To nejlepší z Amsterdamu + HAAG (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Amsterdamu + HAAG (letecky z Prahy)

Kouzelný eurovíkend s průvodcem, během kterého uvidíte to nejzajímavější nejen z Amsterdamu. Projedete se lodí po amsterdamských kanálech, nahlédnete do čtvrti červených luceren, navštívíte majestátní Den Haag, ponoříte se do světa miniatur v Madurodamu a projdete se po nádherných plážích v Scheveningenu. Vydejte se s námi do voňavého Holandska a poznejte víc než jen Amsterdam!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (90 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, po příletu transfer z letiště na hotel. Ubytování. Přesuneme se do historického centra města. Při naší procházce spatříme majestátní budovu hlavního nádraží a populární čtvrtí červených luceren kolem starobylého kostela Oude Kerk dojdeme až na náměstí Dam , na kterém stojí Královský palác a také tzv. Nový kostel , ve kterém probíhaly královské korunovace. Hlavní amsterdamskou nákupní zónou se dostaneme až k plovoucímu květinovému trhu, jednomu ze symbolů města, kde bude čas na odpočinek v jedné z malebných amsterdamských restaurací nebo kavárniček. Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
2. den: Po snídani přesun do centra města, kde s průvodcem proběhne celodenní prohlídka. Prohlídku začneme u Domu Anne Frankové připomínajícího smutný příběh židovské dívky, a kostela Westerkerk s císařskou korunou na vrcholu kostelní věže . Dále budeme pokračovat kolem oázy klidu, amsterdamské bekináže Beginjhof až do židovské čtvrti rozprostírající se kolem náměstí Waterloo, kde se zastavíme na prohlídce v brusírně diamantů a uvidíme dům, kde žil jeden z nejslavnějších synů města, Rembrandt van Rijn. Poté se vypravíme na Albert Cuypmarkt - největší amsterdamskou tržnici pod širým nebem, místo setkání mnoha kultur a uvidíme také budovy významných amsterdamských muzeí. Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
3. den: Tento den budeme věnovat prohlídce jedinečných amsterdamských muzeí. Po snídani přesun do centra města. Projdeme se kolem tří hlavních amsterdamských kanálů a dojdeme na Albert Cuypmarkt. V blízkosti tržnice budete mít několikahodinový prostor na návštěvu muzea dle libosti (Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelisk Museum, Dům Anny Frankové, Museum Heineken), případně budete moci tento čas věnovat nákupům či libovolnému individuálnímu programu. V podvečer si prohlédneme Amsterdam z jiné perspektivy, na programu bude totiž plavba po Amsterdamských grachtech (kanálech). Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
4. den: Celodenní fakultativní výlet do majestátního města Den Haag s návštěvou "miniuni" Madurodamu a příjemně stráveným večerem na místních vyhlášených plážích Scheveningenu.  Ráno se přesuneme vlakem do města Den Haag, majestátního sídla oficiálních budov a velvyslanectví. Při naší krátké procházce centrem města uvidíme gotický Rytířský sál , v jehož severním křídle sídlí horní komora nizozemského parlamentu , dále pozůstatky původního městského opevnění nebo kostel Grote Kerk s krásnou kazatelnou . Zájemci budou moci navštívit Mauritihuis, muzeum vlámského malířství , které skrývá " nizozemskou Mona Lisu" – Vermeerovu Dívku s perlovou náušnicí. Po prohlídce se přesuneme tramvají do Madurodamu – parku, ve kterém uvidíme miniaturní verze budov z celého Nizozemska , včetně letiště Schiphol, Amsterdamu a větrných mlýnů. Den zakončíme v přístavní čtvrti Scheveningen s dlouhou pláží a příjemnými kavárnami a restauracemi. Ve večerních hodinách odjezd vlakem zpět do Amsterdamu.
5. den: Po snídani dle letového řádu individuální program. Transfer z hotelu na letiště, návrat do ČR.