Barvy jižní Indie

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Barvy jižní Indie

Slyšíte šum kokosových palem? Že ne? Tak zavřete oči a představte si šplouchání vln, teplý vlahý vánek, všudypřítomnou tropickou zeleň, omamnou vůni květů a vonných tyčinek. Takový je jih Indie. Tropický ráj a v něm obrovské tisícileté chrámy s temnými chodbami a chrámové věže, skryté pod stovkami sošek barvitého hinduistického panteonu.
Velikost skupiny:
6–16 účastníků

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Madrás – Mahábalípuram : přílet a přesun do Mahábalípuramu – unikátní kamenné vozy a skalní reliéfy , Pobřežní chrám i Tygří jeskyně , cestou chovná stanice krokodýlů .
3. den: Džindží – Tiruvannámalai – Triči: přes největší jihoindickou pevnost Džindží do Tiruvannámalai pod posvátnou horu Arunáčalu , ášram hinduistického světce Ramany Maharšiho a dále do Triči.
4. den: riči – Taňdžávur – Maduraj: Triči – skalní chrám ; Taňdžávur – Brhadíšvarův chrám ; Maduraj – rušné kulturní centrum státu Tamilnádu.
5. den: Maduraj – Kumily: chrám bohyně Mínákší s věžemi ztracenými pod bohatou a pestrou sochařskou výzdobou; muzeum Mahátmy Gándhího ; odpoledne přejezd do Kumily v pohoří Západní Ghát ; večer kalaripajattu – představení starověkého jihoindického bojového umění .
6. den: Kumily – Marárikulam : návštěva chovné stanice slonů , zahrada s kořením všeho druhu; sjezd ze Západního Ghátu do tropické nížiny , nocleh v plážovém rezortu na břehu Indického oceánu .
7. den: Kérala – „ráj kokosových palem“ : dopoledne relaxace na pláži – možnost koupání; v poledne krátký přejezd do Aléppi , „Benátek jihu“ , a projížďka tradičním hausbótem kettuvallam fantastickou spletí klikatících se kanálů i po jezerech – úchvatná tropická krajina , nekonečné palmové háje, romantické vesničky s pestrobarevnými kostelíky, bohatý oběd na lodi ; večer přejezd do Kóčinu.
8. den: Kóčin – staré přístavní město: portugalský kostel s bývalým hrobem Vasca de Gamy , čínské rybářské sítě, výstavní koloniální paláce či půvabná židovská synagoga; večer představení klasického kéralského tance kathakalí .
9. den: Kóčin – Triššúr : dopoledne přesun do hl. města kéralské kultury ; odpoledne sloní festival v některé z okolních vesnic – desítky skvostně vyšňořených slonů, jejichž přehlídku doprovází tradiční hudba i tanec , pastva pro oči a uši, splněný sen vášnivých fotografů.
10. den: riššúr – Kannúr : celodenní přejezd do severní části Kéraly; festival Theyyam před vesnickým chrámem neboli divadlo pod širým nebem – posvátný rituál a tradiční tanec v jednom, oslava mytického hrdiny, který v barevné masce a za zvuku bubnů protančí celou noc .
11. den: Kannúr – Majsúr : celodenní přesun do Karnátaky a jeho kulturního srdce – příjemného města Majsúr; podvečerní procházka tržištěm starého města.
12. den: Majsúr – město „vonných tyčinek“: pohádkový mahárádžův palác , chrám bohyně Čámundy vypínající se na kopci nad městem, obrovská socha býka Nandina , návštěva jedinečného chrámu Sómnáthpur – skvost z rukou indických mistrů kameníků.
13. den: Šrírangapatnam – Šravanabelagola – Bengalúru: přes ruiny sídelního města sultána Típúa a posvátné místo džinistické sekty digambarů ("odění vzduchem") do Bengalúru; noční vlak do Hospetu.
14. den: Hampí – jedno z nejúchvatnějších míst indického jihu: ruiny hlavního města největší středověké hinduistické říše Vidžajanagar – chrám Virupakša s 52 m vysokou gópurou („chrámovou věží“), chrám Vittala – vrcholný skvost hinduistické architektury , chrámový vůz – „krajka, jež zkameněla“ ; toulky malebným údolím řeky Tungabhadra s pozůstatky chrámů.
15. den: Hampí : chrám opičího boha Hanumána s nádhernou vyhlídkou do širokého okolí; rozloučení s poklidnou atmosférou a noční lehátkový vlak.
16. den: Haidarábád – Praha: ráno příjezd do starobylého sídelního města muslimských dynastií i moderního centra vypočetních technologií v jednom; mohutná pevnost Gólkonda – bývalé sídlo panovníků čnící 120 m nad okolním terénem, historické centrum – zdobný Čármínár (symbol města), bludiště úzkých uliček, obchody s perlami na Lád bazáru; noční odlet do Prahy, přílet do ČR 17. den.
17. den: PRODLOUŽENÍ DO ADŽANTY A ELLÓRY Haidarábád – Aurangábád: bývalý palác nizámů – místních muslimských panovníků ; dlouhý odpolední přejezd vlakem do Aurangábádu.
18. den: Ellóra : světoznámé buddhistické, hinduistické a džinistické jeskyně s podmanivou sochařskou výzdobou , Kailásanáthův chrám vytesaný do skály – neskutečný klenot starověké Indie.
19. den: Adžanta : jedinečné jeskyně s nádhernými barevnými freskami a sochami, toulky městem hrdinného Šivádžího.
20. den: Aurangábád – Bombaj : dopolední vlak do největšího , kosmopolitního indického města – odpoledne individuální volno nebo procházka rušným centrem; večerní atmosféra promenády Marine Drive na břehu Indického oceánu.
21. - 22. den: Bombaj – Praha: výlet lodí na „sloní“ ostrov Elefanta – hinduistické jeskyně s proslavenou sochou Šivy; symbolický vstup do Indie – tzv. „Indická brána“ ; Malabára Hills – prestižní adresa bombajské smetánky; pestrobarevné pradlácké gháty ; noční odlet do Prahy, přílet do ČR 22. den.