Dillí, Džajpuru, Ágra, Jhansi, Khadžurádo, Váránisi - KLASICKÝ OKRUH PO INDII

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Dillí, Džajpuru, Ágra, Jhansi, Khadžurádo, Váránisi - KLASICKÝ OKRUH PO INDII

V rámci tohoto poznávacího zájezdu navštívíte jednu z nejkrásnějších zemí na světě – Indii. Indie je známá svou bohatou kulturou, starobylými památkami i jedinečnými přírodními scenériemi. Během tohoto zájezdu budete mít možnost prohlédnout si památky, jako je Červená pevnost v Dillí, Palác větrů v Džajpuru, Chrámový komplex Khadžuráho či slavný Tádž Mahal. Zároveň se seznámíte s indickou kulturou prostřednictvím tradiční taneční show a obřadu Aarti. Poznávací část zájezdu je na 11 dní (10 nocí), závěrečný pobyt v Dillí lze prodloužit. Zájezd je určen minimálně pro 2 osoby.

Poloha: Indie se nachází na Indickém subkontinentu v jižní Asii. Klasický okruh po Indii začíná v hlavním městě Dillí na severu Indie. Z Dillí do Džajpuru (Jaipur) je vzdálenost necelých 250 km. Džajpur a Ágru dělí přibližně stejná vzdálenost. Z Ágry express vlakem do Jhansi je to asi 2 hodiny. A poté tři hodiny osobním vozem do Khadžuráha se zastávkou v Orchhe. Vnitrostátní let Khadžuráho – Váránasí zabere hodinu času. Města Váránasí a Dillí jsou od sebe vzdálena téměř 800 km, k přesunu se využije letadlo.

Doporučujeme: Klasický okruh po Indii zahrnuje prohlídku nejznámějších míst Indie. Tento zájezd doporučujeme všem, kteří chtějí poznat indickou kulturu a na vlastní oči vidět jeden z nových sedmi divů světa – Tádž Mahal.

Červená pevnost a Národní muzeum v Dillí mají každé pondělí zavřeno. Silver Street (Stříbrná ulice), též v Dillí, je uzavřena v neděli. Tádž Mahal je zavřen každý pátek.

Stravování: snídaně

V ceně zájezdu je zahrnuto ubytování se snídaní. Za příplatek na vyžádání je možná polopenze. Strava se podává formou menu v hotelové restauraci.

Doprava: letecky

Dopravu zajišťujeme pravidelnými leteckými spoji z Prahy a Vídně do Dillí.

Ubytování: hotel

Během zájezdu je zajištěno ubytování ve tříhvězdičkových a tradičních hotelech. Hotely v Indii jsou uklizené a čisté, s vybavením, které odpovídá klasifikaci hotelů. Hotely navíc disponují většími postelemi v tradičním indickém stylu. Na vyžádání je možné zajistit ubytování odpovídající kategoriím 4* nebo 5*. V pětihvězdičkových hotelech jsou k dispozici typy pokojů Standard, Superior a Deluxe. Všechny hotely mají pokoje s vlastní koupelnou a klimatizací.

Program zájezdu

1. den: Přílet do Dillí – vyzvednutí delegátem, uvítání květinovými girlandami. Tranfer z letiště do hotelu.
2. den: Prohlídka Dillí – nejkrásnější indické památky jako jsou Páteční mešita (největší mešita Indie), Prezidentský palác a Parlament či Humájunova hrobka.
3. den: Po snídani přesun do Džajpuru. Po příjezdu ubytování v hotelu. Odpoledne prohlídka města – Městský palác Džajpuru a Palác větrů Hawa Mahal.
4. den: Dopoledne návštěva Amber Fort – Jantarové pevnosti s projížďkou v džípu. Odpoledne prohlídka Jal Mahal – Vodního paláce a Observatoře Jantar Mantar, dále Gaitoru a Sisodia Rani ka Bagh.
5. den: Po snídani přesun do Ágry. Během cesty návštěva městečka Fatéhpur Síkrí vybudovaném v mughalském stylu. Po příjezdu do Ágry ubytování v hotelu.
6. den: Prohlídka města Ágra – Tádž Mahal, Pevnost Ágra, I'timad-Ud-Daulah' (Malý Tádž) a Chini ka Rauza (hrobka básníka ze 17. století).
7. den: Ráno přesun na nádraží v Ágře, odtud jízda vlakem do města Jhansi. Z Jhansi transfer do města Khadžuráho. Během cesty prohlídka městečka Orchha. Po příjezdu do Khadžuráha ubytování v hotelu. Večer taneční show.
8. den: Prohlídka chrámového komplexu Khadžuráho zapsaného na seznamu světového dědictví UNESCO.
9. den: Po snídani přesun na letiště v Khadžuráhu, odsud let do města Váránasí. Prohlídka města – jednoho z nejposvátnějších indických měst a zároveň nejdéle osídlených měst na světě. Večer přihlížení obřadu Aarti. Přenocování ve Váránasí.
10. den: V brzkých ranních hodinách projížďka na lodi po řece Ganze. Po projížďce snídaně. Po snídani prohlídka dalších úchvatných památek města Váránasí a následně návštěva města Sarnath s významným buddhistickým centrem.
11. - 12. den: Transfer na letiště ve Váránasí, odlet do Dillí.