Indie a Nepál

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Indie a Nepál

Nejoblíbenější zájezd po "klasické" Indii obohacený o Nepál na vás čeká! Pojeďte zažít slávu sultánů a rádžů do nádherných paláců někdejších mocných říší. V duchovnem naplněné zemi poznáme kontrast archaických tradic a moderního života, navštívíme hinduistická, buddhistická i islámská posvátná místa. Z Indie se vydáme do Nepálu, země, která vás okouzlí nejen nádherou svých památek, ale především krásou přírody a zejména majestátními vrcholky Himálaje.
Velikost skupiny:
6–16 účastníků

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha –  Dillí : největší indická mešita Džámí masdžid  s výhledem na  Červenou pevnost , místo zpopelnění Mahátmy Gándhího – Rádžghát; Humájúnova hrobka , symbol vítězství islámu Kutub Mínár , kaligrafie v kameni – mešita Kuvvatul islám, záhadný železný nerezavějící sloup .
3. den: Dillí – Džajpur : návštěva sikhské gurudváry Bangla Sáhab, přesun do "růžového města" státu Rádžasthán Džajpuru; večer individuální volno na uličky a bazary starého města .
4. den: Džajpur – Ámbér : středověká astronomická observatoř Džantar Mantar , sídlo rádžů City Palace , symbol města Havá Mahal  – tzv. "palác větrů"; opevněný jantarový palác Ambér  – fakultativně možnost projet se na slonech.
5. den: Džajpur – NP Keoladeo : přes jedinečnou stupňovitou studni  baórí v Abhanérí do národního parku Keoladeo – hlavního zimoviště stěhovavého ptactva v Asii.
6. den: NP Keoladeo – Fatéhpur Síkrí  – Ágra: dopoledne projížďka v rikšách po NP Keoladeo ; odpoledne přesun přes nádherně dochované hlavní město císaře Akbara s posvátnou hrobkou Salíma Čištího do Ágry.
7. den: Ágra : svítání u nejslavnější hrobky lásky Tádž Mahalu , bývalé sídlo indických panovníků tzv. Červená pevnost , téměř neznámá hrobka Itimád-ud-daula (předchůdkyně Tádž Mahalu).
8. den: Ágra – Órčha – Khadžuráho: dopoledne přesun do Órčhy (někdejší hlavní město Bundélkhandu) – prohlídka nádherných opuštěných paláců a chrámů ; večer dojezd do Khadžuráha.
9. den: Khadžuráho  : prohlídka proslulého chrámového komplexu s erotickými výjevy – tzv. "Kámasútra vytesaná do kamene" ; odpoledne přesun do Satny a následně noční vlak do Váránasí.
10. den: Váránasí – Sarnáth:  návštěva poutního  místa prvního kázání Buddhy ; křivolaké uličky a rodinné manufaktury na výrobu hedvábí ve starém Váránasí, nejposvátnější místa hinduistů –  spalovací a koupací gháty ; večer impozantní hinduistické obřady árthí na březích Gangy.
11. den: Váránasí – hranice – Lumbiní  : brzy ráno  projížďka lodičkou po Ganze ; celodenní přejezd na indicko-nepálske hranice a dále do Lumbiní – jedno ze čtyř velkých poutních míst buddhistů, místo narození Buddhy .
12. den: Lumbiní – Pókhara : hluboká údolí, terasovitá rýžová políčka, nedozírné lesy – fotogenická cesta podhůřím Himálaje do druhého největšího města Nepálu.
13. den: Pókhara : relaxace v lůně osmitisícových Annapúren  –  výlet na loďkách po jezeře Phéva , výstup k pagodě Míru s výhledy na krásnou horu Mačhapučhre (tzv. "Rybí ocas") a vodopády Déví.
14. den: Pókhara – Káthmándú : přejezd do hlavního města Nepálu; odpoledne prohlídka historického jádra náměstí Darbar s palácem žijící bohyně Kumárí .
15. den: Káthmándú : celodenní okruh po Káthmándské kotlině – starobylé hlavní město Bhaktapur , hinduistické centrum Pašupatináth , opičí chrám Svajambhunáth s výhledem na celé Káthmándské údolí.
16. - 17. den: Káthmándú  – Praha: fakultativně možnost letu k Mt. Everestu , nebo další královské město Pátan a volno na poslední nákupy; odlet domů.