Indie (nejen) pro gurmány

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Indie (nejen) pro gurmány

Vydejte se s námi objevovat rozmanité vůně a chutě indické kuchyně. Náš komfortní klasický malý okruh po nejznámějších památkách severni Indie jsme obohatili o příjemné kulinářské zážitky. Zavedeme vás do kvalitních restaurací, kde poznáte pravou chut indických jídel. Třešničkou na indickém dortu bude večeře v místní rodině, kde budete moci nakouknout pod pokličku paní domu.
Poznámka:

Zájezd lze realizovat i pro skupinu menší než 6 osob, ale pouze v doprovodu místního anglicky mluvícího průvodce. Cestu lze také prodloužit návštěvou Bhútánu, nebo 3denním programem v nepálském Káthmándú a okolí. Vice informací poskytneme v kanceláři.
Velikost skupiny:
6–16 účastníků

Stravování: polopenze

polopenze

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha –  Dillí : přílet v noci, ubytování; voňavý Kharí Baolí – největší trh s kořením v Asii v sousedství Červené pevnosti , nejvýznamnější islámské centrum Páteční mešita , vzpomínka na Mahátmu Gándhiho –  Rádžghát ; Nové Dillí – impozantní Humájúnova hrobka , symbol vítězství islámu Kutub Mínár a záhadný železný nerezavějící sloup; večer indická klasika thálí – selekce několika různých zeleninových a masových omáček s rýží, křupavým pápadem a vláčnou čapátí v doprovodu pikantního áčaru.
3. den: Dillí –  Džajpur : dopoledne hinduistický Lakšmí Mandir a sikhská gurudvára Bangla Sáhab ; přesun do "růžového města" Rádžasthánu – Džajpuru; v podvečer individuální volno k návštěvě bazarů starého města, kde můžete okusit samósy plněné pikantní zeleninovou směsí nebo "bramboráčky" alú tikki; autentická rádžasthánská vegetariánská večeře u místní rodiny – jídlo jako od maminky.
4. den: Džajpur –  Ámbér : středověká astronomická observatoř Džantar Mantar  , symbol města Havá Mahal  – tzv. "palác větrů", Městský palác – sidlo žijícího mahárádži;  projížďka na slonech k opevněnému jantarovému paláci Ámbér; večer si pochutnáme na kebabech a čerstvém jehněčím .
5. den: Džajpur – Ágra : přes jedinečnou stupňovitou studnu baórí v Abhanérí  a Fatéhpur Síkrí nádherně dochované hlavní město císaře Akbara s posvátnou hrobkou Salíma Čištího – do Ágry; večeře ve znamení mughalské kuchyně –  tandúrí murghí a sýr panír opékané v tradiční hliněné peci tandúr (kuřátka i sýr marinované v jogurtové omáčce se speciální směsí koření a kurkumy, jež dává pokrmům barvu zapadajícího slunce).
6. den: Ágra : nejslavnější hrobka lásky Tádž Mahal , bývalé sídlo indických panovníků tzv. Červená pevnost , téměř neznámá hrobka Itimáud-ud-daula (tzv. Baby Taj); večeře v jihoindickém stylu – nadýchané knedlíčky idlí i "megapalačinky"  dosa s kokosovým dipem.
7. - 8. den: Ágra – Dillí – Praha: přejezd do Dillí se zastávkou ve skvostném mauzoleu císaře Akbara v Sikandaře ; rozlučková večeře a noční odlet, přílet do ČR 8. den.