Vydejte se s námi objevovat rozmanité vůně a chutě indické kuchyně. Náš komfortní klasický malý okruh po nejznámějších památkách severni Indie jsme obohatili o příjemné kulinářské zážitky. Zavedeme vás do kvalitních restaurací, kde poznáte pravou chut indických jídel. Třešničkou na indickém dortu budou dvě večeře v místních rodinách, kde budete moci nakouknout pod pokličku paní domu. Poznámka:
Zájezd lze realizovat i pro skupinu menší než 6 osob, ale pouze v doprovodu místního anglicky mluvícího průvodce. Cestu lze také prodloužit návštěvou Bhútánu nebo 3denním programem v nepálském Káthmándú a okolí. Vice informací poskytneme v kanceláři. Velikost skupiny: 6–16 účastníků China Tip:
Víte, že jako karí se původně označoval tradiční pokrm z masa, ryb nebo zeleniny v husté omáčce? Britští kolonialisté však začali tento název užívat pro koření, které se pro přípravu těchto pokrmů používá, což se posléze vžilo v celé Evropě. V Indii se dodnes pod tímto pojmem rozumí jen samotný pokrm; koření nebo směsi koření se pak říká masala .
Stravování: polopenze
polopenze
Program zájezdu
1. - 2. den: Praha – Dillí : přílet v noci, ubytování; voňavý Kharí Baolí – největší trh s kořením v Asii v sousedství Červené pevnosti , nejvýznamnější islámské centrum Páteční mešita , vzpomínka na Mahátmu Gándhiho – Rádžghát ; Nové Dillí – impozantní Humájúnova hrobka , symbol vítězství islámu Kutub Mínár a záhadný železný nerezavějící sloup; večer indická klasika thálí – selekce několika různých zeleninových a masových omáček s rýží, křupavým pápadem a vláčnou čapátí v doprovodu pikantního áčaru. 3. den: Dillí – Džajpur : dopoledne hinduistický Lakšmí Mandir a sikhská gurudvára Bangla Sáhab ; přesun do "růžového města" Rádžasthánu – Džajpuru; v podvečer individuální volno k návštěvě bazarů starého města, kde můžete okusit samósy plněné pikantní zeleninovou směsí nebo "bramboráčky" alú tikki; večeře v restauraci, kde si pochutnáme na čerstvém jehněčím . 4. den: Džajpur – Ámbér : středověká astronomická observatoř Džantar Mantar , symbol města Havá Mahal – tzv. "palác větrů", Městský palác – sidlo žijícího mahárádži; projížďka na slonech k opevněnému jantarovému paláci Ámbér; typická rádžasthánská vegetariánská večeře u místní rodiny . 5. den: Džajpur – Fatéhpur Síkrí – Ágra : přes jedinečnou stupňovitou studnu baórí v Abhanérí a nádherně dochované hlavní město císaře Akbara s posvátnou hrobkou Salíma Čištího do Ágry; večeře ve znamení mughalské kuchyně – tandúrí murghí a sýr panír opékané v tradiční hliněné peci tandúr (kuřátka i sýr marinované v jogurtové omáčce se speciální směsí koření a kurkumy, jež dává pokrmům barvu zapadajícího slunce). 6. den: Ágra : nejslavnější hrobka lásky Tádž Mahal , bývalé sídlo indických panovníků tzv. Červená pevnost , téměř neznámá hrobka Itimáud-ud-daula (tzv. Baby Taj); večeře u místní rodiny – typické domácí jídlo , jak má být. 7. - 8. den: Ágra – Dillí – Praha : přejezd do Dillí se zastávkou v skvostném mauzoleu císaře Akbara v Sikandaře ; rozlučková večeře v jihoindickém duchu – např. vindalú nebo dosa masala s kokosovým dipem; odjezd na letiště a noční odlet, přílet do ČR 8. den.
Nastavení ochrany osobních údajů
Chtěli bychom vaše svolení použít vaše data pro následující účely. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo zrušit.
Tyto cookies jsou vyžadovány pro správnou funkčnost našich webových stránek a nelze je vypnout. Příkladem těchto akcí je přihlášení, vyplnění formulářů nebo nastavení vašich preferencí ochrany osobních údajů.
Tyto cookies se používají se pro měření a zlepšování výkonu. Do této kategorie patří činnosti, jako je počítání návštěv stránek, rychlost načítání stránky, míra okamžitého opuštění a technologie používané k přístupu na náš web.
Tyto cookies používáme k vylepšení funkcí webu a umožnění personalizace, jako jsou chaty, videa a použití sociálních médií.
Díky těmto souborům cookies vám můžeme připomenout, co vás u nás dříve zajímalo. Tyto cookies nastavují prostřednictvím našich stránek naši reklamní partneři.
Pokud lépe pochopíme, co vás zajímá, můžeme vám zobrazovat přesně to, co hledáte. Cookies využíváme k analýze informací, aby náš web dobře fungoval a mohli jsme ho dále zlepšovat.