Indie (nejen) pro gurmány

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Indie (nejen) pro gurmány

Vydejte se s námi objevovat rozmanité vůně a chutě indické kuchyně. Náš komfortní klasický malý okruh po nejznámějších památkách severni Indie jsme obohatili o příjemné kulinářské zážitky. Zavedeme vás do kvalitních restaurací, kde poznáte pravou chut indických jídel. Třešničkou na indickém dortu budou dvě večeře v místních rodinách, kde budete moci nakouknout pod pokličku paní domu.
Poznámka:

Zájezd lze realizovat i pro skupinu menší než 6 osob, ale pouze v doprovodu místního anglicky mluvícího průvodce. Cestu lze také prodloužit návštěvou Bhútánu nebo 3denním programem v nepálském Káthmándú a okolí. Vice informací poskytneme v kanceláři.
Velikost skupiny:
6–16 účastníků
China Tip:

Víte, že jako  karí se původně označoval tradiční pokrm z masa, ryb nebo zeleniny v husté omáčce? Britští kolonialisté však začali tento název užívat pro koření, které se pro přípravu těchto pokrmů používá, což se posléze vžilo v celé Evropě. V Indii se dodnes pod tímto pojmem rozumí jen samotný pokrm; koření nebo směsi koření se pak říká masala .

Stravování: polopenze

polopenze

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha –  Dillí : přílet v noci, ubytování; voňavý Kharí Baolí – největší trh s kořením v Asii v sousedství Červené pevnosti , nejvýznamnější islámské centrum Páteční mešita , vzpomínka na Mahátmu Gándhiho –  Rádžghát ; Nové Dillí – impozantní Humájúnova hrobka , symbol vítězství islámu Kutub Mínár a záhadný železný nerezavějící sloup; večer indická klasika thálí – selekce několika různých zeleninových a masových omáček s rýží, křupavým pápadem a vláčnou čapátí v doprovodu pikantního áčaru.
3. den: Dillí – Džajpur : dopoledne hinduistický Lakšmí Mandir a sikhská gurudvára Bangla Sáhab ; přesun do "růžového města" Rádžasthánu – Džajpuru; v podvečer individuální volno k návštěvě bazarů starého města, kde můžete okusit samósy plněné pikantní zeleninovou směsí nebo "bramboráčky" alú tikki; večeře v restauraci, kde si pochutnáme na čerstvém jehněčím .
4. den: Džajpur –   Ámbér : středověká astronomická observatoř Džantar Mantar , symbol města Havá Mahal  – tzv. "palác větrů", Městský palác – sidlo žijícího mahárádži;  projížďka na slonech k opevněnému jantarovému paláci Ámbér; typická rádžasthánská vegetariánská večeře u místní rodiny .
5. den: Džajpur –  Fatéhpur Síkrí   – Ágra : přes jedinečnou stupňovitou studnu baórí v Abhanérí  a nádherně dochované hlavní město císaře Akbara s posvátnou hrobkou Salíma Čištího do Ágry; večeře ve znamení mughalské kuchyně –  tandúrí murghí a sýr panír opékané v tradiční hliněné peci tandúr (kuřátka i sýr marinované v jogurtové omáčce se speciální směsí koření a kurkumy, jež dává pokrmům barvu zapadajícího slunce).
6. den: Ágra : nejslavnější hrobka lásky Tádž Mahal , bývalé sídlo indických panovníků tzv. Červená pevnost , téměř neznámá hrobka Itimáud-ud-daula (tzv. Baby Taj); večeře u místní rodiny – typické domácí jídlo , jak má být.
7. - 8. den: Ágra – Dillí – Praha : přejezd do Dillí se zastávkou v skvostném mauzoleu císaře Akbara v Sikandaře ; rozlučková večeře v jihoindickém duchu  – např. vindalú nebo dosa masala s kokosovým dipem; odjezd na letiště a noční odlet, přílet do ČR 8. den.