Indie - poznání a golf

cestovani
Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ***** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Indie - poznání a golf

Poznejte kulturní dědictví a jedinečnou přírodu této rozmanité země a zahrajte si golf na prvotřídních hřištích! Budete překvapeni luxusními palácovými hotely a vřelou pohostinností místních obyvatel, kteří udělají vše, co vám na očích uvidí.

Indie je velmi rozmanitá země. Díky své obrovské rozloze má co nabídnout téměř každému. Na severu se do výšky tyčí majestátné vrcholky Himalájí, tvořící nádhernou nedotčenou vysokohorskou krajinu. Střední Indie je naopak proslulá bujnou zelení, ve které žije vzácný tygr a můžete zde zažít to pravé safari. Na své si zde přijdou i milovníci plážové dovolené - jih Indie je lemován nádhernými písečnými plážemi omývanými hřejivým oceánem. Celá země je poseta nádhernými hinduistickými chrámy a honosnými paláci.

Každý golfista zde bude jako v ráji. Golfových hřišť je v Indii opravdu mnoho a svou kvalitou se řadí k opravdové špičce ve světě. Na své si zde přijdou také ti, kteří prahnou po relaxaci a odpočinku. Místní lázně jsou vyhlášené - zejména ty, ve kterých se dodnes používají tradiční Ayurvédské metody.

Místní kultura je velmi pestrá a obyvatelé neskutečně pohostinní, vstřícní a milí. S dorozumíváním zde nemusíte mít jakékoli pochybnosti - běžně užívaným jazykem je zde angličtina, kterou všichni obyvatelé hovoří na velmi pokročilé úrovni. Aby taky ne - na území tohoto rozsáhlého subkontinentu existuje hned 16 úředních jazyků, mluveno je ale více než 1600 jazyky či dialekty. Ty jsou od sebe často tak odlišné, že spolu obyvatelé různých částí Indie hovoří raději anglicky.

Atraktivita této destinace v poslední době neustále roste. Objevte její kouzlo i vy! Indie se pyšní druhou nejrychleji rostoucí ekonomikou, hned po Číně. Zapomeňte tedy na veškeré předsudky o zaostalé zemi. Očekávat můžete moderní kulturu, luxus, kvalitní služby a vzdělanost, v kombinaci s neskutečnou pohostinností a mírumilovnými obyvateli.

Stravování: snídaně

V ceně zájezdu je zahrnuta denně snídaně. Indická kuchyně je velmi rozmanitá a tak neváhejte využít příležitosti k návštěvě místních restaurací. Pokud nebude indická kuchyně vaším šálkem čaje, zajisté vás uspokojí restaurace servírující mezinárodní kuchyni.

Ubytování: hotel *****

DILLÍ: LE MERIDIEN 5* (2 noci)
AGRA: JAYPEE PALACE 5* (1 noc)
JAIPUR: HOLIDAY INN CITY CENTRE 5* (2 noci)
SRINAGAR: THE LALIT 5* (3 noci)

Ubytování je poskytováno ve velmi luxusních 5* hotelích v úchvatných lokalitách s prvotřídními službami. Budete se cítit královsky v honosných palácových sídlech.

Program zájezdu

1. den: V odpoledních hodinách odlet z Prahy (na vyžádání možné letět i z jiných odletových míst).
2. den: PŘÍLET DO DILLÍ: Brzy ráno přílet do Dillí. Budete uvítáni a vyzvednuti naším místním zástupcem. Soukromý klimatizovaný vůz vás doveze do hotelu, kde se ubytujete a máte po zbytek dne volno. Dillí je hlavním městem Indie a má neuvěřitelných 16 milionů obyvatel! Dělí se na 2 zcela odlišné světy - Staré Dillí a Nové Dillí. Staré Dillí je bývalým centrem indického Islámu. Je to bludiště úzkých uliček a majestátních mešit. Oproti tomu Nové Dillí je plné 3 proudových komunikací a vládních budov.
3. den: GOLF NA HŘIŠTI QUTAB: Po snídani v hotelu budete převezeni na golfové hřiště Qutab. Jedná se o vůbec první veřejné golfové hřiště v Indii. Bylo navrženo a postaveno Delhi Development autoritou. V roce 2000 bylo otevřeno prvních 9 jamek a o dva roky později bylo otevřeno dalších 9. Nyní tedy 18 jamkové hřiště, spolu s driving range a dalšími tréninkovými prostory a zázemím. Odpoledne vás čeká půldenní prohlídka hlavního města Dillí s průvodcem. Navštívíte minaret Qutub Minar (UNESCO), Humayunovu hrobku (UNESCO), India Gate (vítězný oblouk), presidentské budovy...
4. den: GOLF NA HŘIŠTI JAYPEE GREENS A PŘESUN DO AGRY: Po snídani se odhlásíte z hotelu a váš vůz vás zaveze na golfové hřiště JayPee Greens. Toto hřiště se nachází v Greater Noida - exkluzivním 450 akrovém komplexu se soukromými rezidencemi. 18 jamkové hřiště bylo navrženo Gregem Normanem a má klubovnu, luxusní apartmány, konferenční prostory, prvotřídní restaurace, spa a wellness centrum a golfovou akademii. Po hře se vydáte na cestu do Agry. Agra byla založena Badalem Singhem v roce 1475. Velmi znatelný je vliv Mughalů, kteří městu dali úchvatné skvosty mughalské architektury. Vystavěli nádherný Taj Mahal, pevnost, starověkké město Fatehpur Sikri, či hrobku Sikandra. Agra je centrem umění a kultury. Odpoledne navštívíme TAJ MAHAL - jeden ze 7 divů světa.
5. den: PŘESUN DO JAIPURU A GOLF NA HŘIŠTI RAMBAGH: Snídaně v hotelu. Poté přesun do Jaipuru, kde se ubytujete v hotelu. Odpoledne golf na hřišti Rambagh. Vznik tohoto hřiště se datuje zpět do roku 1944. Nechala ho založit Rajmata Gayatri Devi, která golfu propadla na své dovolené v Gulmargu. Požádala tehdy místního krále, zda může postavit hřiště přímo na pozemcích Rambaghského paláce - on s radostí svolil a dodnes zde stojí a láká golfisty z celého světa.
6. den: GOLF NA HŘIŠTI RAMBAGH A PROHLÍDKA JAIPURU: Snídaně v hotelu a poté golf na hřišti Rambagh. Odpoledne půldenní prohlídka Jaipuru - palác větru Hawa Mahal, starověkká hvězdárna Jantar Mantar, nádherná palácovitá budova muzea Albert Hall.
7. den: PŘELET DO SRINAGARU: Brzy ráno se nasnídáme a vydáme se na letiště, odkud poletíme do Srinagaru (let Jaipur - Dillí, Dillí - Srinagar). Kolem poledne přiletíme do Srinagaru. Nalodíme se na luxusní Houseboat a naobědváme se. Po krátkém odpočinku se vydáme do překrásných mughalských zahrad - Nishat Bagh (zahrada potěšení) a Shalimar Bagh (domov lásky). Večer návrat zpět do Houseboatu a přenocování. Srinagar je nádherné město v údolí Kašmíru, které je postavené na březích řeky Dželam. Celá oblast je proslulá nádhernými jezery s plovoucími domy (houseboaty) s překrásnými horskými panoramaty v pozadí.
8. den: GOLF NA HŘIŠTI ROYAL SPRING: Po snídani vás řidič zaveze na golfové hřiště Royal Spring. Jedná se o jedno z vůbec nejkrásnějších a dech beroucích golfových hřišť v Indii - v pozadí nabízí výhledy na pohoří Zabarwan a je lemováno jezerem Dal. Hřiště se rozprostírá na více než 300 akrech zvlněném terénu s lesními porosty a jezírky. Pozorovat zde můžete spoustu nejrůznějších druhů ptactva (mimojiné také luňáky, kteří u jezera chytají ryby). Hra je opravdovým zážitkem pro hráče všech úrovní.
9. den: GOLF NA HŘIŠTI ROYAL SPRING: Dopoledne si užijete hru na scénickém hřišti Royal Spring. Zbytek dne máte volno na aktivity dle přání, či na odpočinek.
10. den: GOLF NA HŘIŠTI ROYAL SPRING A ODLET ZPĚT DOMŮ: Dnes máte poslední šanci zahrát si jedinečné hřiště Royal Spring. Odpoledne transfer na letiště a odlet zpět do Dillí, odkud navážete na mezinárodní let do ČR.
11. den: Přílet do ČR.