Indie - zlatý trojúhelník

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Indie - zlatý trojúhelník

V rámci tohoto leteckého zájezdu navštívíte řadu úchvatných památek indického subkontinentu. Řada z nich se pyšní označením památka UNESCO.

Poznámka : odlet z Vídně na vyžádání.

Program zájezdu

1. den: v dopoledních hodinách odlet z Prahy do Dillí.
2. den: v ranních hodinách přílet do Dillí (Delhi). Dopoledne první část prohlídky Dillí. Zastávka u Qutub Minar (nejvyšší kamenný minaret na světě). Dále procházka kolem Indian Gate (Brána Indie), prezidentského paláce a vládních budov v New Delhi. Odpoledne prohlídka hrobky Humayuns. Později odpoledne ubytování v hotelu. Volno, aklimatizace.
3. den: dopoledne přejezd z Dillí do Agry. Prohlídka Velké červené pevnosti v Agře a slavného Taj Mahal. Tento nádherný palác byl postaven císařem Shah Jahan na památku své ženě Mumtaz Mahal. Nocleh v Agře.
4. den: dopoledne přejezd z Agry do Jaipuru. Po cestě zastávka v opuštěném městě Fatehpur Sikri. Město, které zůstalo dokonale zachováno, je mistrovským dílem z pískovce, jehož odstíny postupem dne hrají jemnými růžovými a rudými odstíny.
5. den: celodenní prohlídka Jaipuru, nazývaného také jako Růžové město. Během prohlídky navštívíte pevnost Amber Fort (vyjížďka na pevnost v džípech či slonech), městský palác, starou observatoř, exotický Hawal Mahal nebo-li "paláce větrů" aj. Nocleh v Jaipuru.
6. den: dopoledne odjezd z Jaipuru do Dillí. Odpoledne druhá část prohlídky Dillí. Ve Starém Dillí navštívíme největší mešitu Jama Masjid z r. 1658. Dále navštívíte Červenou pevnost (Red Fort), jejíž mohutné zdi z červeného pískovce s mnoha věžičkami a baštami ční nad širokým příkopem v severovýchodní části původního Šáhdžahánábádu. Večer ubytování v hotelu.
7. den: ráno transfer na letiště, dopoledne odlet z Dillí. Přílet do Prahy ve večerních hodinách.