Jižní Indie

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Jižní Indie

Areál 800 chrámů a paláců ve Vidžajanagaru . Romantická plavba pobřežními kanály a lagunami Kéraly. Lesk a bída indické megapole Bombaj . Jízda horskou železnicí . Koupání v Arabském moři v letovisku Góa.

Program zájezdu

1. - 3. den: letecký přesun do největšího indického města Bombaj (Indická brána, přístav, hrobka Hadži Aliho, visuté zahrady, městské prádelny), výlet na „sloní ostrov“ Elephanta (jeskyně a chrámy vytesané do skal), odjezd do Indore
4. - 7. den: pevnost Mandu na náhorní plošině vyčnívající nad okolní pláně (staré mešity, paláce s pěstěnými zahradami a skvělé výhledy), cesta údolím řeky Narmada do starodávného města Mahešvár plného chrámů a ghátů u řeky, poutní ostrov Omkarešvár ve tvaru kosmické mantry Óm (stovky chrámů a svatých mužů)
8. - 10. den: starobylé město Aurangábád (hrobka Bibi-ka-Maqbara přezdívaná falešný Tádž Mahal) a pevnost Daulatabád, úžasné buddhistické a hinduistické skalní chrámy v Adžantě u a Elloře (zachovalé skalní kresby a fresky)
11. - 14. den: hrdé město Hajdarábád (rozsáhlá pevnost Golkonda, věž Čárminár, mešita Mecca, četné bazary), ruiny metropole největší hinduistické říše Vidžajanagar u u města Hampi (areál 800 chrámů a paláců na celkové ploše 26 km2)
15. - 19. den: starobylý Maisúr (Maharádžův palác, trhy s ovocem a kořením, továrna na výrobu vonných tyčinek), nádherný výhled na město z Chamundi Hill, průjezd malebným pohořím Nilgiri, nenáročná turistika v okolí městečka Ooty, snadný výstup na nejvyšší vrchol jižní Indie Daddobetta (2637 m), cesta horskou železnicí do Coonoruu
20. - 22. den: impozantní chrám bohyně Menakší ve městě Madurai, cesta Kardamonským pohořím do přírodní rezervace Périyar (opice,sloni, bizoni, tygři a mnoho druhů ptáků)
23. - 25. den: přímořský stát Kérala s plantážemi exotických plodin, plavba hausbótem spletí ostrůvků, kanálů a lagun v okolí města Allepy,koloniální přístav Kočín (synagoga, pevnost, nejstarší kostel v Indii, hrob Vasco da Gamy)
26. - 30. den: bývalá portugalská kolonie Góa na břehu Arabského moře (pevnost, kostely a četné koloniální památky), koupání a odpočinek na pláži Palolem, návrat do ČR