Jižní Indie pro malé cestovatele

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Jižní Indie pro malé cestovatele

Zveme vás i s dětmi do zelení překypující Kéraly, jihoindického státu, jenž se svou poklidnou a uvolněnou atmosférou tolik odlišuje od zbytku Indie. Program je primárně koncipován pro rodiny s dětmi, a proto je vyvážen co do poznávání památek, života místních lidí a pohybu v přírodě. Vydáme se od Malabarskeho pobřeží s jeho působivou sítí řek, kanálů a jezer, od nichž se táhnou nedozírné palmové háje, až k pahorkatině pokryté plantážemi čaje a zahradami koření. Navštívíme města jako Kóčín a Maduraj, která vás osloví jak svou bohatou historií, tak sakrálními stavbami. Vesnice v oblasti "backwaters" nám poodkryjí každodenní život místních obyvatel a v závěru si odpočineme u Indického oceánu na příjemné a klidné pláži Marari.
Velikost skupiny:
6–16 účastníků

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Kóčin : přílet do Kéraly – procházka starým přístavním městem; čínské rybářské sítě a plavba podél pobřeží  při západu slunce .
3. den: Kóčin : katedrála Santa Cruz, uličky plné galerií a bazary s kořením; holandské, portugalské a britské koloniální domy , staré  židovské město , kostel Sv. Františka s někdejším hrobem Vasca de Gamy; večer tradiční divadlo kathakali .
4. den: Kóčin – Munnar : přejezd přes Kardamomské hory se zastávkami u plantáží s kořením a kávou do horského městečka v horské oblasti Západní Ghát –  návštěva továrny na zpracování čaje .
5. den: Západní Ghát : pěší procházka čajovými plantážemi  –   možnost půjčit si kola  a prozkoumat oblast z jeho sedla;  NP Eravikulam s populací tahra jihoindického; alternativně celodenní pěší výlet na Meesapulimalu ( 2640 m ) – druhá nejvyšší hora jižní Indie.
6. den: Munnar – Maduraj : přejezd do Tamilnádu a posvátného města Maduraj – dle legendy sídlo samotného Šivy;  chrámový komplex Šrí Mínákší – symbol drávidského jihu; nezapomenutelné večerní ceremonie a hinduistické obřady.
7. den: Maduraj – NP Perijár : prohlídka indicko-saracénskeho paláce Nájaka Tirumalaje ; přejezd k přírodní rezervaci Perijár, po ubytování setkání se slony – možnost projížďky, krmení a koupání.
8. den: NP Perijár : projížďka lodí po jezeře v přírodní rezervaci a  pozorování divoké zvěře ; uvaříme oběd společně s kuchařem, jenž nás zasvětí do tajů jihoindické kuchyně ; večer kalaripajattu – představení  starověkého jihoindického bojového umění .
9. - 10. den: Perijár – backwaters : dopoledne přejezd do Benátek jihu – Allapuzy; nalodění na kettuvallam  (někdejší obchodní plavidlo přestavěné na hausbót ) – plavba fantastickou spletí kanálů; "Blok R" – kokosová plantáž pod úrovní moře , vesničky, manufaktury na zpracování kokosových vláken , dům Cyriaka Eliáše Chavary, kostel St. Mary's Forena aj.;  nocleh na lodi u ostrova "Písky noci" a chrám Onnamkara.
11. den: Backwaters –  Mararikulam : ukončení plavby a přejezd k Indickému oceánu; ubytování v poklidném rezortu u  Marari Beach – krásný   táhlý pás bělavé pláže.
12. - 14. den: Mararikulam : třídenní individuální odpočinek na pláži – možnost zapůjčení kola, rybaření, výlety po okolí, ájurvédské masáže.
15. den: Kóčin – Praha: v noci přejezd do Kóčinu a odlet do ČR, přílet týž den.