Vánoce a Silvestr v jižní Indii

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Vánoce a Silvestr v jižní Indii

Vánoce strávené v křesťanské části Indie budou méně "ladovské", ale o to více barevné a veselé. Čeká nás ochutnávka nejen tradiční kéralské kuchyně a místních pověstných čajů, ale i kulturní zážitek ve formě tradičního divadla kathakali. Na obytné lodi – hausbótu – si uděláme vyhlídkovou plavbu indickým venkovem a z pohodlí kajuty budeme pozorovat pestrý život kolem: ženy v barevných sárí, rybáře, vesničky obklopené kokosovými palmami. V NP Périjár se svezeme na slonovi a pak si uděláme exkurzi do manufaktury na výrobu čaje. Závěrečná relaxace na vyhřátých plážích Indického oceánu bude sladkou tečkou za naším pestrým programem. 
Velikost skupiny:
6–16 účastníků

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha –  Madrás – Mahábalípuram  : přílet a přesun na Koromandelské pobřeží; jedinečný skalní reliéf Ardžunovo pokání , 5 skalních chrámů ve tvaru vozů; možnost koupání.
3. den: Mahábalípuram – Auroville – Puttučéri:  mezinárodní futuristická komuna-město s 80 usedlostmi; bývalé hlavní město francouzských držav v Indii, dodnes jsou zde krásné bulváry i impozantní kostely.
4. den: Puttučéri – Tandžávur:  chrám Airávatéšvara v Darasuramu  – čólská architektura 11. a 12. stol.; Tandžávur – město plné krásných chrámů.
5. den: andžávur – Triči:  monumentální žulový Brhadíšvarův chrám  z 10. stol., velkolepá  pevnost v Tiruččirápalli , posvátný ostrov Šrírangam s chrámovým komplexem Ranganáthasvámí, Gándhího tržiště.
6. den: riči – Maduraj: městu vévodící obrovský chrámový komplex Mínákší-Sundaréšvara , projížďka rikšami po městě, pradlácke gháty , Gándhího muzeum, anglikánská katedrála; večerní světelná a zvuková show v paláci Tirumály Nájaky.
7. den: Maduraj – NP Perijár: tygří rezervace obklopená čajovými plantážemi v Kardamomovém pohoří, projížďka lodí po Perijárském jezeře , k němuž se chodí napojit zvěř (sloni, divoká prasata, gauři, jeleni sambar, makak lví...); botanická zahrada koření; projížďka na slonovi .
8. den: NP Perijár – Alappuza: kraj kéralských vodních cest, nalodění na tradiční hausbót – kettuvalam a plavba klidnými kanály, kolem nichž uvidíme mnoho malých vesnic lemovaných kokosovými palmami a obklopených rýžovými políčky.
9. den: Koupání a relaxace na pobřeží Indického oceánu;  fakultativně možnost celodenního výletu do Tiruvanantapuramu, hl. m. Kéraly – chrám Anantha Padmanabhasvámí, palác Padmanabhapuram, nejhezčí ukázky tradiční kéralské dřevěné architektury.
10. den: Kóčin  – nejkosmopolitnější město Kéraly a centrum obchodu s kořením: palác Mattančerri , synagoga Paradésí, kostel Sv. Františka, čínské rybářské sítě ; večerní představení kathakali  – tradiční tanečně-divadelní umění.
11. den: Kóčin – Modré hory: vysoko položené louky, šóly (horské stále zelené lesy) a malebné vesničky; prohlídka továrny na zpracování čaje ; horské městečko Coonoor – pěší výlet po okolí, návštěva botanické zahrady Sim's s více než tisícem rostlinných druhů.
12. den: Connor – Ooty: výlet pitoreskním modrým parním vláčkem  do horské stanice Ooty, ležící na břehu jezera (2240 m) – čeká nás převýšení 2200 m na 45 km trasy.
13. den: Ooty – Kalikat:  jeskyně Edakkal s prehistorickými rytinami  lidí a zvířat; někejší portugalský přístav Kózíkód – římskokatolická katedrála, mešita Miškal Palli postavená v tradičním kéralském stylu, rušný trh s kořením.
14. - 15. den: Odlet do Prahy dle aktuálního leteckého spojení.