Pohoda na exotickém Lomboku a korálových ostrovech Gili

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Pohoda na exotickém Lomboku a korálových ostrovech Gili

Vydejte se s námi na ostrov Lombok, který byl po dlouhá léta ve stínu svého světoznámého souseda a svou cestu k turistům a cestovatelům si našel teprve nedávno. Pod druhou nejvyšší horou Indonésie, a zároveň činnou sopkou Rinjani, nadále prostupuje džungle s četnými vodopády až k malebným vesničkám s rýžovými a tabákovými políčky přecházejícími k poklidným a liduprázdným plážím, na kterých můžete relaxovat pod palmami, šnorchlovat na nedalekých korálových útesech nebo si jen tak zasurfovat na místních vlnách. Milovníky turistiky jistě nadchne možnost výstupu do výšky 3 770 m, odkud budou mít jako na dlani takřka celé souostroví Malých Sund. Romantiku zažijeme na ostrovech Gili, které svým průzračným mořem bohatým na mořský život nadchne nejednoho milovníka šnorchlování či plážové relaxace. Neopomeneme ani Bali se svými mořskými chrámy a hinduistickými bohy. Navštivte s námi zlatý trojúhelník Indonésie - Bali - Lombok . Gili.

Poznámka: fakultativní výstup na Rinjani - středně náročná turistika, místní šerpové nesou stany a vše potřebné, klient si nese pouze malý batoh s osobními věcmi a vodou. Doporučujeme vzít vlastní vložku do spacího pytle.

Program zájezdu

1. - 2. den: odlet z ČR na BALI, ubytování v oblasti KUTA.
3. den: snídaně, návštěva hinduistických mořských chrámů TANAH LOT a ULUWATU. Příjemná relaxace s možností koupání na jedné z pláží jižního poloostrova Bali. Tradiční balijská večeře v místním warungu, kde budete moci na různé způsoby ochutnat místní drůbež, krevety a kalamáry.
4. den: snídaně, odjezd na letiště a přelet na ostrov LOMBOK, přesun na ubytování v severozápadní části ostrova do oblasti SENGGIGI, seznámení se s okolím, koupání.
5. den: snídaně, celodenní relax - koupání v moři nebo v bazénu. Pro zájemce možnost zapůjčení skútru a fakultativní výlet po okolních chrámech, rybářských vesničkách a odlehlých pláží.
6. - 8. den: odpočinkové dny na ostrově LOMBOK s celodenním výletem do džungle k vodopádům SENDANG GILE a TIU KELEP v oblasti NP GUNUNG RINJANI s možností koupání. Návštěva jedné z nejstarší domorodé mešity na ostrově KUNO BAYAN BELEQ ze 17. století a pláže TEBING s možností relaxu, koupání nebo fotografovaní zajímavých pobřežních útesů. V tyto dny je možnost fakultativního trekkingu na nevyšší vrchol ostrova (2. nejvyšší v Indonésii) RINJANI (3 726 m). Výstup je absolvován s místním zkušeným vůdcem a šerpami, kteří nesou stany a vše potřebné pro naši cestu - 6. den brzy ráno vyrazíme na úpatí majestátné a činné sopky GUNUNG RINJANI (3 726 m), snídaně v místní vesničce, najmutí místního průvodce a šerpů, kteří nám budou pomáhat s našim vybavením při výstupu na vrchol sopky a zpět (po dobu treku bude zajištěna plná penze). První den naší cesty nás čeká výšlap z 1 156 m do tábora na kalderu sopky v nadmořské výšce 2 725 m. Cestou zastávky, oběd a v kempu večeře. 7. den brzy ráno (3 hod.) pokračování nalehko na samotný vrchol sopky ve výšce 3 726 m, odkud se nám naskytne nádherný, takřka letecký pohled, na ostrov LOMBOK, malé ostrůvky GILI a vzdálené BALI. Opačný pohled pak nabídne desítky ostrovů a ostrůvku SUMBAWY. Sestup do tábora, snídaně a pokračování v trase tentokráte do kráteru sopky (2 100 m), relax a oběd. Odpolední výšlap opět na kalderu (ale na druhou stranu) do výšky 2 600 m, večeře a nocleh. 8. den snídaně a sestup ze sopky do vesničky, odjezd do přístavu, setkání obou skupin, odplutí na nedaleké souostroví GILI tvořené třemi korálovými ostrůvky - GILI AIR, GILI MENO a GILI TRAWANGAN. Ubytování na ostrově a po zbytek dne relax, četné plážové bary.
9. den: snídaně, lodní výlet s obědem a šnorchlováním. Navštívíme nejznámější šnorchlovací místa souostroví GILI, při troše štěstí zahlédneme kromě barevných korálů a rybek i mořské želvy, manty, chobotnice a barakudy. Odpoledne návrat na náš ostrov.
10. den: snídaně, relax na pláži, možnost okružní procházky po plážích ostrova. Společná večeře v místním stylu - grilované ryby a místní pochoutky.
11. den: snídaně, dle času jednotlivých letů přesun na letiště a odlet na BALI s následným transferem na mezinárodní terminál s odletem domů.
12. den: přílet do ČR.