Írán kombinovanou dopravou vlakem a letecky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **+ Doprava: kombinovaná Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Írán kombinovanou dopravou vlakem a letecky

Tento zájezd doprovází vedoucí zájezdu po celou dobu trvání zájezdu

Podmínka: složení zálohy ve výši 2000 Kč za každou osobu

Írán je opravdu země krásy i rozporů. Je to země, kterou nám média líčí jako nebezpečnou a špatnou. Opak je pravdou, bezpečnost je stejná jako všude na světě. V zemi žijí lidé velmi příjemní a přátelští. Je plná úžasných památek od doby Mezopotánie i starší, přes Persii, i množství přírodních krás. Z televizní věže, kteá je 7. nejvyšší na světě se můžete podívat na Damavand (5671 m), nejvyšší sopku Asie tyčící se nad Teheránem. Poznáte exotiku a rozmanitost rozlehlé země, svatá místa různých náboženství. ale pojeďte se podívat na skutečnost života v této úžasné zemi s množstvím památek pod ochranou UNESCO.
Zájezd je pohodlný a bez větších časových ztrát/prodlev a to díky tomu,že v Íránu máme zajištěn minibus s místním řidičem a průvodcem.

Poloha: Sleva Lastminute - 500 Kč/osoba plně platící

Vybavení: 2-3 lůžkové pokoje s vlastím WC+sprcha, lednice s minbarem - 1 litr vody na osobu a den, ručníky (kromě Abyanehu) a klimatizací v ceně

Akce : poznávací zájezd část cesty vlakem, v Íránu vlastní klimatizovaný minibus s řidičem, který je k dispozici po celou dobu zájezdu v zemi - kromě cesty vlakem z Teheránu do Jazdu.

Zábava : poznávací zájezd, fakultativně 1x pozdní oběd/večeře v historické restauraci v Esfahánu

Konečná cena zájezdu bude potvrzena na Smlouvě o zájezdu pracovníkem CK. CK si vyhrazuje nárok změny termínu zájezdu až o 3 dny a na změnu pořadí programů.
Potraviny všeho druhu jsou lehce dostupné, k pití minerálky, limonády, nealkoholické pivo. Typickým místním jídlem je kebab (mleté maso, rýže, opečená rajčata), sendviče, falafel, grilovaná kuřata. Typický nápoj je černý čaj. Orientační ceny potravin a nápojů: voda 1,5 l =1,5-3 Eur, 100% džusy – 3/4 Eur, pivo nealko 1 l –4 Eur, chleba/placka – 0,6 Eur, 1 kg ovoce od 2 Eur, použití veřejného WC 1 Eur, známka do Evropy 0,6 Eur, v restauracích je vše dražší. Upozornění: Inflace v zemi se pohybuje kolem 10-20% !! Vcelku bylo v zemi v roce 2013 velmi levně (pokud není člověk vybíravý a náročný na stravu). Voda k pití se doporučuje používat pouze kupovaná v originálních lahvích.
Poznámka: v cestovním pasu nesmí být otisk razítka izraelských hraničních přechodů. Doporučené oblečení žen: nosit šátek event.šálu, halenu/kabátek zakrývající sedací část těla, nepřiléhavý oděv (halenu jsme si každá koupily u nás v bazaru, 2-3x za dobu pobytu jsme je přepraly a nikdo si nás nevšímal a nejevily jsme žádné povzbuzení. Pod halenou jsme nosily "civil"). Oblečení pro muže: košile s min.3/4 rukávem, dlouhé kalhoty.

Stravování: snídaně

snídaně - jednoduché bufety, pitný režim (1 litr vody /osoba/den)

Doprava: kombinovaná

kombinovaně - vlakem a letecky

Ubytování: hotel **+

hotely 2-3*

Program zájezdu

1. den: Odlet z Praha/Vídeň do ANkary, transfer na hotel, nocleh
2. den: po snídani ihned transfer na nádraží a odjezd vlakem směr Tatvan a Írán v lehátkovém voze.
3. den: fakultativně je možné posnídat v restauračním voze ještě na území Turecka, pokračování v cestě do Tatvanu u posvátného jezera VAN. V odpoledních hodinách přestoupíte z vlaku na loď a můžete pozorovat krajinu kolem jezera. Ve večerních hodinách přestoupíte opět do vlaku, nyní již íránského lehátkového vozu
4. den: fakultativně je možné posnídat v restauračním voze nyní již na území Íránu, a pak pozorovat krajinu během jízdy vlakem až do Teheránu. Část jízdy vlaku po legendární Bagdádské železnici. Příjezd je podle jízdního řádu večer v 20 hod., ale pro častá zpoždění bývá obvyklý příjezd až v časných ranních hodinách, transfer na hotel, ubytování, dle časového prostoru nocleh nebo odpočinek.
5. - 16. den: snídaně, spojení zájezdu s leteckým zájezdem a pokračování ve společném programu. Odlet 14.5.2015 z Teheránu do Praha/Vídeň Pokračování popisu programu je u zájezdu "Írán země krásy a rozporu".