Irsko - Irsko na kole - tři prsty jihozápadního Irska - hotel

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Irsko - Irsko na kole - tři prsty jihozápadního Irska - hotel

Vydejte se s námi do jihozápadní části Irska, do oblasti Killarney. Beara nás přivítá příjemným klimatem, fuchsiemi a hortenziemi, spodní patra lesů připomínají pravěk a moře bičuje irské pobřeží. Jako krajina z "Pána prstenů" jeví se hradba horského hřebenu, jehož vrcholy halí se do mraků a doliny pokrývá mlha. Krajina, jež nás nenechá na pochybách, že duch starých Keltů stále dřímá v horách - to je Kerry, největší z poloostrovů jihozápadu. Na Dinglu si připomeneme rané křesťanství. Vydejte se s námi do věčně zelené země, za pasoucími ovečkami, dobrým pivem, do míst, kde možná na konci duhy najdeme pověstný poklad.

Poznámka: Při nedostatečné naplněnosti bude mít zájezd společnou dopravu s pěší variantou zájezdu, která je koncipovaná tak, že si obě skupiny nebudou navzájem překážet.

Stravování: snídaně

7x snídaně. Možnost dokoupení večeří.

Ubytování: hotel

1x nocleh v kajutě na trajektu, 7x nocleh v 2lůžkových pokojích v hotelu, 1x transferový hotel.

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd z ČR přes Německo, Belgii a Francii. Nočním trajektem do Anglie.
2. den: ráno příjezd do přístavu PEMBROKE, odkud vyplujeme do hl. města Irska - DUBLIN. Prohlídka centra města, posezení v typické hospůdce ve čtvrti TEMPLE BAR. Odjezd na ubytování u Dublinu večer.
3. den: busem ke CORKU. Odpolední vyjížďka k hradu CARRIGADROMID do vesničky MACROOM (35 km). Noční příjezd na ubytování v hrabství KERRY v okolí Killarney.
4. den: cyklookruh v horské krajině hrabství KERRY. Z Killarney vyjedeme přes vesničky k jezeru ACOOSE a dále do Glencar, výjezd do sedla BALAGHBEAMA (205 m), přes které se dostaneme do údolí říčky OWENREAGH s meandry a vodopády. Pod majestátnými vrcholy hor na nás čeká výšlap do sedla GAP OF DUNLOE (210 m). Sjezd okolo dunloeských ples k jezeru LOCH až do Killarney (85 km).
5. den: busem do CILL ORGLANU, na kole severní částí poloostrova Kerry s výhledy na zátoku DINGLE, dojedeme k bývalé pevnosti LEACANABUAILE a na romantický ostrov VALENCIA s městečkem KNIGHTS TOWN, možnost okruhu po ostrově s výjezdem na FOGHERSKÉ ÚTESY. Zpět na Kerry a k písečným plážím v BALLINKELLINGSKÉ ZÁTOCE. Možnost výšlapu do sedla COOMAKESTA s výhledy do okolí nebo po vnitrozemské silničce přes sedlo BALLAGHISHEEN v pohoří IVERAGH, zpět na ubytování (95 km, možnost zkrácení na 70 km).
6. den: nenáročná cyklistika okolo jezera LOCH, možnost návštěvy hradu ROSS, opatství MUCKROSS, lodičkou na ostrov INNISFALLEN s klášterem (35 km), popř. procházka městem.
7. den: odjezd na poloostrov BEARA. Etapu začneme v KENMARE a přímořskou cestou pokračujeme do BEARY. Přesličky a kapradiny dosahující 4 m jsou součástí botanického parku DERREEN. Podél moře pod hřebenem CAHA MOUNTAINS dojedeme na hranici panství Cork s MENHIR EYERIES. Irskými vesničkami dojedeme na samotný cíp poloostrova a dále do oblasti BEARHAVEN s výhledem na hrad DUNBOY a přístavní městečko CASTLETOWN s ostrůvkem BEAR. Sjezd do městečka k busu, odjezd na ubytování (90 km, možné zkrácení na 60 km).
8. den: odjezd na poloostrov DINGLE. Výšlap do pohoří CONNOR HILL (400 m), sjezd k zátoce BOHERBOY a ke kostelu SV. BRANDONA, pak do stejnojmenného městečka s pláží. Pobřežní krajinou okolo zálivu BANDON a TRALEE k větrnému mlýnu BLENNERVILLE v historickém městě TRALEE. Dojezd do města, naložení kol a odjezd do Killarney (75 km).
9. den: odjezd opět na DINGLE, na západní pobřežní prstenec. Vyrazíme po jižním břehu okolo pevnosti DUNBERG a prehistorických stavení, dojedeme na vyhlídku na mysu SLEA HEAD a začneme klesat do DUNQUINU s vyhlídkovým bodem CLOGHERS HEAD a poloostrovem se třemi dominantními vrcholy THREE SISTERS. Sjezd k monumentu z 8. stol. GALLARUS ORATORY a na pláž zátoky SMERWICK. Při cestě zpět zastávka u kostelíku KILMALKEDAR a u domku sv. Brendona. Odjezd z Dinglu busem na ubytování (70 km).
10. den: trajektem do Francie. Nocleh v kajutě (plavba 17-20 hod.).
11. - 12. den: připlutí do Francie, cesta přes Německo do ČR. Příjezd domů dopoledne.