Irskem a Severním Irskem až na "Giant´s Causeway" s polopenzí

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: vlastní stany Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Irskem a Severním Irskem až na "Giant´s Causeway" s polopenzí

Jen málo míst na naší planetě je tak nabitých historií jako Irsko. Kamkoliv pohlédnete, objeví se před vámi zbytky starobylých památek, hradů, klášterů, prehistorických kamenů, válcových věží a vysokých keltských křížů, z nichž některé jsou ještě starší než pyramidy. Nemusíme se ale ani příliš o historii zajímat a setkáme se s ní téměř na každém kroku. Je totiž otištěna do překrásné krajiny a prostupuje i životem velmi přátelských lidí. Jestliže občas zaprší, netrvá to nikdy příliš dlouho a za chvilku opět vysvitne slunce, za kterého se čerstvě očištěná krajina třpytí jako drahokamy a vzduch je nádherně svěží. Do programu zařazujeme dosud opomíjený Donegal a perlu severního Irska - Giants Causeway. Cestou do Irska uvidíme monumentální Stonehenge, v národním parku Brecon Beacons ve Walesu půjdeme kolem vodopádů na řece Neath. Cestou zpět projdeme po hradbách městečka Conwy, patrovými podloubími v Chesteru a den odpočinku strávíme na Isle of Wight. Letos poprvé s možností dokoupení polopenze za příplatek.

Stravování: vlastní

bez stravy, možnost přikoupení české polopenze.

Ubytování: vlastní stany

11x nocleh ve vlastních stanech v kempech, 1x v hostelu v Dublinu.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR, noční přejezd přes Německo.
2. den: denním trajektem do Anglie, cesta jižní Anglií, večer ubytování v kempu.
3. den: přes STONEHENGE s prohlídkou, přejezd do Walesu. V NP BRECON BEACONS vodopády v oblasti řeky NEATH, pěší turistika. Večerní posezení v hospůdkách na pobřeží Jižního Walesu. Odjezd na noční trajekt do Irska.
4. den: čtyřhodinový odpočinek na lodi, ráno odjezd z Rosslare do CASHELU, prohlídka pozoruhodného hradu na kopci, který byl sídlem keltských králů. Odpoledne návštěva palírny irské whisky v MIDLETONU. Večer ubytování v kempu u Killarney. (2 noci na stejném místě).
5. den: ráno odjezd na celodenní túru přírodním parkem KILLARNEY. Trasy podle chuti a sil. Pro ty, co raději jezdí, než chodí, možnost půjčení trekingového kola - cca 14 EUR/den. Součástí obou tras cesta krásnou soutěskou GAP OF DUNLOE. Večer zpět do kempu
6. den: odjezd směrem LIMERICK, ENNIS, prohlídka keltského skanzenu CRAGGAUNOWEN, na pobřeží k 250 m vysokým útesům CLIFFS OF MOHER. Procházka podél útesů. Lidová hudba v hospůdkách ve vyhlášené vesničce DOOLIN. Ubytování v kempu.
7. den: dopoledne zastávka v městečku KILFENORA se zříceninou kláštera a hřbitovem s keltskými kříži, dolmeny v oblasti BURREN, odjezd do turistického a kulturního centra GALWAY, prohlídka města, individuální program - lidová hudba v galwayských hospůdkách, ubytování v kempu (2 noci na stejném místě), odpočinek.
8. den: přejezd přes poloostrov CONNEMARA a půldenní túra - výstup na svatou horu Irska CROAGH PATRICK. Krásné výhledy na WESTPORT BAY. Alternativně procházka v parcích WESTPORT HOUSE. Večer zpět do kempu.
9. den: zastávka ve městečku SLIGO, prohlídka keltského kříže na hřbitově v DRUMCLIFF, místě posledního odpočinku W. B. Yeatse. Pěší trasa po dominantní stolové hoře BEN BULBEN (527 m) s dalekými výhledy. Ubytování v kempu.
10. den: přejezd přes DONEGAL se zastávkami na zajímavých místech. Hrabství je pojmenováno po městě Donegal (Dún na nGall). Pěšky k útesům SLIEVE LEAGUE CLIFFS - nejvyšší mořské útesy v Evropě. Ubytování v kempu.
11. den: odjezd do Severního Irska. Zastávka u CARRICK-A-REDE s provazovým mostem. Procházka podél útesů s dramatickými scenériemi k světoznámému GIANT‘S CAUSEWAY, Obrovu chodníku. Cesta na jih do kempu.
12. den: prohlídka jedné z oblastí na řece BOYNE (Knowth, Newgrange nebo Hill of Tara), prohlídka hřbitova s keltskými kříži v MONASTERBOICE, zastávka v historickém městečku KELLS s keltskými kříži, ubytování v kempu.
13. den: přejezd do DUBLINU, prohlídka muzea světoznámého pivovaru Guinness, pro zájemce návštěva TRINITY COLLEGE, kde jsou uloženy staré manuskripty (Book of Kells), individuální volno. Ubytování v hostelu nedaleko centra ve vícelůžkových pokojích.
14. den: ranním trajektem do Walesu, krátká zastávka ve vesnici s nejdelším názvem na světě LANFAIRPWLLGWYNGYLLGOGERYCHWRNDROBWLLLLANTYSILIOGOGOGOCH, procházka po hradbách městečka CONWY, zastávka s prohlídkou CHESTERU. Přejezd do kempu na jihu Anglie.
15. den: ráno v LONDÝNĚ - individuální prohlídka města. Večer odjezd trajektem do Calais.
16. den: zpět ČR, příjezd odpoledne.