Nejkrásnější místa Irska pěšky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Nejkrásnější místa Irska pěšky

Irsko je v současné době na vzestupu a je jednou z nejatraktivnějších zemí pro strávení dovolené. Naše zkušenosti z poznávacích zájezdů a pěších tras nás inspirovaly k této nabídce, která má ambici tvrdit, že uvidíte mnohem více, útrapy z cestování budou mnohem menší a v konečném součtu budete mít o navštívené zemi ucelenější obrázek. Během našeho putování navštívíme Severní Irsko a Irskou republiku. Projdeme se po severním pobřeží, uvidíme slavný GIANT´S COUSEWAY - Obrův chodník, CLIFFS OF MOHER, nádherné útesy na západě, jedinečnou krasovou oblast BURRIN. Půjdeme po stolové hoře BEN BULBEN, po pěšinách v národním parku WICKLOW MOUNTAINS, vystoupáme na poutní horu CROAGH PATRICK. Naší snahou je maximum času strávit ve volné přírodě. Uvidíme řadu historických památek. Též si prohlédneme hlavní město Irské republiky DUBLIN. Cestou přes Británii se projdeme v překrásném přírodním parku SNOWDONIA ve Walesu a v metropoli LONDÝNĚ. Tento zájezd provází V. Svitáková.

Stravování: vlastní

snídaně, možnost přikoupení 6x hotelové večeře za 2 900 Kč.

Ubytování: hotel

1x nocleh v 4lůžkové kajutě, 6x nocleh v 2lůžkových pokojích v hotelu

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR v odpoledních hodinách, noční přesun do Amsterdamu.
2. den: prohlídka AMSTERDAMU, noční plavba trajektem do Anglie, odpočinek na lodi, 4lůžkové kajuty.
3. den: přejezd přes Anglii a Wales, asi tříhodinová procházka v NP SNOWDONIA u jezera LLYN IDWAL. SNOWDONIA je jeden z nejkrásnějších národních parků v Británii, má vysokohorský charakter. Krátká zastávka ve vesnici s nejdelším názvem na světě LLANFAIRPWLLGWYNGYLLGOGRYCHWRN­DROBWLLLLANTYSILIOGOGOGOCH. Večerní posezení v typické waleské hospůdce.
4. den: nočním trajektem do Irska, čtyřhodinový odpočinek na lodi, cesta na sever. První pěší túra po překrásném pobřeží severního Irska, vyjdeme z CARRICK-A-REDE po provazovém mostě. Podél útesů s dramatickými scenériemi dojdeme k světoznámému GIANT‘S CAUSEWAY - Obrovu chodníku. Dále pěšky nebo busem k DUNLUCE CASTLE, variantní trasy 12 a 24 km dle chuti a sil, ubytování.
5. den: po snídani prohlídka distilerie BUSHMILLS s ochutnávkou této zlatavé tekutiny, přes LONDONDERRY se zastávkou, odjezd do Irské republiky, přejezd přes DONEGAL se zastávkami na zajímavých místech, ubytování.
6. den: po snídani prohlídka keltského kříže na hřbitově v DRUMCLIFF, v místě posledního odpočinku W. B. Yeatse, pěší trasa po dominantní stolové hoře BEN BULBEN s dalekými výhledy, vrchol 527 m n. m., trasa 18 km, prohlídka jednoho z nejvýznamnějších irských prehistorických pohřebišť v CARROWMORE (kamenné kruhy, dolmeny, hrobky), návrat do místa ubytování.
7. den: po snídani přejezd k Westportu, výstup na poutní horu Irska CROAGH PATRICK (stoupáme od hladiny moře, vrchol 764 m n. m., trasa 5 km), krásné výhledy na WESTPORT BAY, alternativně procházka v parcích Westport House, přejezd přes přírodní park CONNEMARA NATIONAL PARK, ubytování.
8. den: po snídani po značené Burren Way jedinečnou krasovou oblastí BURREN z BALLYVAUGHAN VALLEY až k BALLYNALACKAN CASTLE (17 km s malým stoupáním), odtud na pobřeží k vyhlídce z 205 m vysokých útesů CLIFFS OF MOHER a zpět do místa ubytování.
9. den: po snídani odjezd na východ, pěší túra nebo procházka kolem jezer v národním parku WICKLOW MOUNTAINS (16 a 6 km). Východištěm je GLENDALOUGH, jedno z nejdůležitějších raně křesťanských míst v Irsku. Je spojeno se jménem svatého Kevina. Procházka vede od návštěvnického centra k dolnímu a hornímu jezeru přes Giants‘s Cut a hřbitůvek s kostelíky, válcovou věží a keltskými kříži. Túra vede po hřebeni nad horním jezerem. Ubytování.
10. den: po snídani odjezd do centra DUBLINU, prohlídka hlavního města Irské republiky, návštěva muzea světoznámého pivovaru Guinness, pro zájemce prohlídka TRINITY COLLEGE, ve které jsou uloženy staré manuskripty (Book of Kells), procházka čtvrtí Temple Bar, individuální volno, noční trajekt do Walesu, cca čtyřhodinový noční odpočinek na lodi.
11. - 12. den: přejezd do LONDÝNA, odpočinek a individuální program, večer odjezd trajektem do Calais, noční přejezd přes Německo do ČR, příjezd v odpoledních hodinách.