Pohodový týden - Belfast, Giant´s Causeway a Donegalské Slieve League Cliffs

Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: polopenze
1 termín od 11. září 2024

Cena zájezdu

od 39 990 Kč


V minulých letech jsme naši nabídku úspěšně rozšířili o jihozápad a severozápad Irska. V loňském roce o sever irského ostrova, který zaujímá provincie Ulster. Na severu, východě i západě je Ulster ohraničen mořem. Sestává z devíti hrabství, šest z nich patří do Severního Irska, ze zbylých tří nás nejvíce zaujme hrabství Donegal na severozápadě jako nejseverněji položená část Irska. Od východu k západu by nemohla být krajina rozmanitější. Do západního donegalského pobřeží se opírá Atlantik, na severu rozeklané skalnaté útesy jsou korunovány jedinečným, Obrovým chodníkem, na východě jsou hluboké a poklidné přístavy. Nevynecháme hlavní město Belfast s muzeem Titaniku. Ulster je spjat se dvěma nejoblíbenějšími irskými světci, Patrikem a Colum Cillem a řada míst připomíná jejich působení. Ulster je rovněž zemí prehistorických kamenných kruhů a dolmenů, posvátných hor a působivých kamenných skulptur. To všechno a mnohem více zažijete s... Celý popis

Pohodový týden - Belfast, Giant´s Causeway a Donegalské Slieve League Cliffs

Termíny a ceny

11.09. - 17.09.2024 středa - úterý
polopenze letecky (Praha)
39 990 Kč
cena za 7 dní (6 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka Praha-Irsko vč. let. tax a poplatků max. 7 000 Kč, kompletní doprava pronajatým mikrobusem, zpáteční trajekt na ostrov Rathlin Island, 6x ubytování v hotelu ve 2lůžkových pokojích, 6x snídaně, 5x večeře, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vstupy a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně storna zájezdu do 35 000 Kč za 490 Kč

    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Popis zájezdu

Pohodový týden - Belfast, Giant´s Causeway a Donegalské Slieve League Cliffs

V minulých letech jsme naši nabídku úspěšně rozšířili o jihozápad a severozápad Irska. V loňském roce o sever irského ostrova, který zaujímá provincie Ulster. Na severu, východě i západě je Ulster ohraničen mořem. Sestává z devíti hrabství, šest z nich patří do Severního Irska, ze zbylých tří nás nejvíce zaujme hrabství Donegal na severozápadě jako nejseverněji položená část Irska. Od východu k západu by nemohla být krajina rozmanitější. Do západního donegalského pobřeží se opírá Atlantik, na severu rozeklané skalnaté útesy jsou korunovány jedinečným, Obrovým chodníkem, na východě jsou hluboké a poklidné přístavy. Nevynecháme hlavní město Belfast s muzeem Titaniku. Ulster je spjat se dvěma nejoblíbenějšími irskými světci, Patrikem a Colum Cillem a řada míst připomíná jejich působení. Ulster je rovněž zemí prehistorických kamenných kruhů a dolmenů, posvátných hor a působivých kamenných skulptur. To všechno a mnohem více zažijete s námi na našem zájezdu na sever nádherného zeleného ostrova.

Poznámka: GARANCE MALÉ SKUPINY (MAX. 8 OSOB)

Stravování: polopenze

6x snídaně, 5x večeře.

Ubytování: hotel

6x ubytování v hotelu ve 2lůžkových pokojích.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy na irský ostrov, transfer na ubytování v Severním Irsku. Ubytování (4 noci na jednom místě), posezení v typické irské hospodě, seznámení skupiny.
2. den: snídaně, přejezd do BELFASTU. Tak jako se Table Mountain (Stolová hora) vypíná nad Kapským Městem, CAVE HILL se tyčí nad Belfastem. Výstup na vrchol je téměř povinností, nikdo nemůže říci, že zná město, pokud neocení pohled na něj právě odtud. (Nepříliš náročný okruh, vzdálenost 7 km, ↑270 m, 2 – 2,5 hod.). Přes centrum města k návštěvě muzea TITANIKU, ve zdejších loděnicích byla loď postavena. Na jih do městečka DOWNPATRICK k "nejpůvabnější malé katedrále na těchto ostrovech" a místu odpočinku tří nejslavnějších irských světců, Brigity, Patrika a Colum Cilla. Na hřbitově také uvidíme keltský kříž z 9. nebo 10. století. Prohlídka prehistorického kamenného kruhu BALLYNOE STONE CIRCLE, napočítáme asi 70 kamenů, kruh se nachází na nevysokém návrší, z kterého je vidět na míle daleko. Návrat do místa ubytování, večeře.
3. den: snídaně, přejezd k severnímu pobřeží. Jen trochu odvážnější se vydají k vyhlídce z provazového mostu CARRICK-A-REDE. Je 20 m dlouhý a 1 m široký a zavěšen 30 m nad hladinou moře. Poté nás čeká lehká túra po překrásném pobřeží Severního Irska, skalnaté útesy, dramatické scenérie a jedinečný GIANT´S CAUSEWAY (Obrův chodník), mýtický most do Skotska (UNESCO). (vzdálenost 8 km, ↑150 m, 2,5 hod. a 0,5 hod. u Obrova chodníku). Přejedeme k prohlídce nejstarší irské palírny OLD BUSHMILLS DISTILLERY. Whisky se tu legálně vyrábí od roku 1608, což z ní činní nejstarší zákonem povolenou palírnu na světě. Na místě ochutnáme tuto "vodu života". Zastávka s vyhlídkou na zříceninu hradu DUNLUCE CASTLE. Návrat do místa ubytování, večeře.
4. den: snídaně, odjezd k severnímu pobřeží do živého trhového městečka a přístavu BALLYCASTLE. Trajektem (50 min.) na RATHLIN ISLAND, poslední obydlený irský ostrov směrem ke Skotsku. Leží 8 km od Ballycastle a 19 km od skotského mysu Mull of Kintyre. Cca 4,5 hod. procházka po ostrově. Úchvatný ostrov ve tvaru zkrácené sedmičky se skalnatým pobřežím a s majákem na obou koncích. Pozorování ptačích kolonií na západě ostrova, tuleňů na jihu (celková vzdálenost 12,5 km, je možné ji podle uvážení zkrátit, bez většího stoupání). Návrat na pevninu. Na zpáteční cestě zastávka a cca 1 hod. procházka v jedné z nejpůsobivějších zátok podél severního pobřeží v MURLOUGH BAY. V DRUMNAKILL pozůstatky kostela sv. Mologea. Návrat do místa ubytování, večeře.
5. den: snídaně, cca 3 hod. přejezd do irského severního Donegalu. Cestou zastávka v jednom z nejhezčích severoirských měst DERRY. Projdeme historickým centrem s hradbami. Přejezd do Irska. Odpoledne v národním parku GLENVEAGH. Výstup na ERRIGAL do výšky 751 m n. m., nejvyšší horu v hrabství Donegal. Její vulkanický profil se stal ikonou irského severozápadu (středně obtížný výstup, vzdálenost 8 km, ↑650 m, 3,5 hod.). Alternativně procházka u DUNLEWY LOUGH (téměř po rovině, 3,5 hod.). Přejezd do ubytování (2 noci na jednom místě), večeře.
6. den: snídaně, putování po jihu Donegalu. Přejezd a pěšky k vyhlídce na SLIEVE LEAGUE, o kterých místní tvrdí, že jsou to nejvyšší mořské útesy v Evropě. Stojíte-li zde, snadno tomu uvěříte (7 km, ↑350 m, 3 hod.). Procházka v GLENCOLMCILLE, překrásném údolí, poutním místě spojeném se svatým Colum Cillem a řadou památek jako připomínka na tohoto světce. Zastávka u jednoho z nejkrásnějších irských megalitů, dolmenu v KILCLOONEY severně od Ardary. Návrat do místa ubytování, večeře.
7. den: snídaně, přejezd k odletu z irského ostrova, let do Prahy.

Podobné zájezdy