ISLAND nejen pro 55+

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: chata Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

ISLAND nejen pro 55+

VÍCE DNÍ, NEŽ EUROVÍKEND. MIMO HLAVNÍ SEZONU JE NA ISLANDU MÉNĚ TURISTŮ. V KVĚTNU 2024 PROGRAM VČETNĚ RŮZNÝCH MUZEÍ V REYKJAVÍKU.  
Již tradiční poznávací zájezd na Island mimo hlavní turistickou sezonu. Převažující klientela je u obdobných zájezdů ve věku 55+. To nevylučuje možnost přihlášení se pro kohokoliv, kdo se chce na Island podívat v přijatelné cenové úrovni a to na více dnů, než jen na krátký eurovíkend.
Během pohodového pobytu ( ubytování je na jednom místě) navštívíte mnohá z nejzajímavějších míst tohoto unikátního ostrova. Nebudou chybět:
světoznámý národní park Ţingvellir s kulturní a geologickou minulostí (UNESCO), 
na několik kroků se přiblížíte k pravidelně tryskajícímu gejzíru Strokkur, 
nedaleko pohlédnete do hlubin mohutného vodopádu Gullfoss,
budete mít možnost koupele v termálním bazénu pod otevřenou oblohou,
na sopečném poloostrově Reykjanes navštívíme čerstvé lávové pole z roku 2021
a na jižním pobřeží se přiblížíte k ledovcovému splazu Sólheimajökull.
Na Island se dostanete přímým letem z Prahy . Noclehy jsou zajištěny v  komfortních chatkách ( pokoje s WC, sprchou a povlečením ). Doporučujeme přikoupit si vynikající večeře, často s islandskými specialitami.
V květnovém termínu bude díky dřívějšímu příletu volnější program s možností návštěvy více zajímavých míst v Reykjavíku.

Od poloviny srpna je obecně možnost spatření polární záře.

Program zájezdu

1. den: Odlet přímým letem z Prahy (v červnovém a srpnovém termínu večer - transfer na ubytování, v květnovém termínu ráno - po příletu extra čas na poznání zajímavých míst Reykjavíku s průvodcem). Ubytování 4 noci v Selfossu.
2. den: Dopoledne si na sopečném poloostrově Reykjanes prohlédneme čerstvé lávové pole vzniklé při sopečné erupci v roce 2021. Poté je na programu prohlídka hlavního města Islandu Reykjavíku. Uvidíme mj. radnici, parlament a moderní kostel Hallgrímskirkja. V případě vhodných podmínek je možné z přístavu v Reykjavíku uskutečnit plavbu za velrybami. Návrat na ubytování.
3. den: Cestou po jižním pobřeží můžeme v dáli zahlédnout zasněžený vrcholek sopky Hekla a pod světoznámou sopkou Eyjafjallajökull se projdeme u vodopádu Seljalandsfoss, kde se dá vstoupit za jeho vodní stěnu. V soutěsce uvidíme další vodopád Gljúfrafoss a do třetice uskutečníme krátkou vycházku podél kaskády vodopádů na řece Skógá poblíž monumentálního šedesátimetrového vodopádu Skógafoss. Na nejjižnějším mysu Islandu Dyrhólaey budeme obdivovat skalní bránu a u městečka Vík vstoupíme na černou sopečnou pláž s čedičovou jeskyní. Na zpáteční cestě se zastavíme u splazu ledovce Sólheimajökull.
4. den: Dnes nás čeká vrchol našeho islandského putování, tzv. zlatý trojúhelník. Nejdříve navštívíme sídlo biskupství v osadě Skálholt a pak již pojedeme do oblasti Geysiru s aktivním gejzírem Strokkur, který každých pět minut vyvrhuje vřelou vodu až do výše 20 metrů. Uvidíme i impozantní vodopád Gullfoss na řece Hvítá, kde voda padá ve dvou stupních do hloubky 32 metrů. Odpoledne se zastavíme v národním parku Ţingvellir. V této oblasti se rozestupuje evropská a americká litosférická deska a byl zde v 10. století založen nejstarší parlament světa – Alţing. Kolem geotermální elektrárny Nesjavellir se vrátíme na nocleh.
5. - 6. den: Dopoledne navštívíme na poloostrově Reykjanes geotermální pole v Krísuvíku a následně budeme mít možnost vykoupat se v termálních lázních Modrá laguna – viz příplatek, nutno objednat při přihlášení, pro ostatní určí průvodce náhradní program dle zájmu a počtu lidí. Odlet přímým letem do Prahy (v červnovém a srpnovém termínu odpoledne - přílet večer, v květnovém termínu po půlnoci - přílet 6. dne ráno).Pozn.: Změna programu první a poslední den nebo pořadí dnů v případě změn časů letů, nepříznivého počasí nebo nesjízdnosti některých cest pro autobus vyhrazena.