Island - Sopky, vodopády a ledovce Islandu s turistikou

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hostel Doprava: kombinovaná Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Island - Sopky, vodopády a ledovce Islandu s turistikou

Zájezd je laděný podobně jako oblíbené turistické Vodopády a ledovce Norska. Kombinace letu na Island a plavby lodí zpět. Na zájezdu budou podávané snídaně z českých a místních surovin a za příplatek i večeře. Pro maximální komfort klientů bude zajištěno několik nocí na jednom místě, čímž odpadá nutnost každodenního stěhování. Na cestě spatříte největší přírodní zajímavosti ostrova a zájemci budou mít možnost si za příplatek vyzkoušet nenáročnou procházku v mačkách po ledovci či se proletět nad úchvatnou glaciální krajinou v blízkosti národního parku Skaftafell. V neposlední řadě je myšleno i na turisty, kteří se budou moci na několika túrách seznámit s místní unikátní přírodou, která po mnoho let dělá z Islandu jednu z nejžádanějších destinací evropského severu.

Poznámka : změna programu v případě změn letových časů, nepříznivého počasí nebo nesjízdnosti některých cest pro autobus vyhrazena.

Stravování: snídaně

8x snídaně podávané z autobusu, 2 jídla na trajektu.

Ubytování: hostel

8x ubytování kategorie TURIST v hostelech ve vlastních spacích pytlích, 2x v 9lůžkové kajutě.

Program zájezdu

1. den: odlet z Drážďan (svoz na letiště z ČR je zajištěn) na letiště Keflavík, kde přistaneme v nočních hodinách. Transfer na nocleh.
2. den:
3. den: dnes se vydáme do islandského vnitrozemí, do turisticky atraktivní geotermální oblasti LANDMANNALAUGAR. Jedná se o pohádkově barevnou oblast uprostřed divokých hor. Díky svěží barevnosti se Landmannalaugaru přezdívá "duhové hory". Z turistického střediska, které leží v srdci oblasti na pokraji lávového pole z nedalekých sopek, se návštěvníkům nabízí pestrá paleta pěších výletů různé obtížnosti. Místním unikátem, který každoročně přitahuje nejen zahraniční turisty, ale i samotné Islanďany, je možnost koupele a dobití energie po náročných i lehčích túrách v přírodní laguně s termální vodou, která vzniká soutokem horké a chladnější říčky.
4. den: od šedesátimetrového vodopádu SKÓGAFOSS absolvujeme celodenní túru po svazích ledovce a sopky EYJAFJALLAJÖKULL kolem kaskády vodopádů řeky Skógá až k čerstvému lávovému poli z roku 2010 a zpět.
5. den: nejdříve se projdeme u vodopádu SELJALANDSFOSS, kde se dá vstoupit za jeho vodní stěnu. Poté staneme na nejjižnějším mysu Islandu DYRHÓLAEY a v jeho blízkosti vstoupíme na nádhernou černou sopečnou pláž REYNISFJARA. 2 noclehy v podhůří ledovce Vatnajökull.
6. den: celodenní turistika v národním parku SKAFTAFELL pod největším islandským ledovcem Islandu. Pro zájemce nabízíme let nad sopečnou a ledovcovou krajinou nebo procházku v mačkách po ledovci za příplatek.
7. den: dopoledne se projdeme u malebné a zároveň tajemné ledovcové laguny JÖKULSÁRLÓN. Aby fotografie ledových ker, ledovce a jezera byly co nejatraktivnější, doporučujeme projížďku po jezeře obojživelným člunem. Odpoledne se po okružní silnici č. 1 se zastávkou ve středisku HÖFN přesuneme do malebných východních fjordů.
8. den:
9. den:
10. den: plavba Severním mořem kolem Faerských a Shetlandských ostrovů.
11. - 12. den: odpoledne připlujeme do dánského přístavu Hirtshals a vrátíme se autobusem přes Dánsko a Německo do ČR.