Island

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Island

zájezd s českým průvodcem, terénním autem pro 8 osob – skupina max. 8 osob

Keflavík - Gunnuhver - Grindavík - Krísuvík - Vestmannské ostrovy - vodopád Seljalandfoss - vodopád Skogafoss - sopka Eyjafjallajökull - Dýrholaey - ledovec Mýrdalsjökull - ledovec Sólheimajökull - kráterové jezero Ljótipollur - Landmannalaugar - sopka Hekla - gejzír Strokur - vodopád Godafoss - Thingvellir - Reykjavík - Modrá laguna

Island je ostrov ležící v Severním Atlantiku v těsné blízkosti polárního kruhu. Své poloze v oblasti Středoatlantského hřbetu, na rozhraní dvou kontinentálních desek, kde se magma nachází velmi blízko pod povrchem, vděčí za mimořádně bohatou sopečnou aktivitu. S tímto souvisí i častý výskyt horkých pramenů a gejzírů. Typickým rysem zdejší krajiny je množství jezer a řek s mnoha vodopády. Zhruba 11% ostrova je pokryto ledovci, pod nimiž jsou ukryty aktivní vulkány. Právě proto se i vžilo označení Ostrov ohně a ledu. Počasí je zde proměnlivé, severské, na jihozápadě zmírňované Golfským proudem s častějšími srážkami, provázených silným větrem. V plném létě slunce zapadá na necelé 2 hodiny, v nejhlubší zimě vydává skomíravé světlo sotva čtyři hodiny denně.Vnitrozemí je neobydlené. Díky neexistenci průmyslu a jiných zdrojů znečištění si návštěvník na ostrově užívá nejčistšího vzduchu a vody. Cesty do vnitrozemí jsou nezpevněné, s množstvím brodů. Často vedou pískem a lávovými poli, proto jsou určena výhradně pro terénní vozidla. Pro přepravu na ostrově využíváme výhod terénního vozidla, které nám umožňuje navštívit oblasti a místa běžným vozidlům nedostupná. Doprava na Islandu a průvodce. Doprava bude zajištěna terénním vozidlem pro 8 osob+řidič. Z toho vyplývá, že maximální velikost skupiny bude 8 osob a přístup ke každému zákazníkovi naprosto osobní. Řidičem a průvodcem v jedné osobě bude pan Jan Smejkal, který se touto činností na Islandu zabývá již dlouhá léta, vždy po celou letní sezónu a za tu dobu měl příležitost se seznámit se všemi krásami, které tento ostrov nabízí.

Stravování: vlastní

vlastní, snídaně za příplatek

Doprava: letecky

Praha

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno 1x v penzionu u letiště po příletu, dvoulůžkové pokoje, společné sociální zařízení se snídaní a 6x v penzionu v Selfoss, dvoulůžkové pokoje s umyvadlem, společné sociální zařízení, Wi-Fi zdarma. K dispozici kuchyňkakontinentální.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy v 21.55 hod., přílet na Island ve 23.50 místního času (o dvě hod. méně), ubytování v nedalekém penzionu.
2. den: Snídaně. To nejlepší z poloostrova Reykjanes : navštívíme Keflavík, Gunnuhver, Grindavík . Uvidíme lávová pole s podivuhodnými krátery, zlom dvou kontinentálních desek s mostem mezi Evropou a Amerikou, pobřežní útesy s ptačími koloniemi a starými majáky, rybářské přístavy, geotermální pole s horkými bublajícími prameny. Navštívíme rovněž Vikingské muzeum, kde se budete moci projít po palubě vikingské lodi, která doplula až k americkým břehům. Přesun na jižní pobřeží na ubytování.
3. den: Výlet lodí na Vestmannské ostrovy – vulkanické ostrovy s pohnutou historií. Katastrofická erupce sopky Eldfell v roce 1973 zavalila část města lávou a popelem, místo dostalo přezdívku Pompeje severu. Vystoupáme na ještě teplý vrchol sopky, odkud jsou nádherné výhledy. Prohlédneme si rybářský přístav, monumentální pobřežní útesy s koloniemi mořských ptáků, zejména papuchalků (symbol Islandu).
4. den: To nejzajímavější z jižního pobřeží – vodopády Seljalandfoss, Skogafoss, sopka Eyjafjallajökull (známá svojí erupcí z roku 2010), ledovec Sólheimajökull, Dýrholaey – Brána Islandu, Černá pláž, Trolí skály, městečko Vík - nejižnější místo Islandu (možnost navštívit manufakturu na výrobu islandských vlněných svetrů a dalších výrobků).
5. den: Vydáme se za silnými zážitky do vnitrozemí ostrova, kdy autem budeme brodit řeky, projedeme černou pouští ozdobenou jasně zelenými horami, zblízka si prohlédneme kaňon, který vytvořila řeka Markarfljót a rovněž ledovec Mýrdalsjökull.
6. den: Vydáme se k nejznámější islandské sopce Hekle, která je známá svými častými erupcemi. Dále navštívíme kráterové jezero Ljótipollur a zlatý hřeb naší cesty Landmannalaugar – duhové hory. Koupání v přírodní teplé laguně, případně výstup na vyhlídkovou horu Bláhnúkur.
7. den: Dnes nás budou čekat nejnavštěvovanější místa Islandu, označovaná jako Zlatý okruh – vodopád Gulfoss (Zlatý vodopád), gejzír Strokur, Thingvellir – jeden z největších geologických zlomů na světě, kde se od sebe oddělují severoamerická a euroasijská kontinentální deska. Jedná se současně o nejvýznamnější místo islandské historie, již od roku 930 zde zasedal islandský parlament.
8. den: Prohlídka nejsevernějšího hlavního města Reykjavíku – katedrála Halmgrímskirkja, islandský parlament, přístav se svými původními dřevěnými domky a starými uličkami, rybářská restaurace, Perlan - vodojem s teplou vodou pro Reykjavík s vyhlídkou na město, sídlo presidenta. Fakultativní výlet za pozorováním velryb, rovněž fakultativně koupání v Modré laguně, přesun na letiště.
9. den: Odlet z letiště Keflavík v 00.40 hod., přílet do Prahy v 06:25 hod.