To nejlepší z Islandu (letecky z Ostravy – Katovic)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Islandu (letecky z Ostravy – Katovic)

Magický zájezd s fundovaným průvodcem, během kterého spatříte perly pozoruhodného ostrova kontrastů! Seznámíte se s projevy geotermální činnosti, pokocháte se vodopády Skógafoss či Seljalandsfoss, zhlédnete činný gejzír Strokkur i hlavní město Reykjavík. Vydejte se s námi za poznáním „ostrova ohně a ledu“ a zažijte čarokrásně dramatický Island!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel :

Zavazadlo v ceně zájezdu - malé kabinové zavazadlo o max. rozměrech 42 (d) x 32 (v) x 25 (h) cm, není váhově omezeno, uložíte ho pod sedadlo před vámi (toto zavazadlo je určeno k přepravě na palubě letadla)

Zavazadlo za příplatek 1200 Kč - velké kabinové zavazadlo o max. rozměrech 56 (d) x 45 (v) x 25 (h) cm, hmotnost do 10 kg (toto zavazadlo je určeno k přepravě na palubě letadla)

pokud si přikoupíte velké kabinové zavazadlo, již si nemůžete vzít s sebou malé kabinové zavazadlo, letecká společnost se řídí pravidlem jednoho kabinového zavazadla

Zavazadlo za příplatek 1 900 Kč - velké odbavované zavazadlo o maximální hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo je určeno k přepravě v úložném prostoru letadla)

NÁŠ TIP: Pro vaše pohodlí si můžete objednat odbavované zavazadlo. Ale i pouze s kabinovým zavazadlem lze cestovat "nalehko". Pozor ovšem na rozměrové limity.

Cestovní pojištění :
EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (110 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odlet z Katovic, přílet na letiště do Keflavíku, odtud transfer na ubytování. Transfer z Ostravy na letiště do Katovic – transfer je v ceně zájezdu. Přílet do Keflavíku ve večerních hodinách, zastávka na vodárně Perlan s jedinečnou vyhlídkou na večerní Reykjavík, ubytování.
2. den: Prohlídka zajímavých projevů geotermální činnosti na Islandu. Prvním místem, které během dnešního putování navštívíme, bude mohutný pramen Deildartunguhver, vřídlo téměř o teplotě 100 °C. Představuje zdroj, kterým se vytápí skleníky i okolní města. Projdeme se kolem Lávového a Dětského vodopádu – to jsou Hraunfossar a Barnafoss, dva krásné vodopády na řece Hvítá. Den zakončíme vyhlídkou na islandskou krajinu ze starého kráteru Grábrok. Cestou ještě zastavíme v  městečku Reykholt, jednom z nejdůležitějších center v době středověku, které je spojeno s významnou postavou islandské historie – Snorrim Sturlusonem. Na závěr dne si prohlédneme část hlavního města . Zastavíme se u vily Hofdi, nového architektonického klenotu, kterým je budova opery Harpa, navštívíme monumentální katedrálu Hallgrimskirkja, místní radnici s přilehlým jezírkem a zastavíme se u moderní plastiky Sun Voyager. Návrat na ubytování ve večerních hodinách.
3. den: Výlet po jižním pobřeží, kde se střídají nádherné výhledy na hory a ledovce a mořskou hladinu. Tento den nás čeká projížďka po jižní části ostrova až k  městečku Vík, kde navštívíme manufakturu na výrobu pletených výrobků – typických islandských prodejních artiklů. Projdeme se po černé pláži a vedlejší pláži Dyrholaey. Následovat bude zastávka ve vesničce Skógar, kde navštívíme skanzen a muzeum a hlavně zhlédneme velkolepý vodopád Skógafoss, který patří mezi jeden z nejfotogeničtějších na Islandu. Perličkou na závěr bude kouzelný vodopád Seljalandsfoss, u kterého se v letním období dá projít za padající vodní stěnou, v zimě zase vodní tříšť vytváří bizarní ledové útvary. Návrat na ubytování ve večerních hodinách.
4. den: TOP okružní výlet po tzv. Zlatém okruhu a relaxace v Secret Lagoon. Dnes zavítáme na tři nejnavštěvovanější místa Islandu . Sněmovní pláň Thingvellir, místo kde vznikl nejstarší parlament na světě a kde se od sebe oddalují severoamerická a euroasijská kontinentální deska. Poté vyrazíme ke slavnému, ale dnes již spícímu Geysiru, který dal jméno všem dalším gejzírům na světě. V jeho sousedství budeme moci napjatě sledovat pravidelné několikametrové výtrysky gejzíru Strokkur a další horké prameny a solfatary. Ještě plni dojmů se přesuneme k další neuvěřitelné ukázce přírodní síly, a to nedalekému vodopádu Gullfoss, dvoustupňovému skalnímu prahu, přes který se valí neuvěřitelné množství vody vytvářející vysokou vodní tříšť. K večeru navštívíme Secret Lagoon , jednu z nejvyhlášenějších termálních lagun na Islandu. Budeme-li mít štěstí a bude jasno, tak hvězdná obloha je v ceně. Návrat na ubytování ve večerních hodinách.
5. den: Prohlídka nejsevernějšího hlavního města světa. Poslední den dokončíme prohlídku hlavního města Reykjavík návštěvou starého přístavu , kde zájemci o velrybí safari podniknou tříhodinovou vyjížďku lodí za velrybami. Ostatní budou moci ochutnat místní rybí speciality v rybářské baště a projít se pěší zónou se spoustou obchůdků a kaváren nebo starými uličkami. Budeme tak mít jedinečnou možnost nasát místní atmosféru nebo si detailněji prohlédnout některé z muzeí, expozic nebo památek. V odpoledních hodinách transfer na letiště a odlet.
6. den: Noční transfer. Po půlnoci přílet do Katovic a transfer zpět do Ostravy .