To nejlepší z Islandu + OSTROVY ZÁPADNÍCH MUŽŮ (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Islandu + OSTROVY ZÁPADNÍCH MUŽŮ (letecky z Prahy)

Magický, pozoruhodný, přitažlivý… Island pro vášnivé cestovatele. S naším průvodcem objevíte perly jedinečného ostrova kontrastů. Seznámíte se s projevy geotermální činnosti, zhlédnete činný gejzír Strokkur i hlavní město Reykjavík, budete obdivovat vodopád Skógafoss a navíc se vydáte na vulkanické Ostrovy západních mužů. Inspirujte se zemí ohně a ledu – prožijte tajuplný Island!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu  - malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 55 x 45 x 25 cm, včetně držadla, postranní kapsy a koleček (toto zavazadlo si lze vzít na palubu letadla)

Zavazadlo v ceně zájezdu  - odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg a o rozměrech v součtu do 250 cm (délka, šířka a výška včetně držadel, postranních kapes a koleček). Toto zavazadlo bude odbavené do úložného prostoru.

POZOR! Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo do 23 kg

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Koupání v Modré laguně

Dospělý 1890.00 Kč

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet na letiště do Keflavíku, odtud transfer na ubytování. Ve večerních hodinách odlet z Prahy, přílet do Keflavíku před půlnocí, odjezd do hotelu v Reykjavíku, ubytování.
2. den: Prohlídka zajímavých projevů geotermální činnosti na Islandu. Prvním místem, které během dnešního putování navštívíme, bude mohutný pramen Deildartunguhver, vřídlo téměř o teplotě 100 °C . Pramen představuje zdroj, kterým se vytápí skleníky i okolní města. Projdeme se kolem Lávového a Dětského vodopádu – to jsou Hraunfossar a Barnafoss, dva krásné vodopády na řece Hvítá. Den zakončíme vyhlídkou na islandskou krajinu ze starého kráteru Grábrok. Cestou se ještě zastavíme v městečku Reykholt, jednom z nejdůležitějších center v době středověku, které je spojeno s významnou postavou islandské historie – Snorrim Sturlusonem. Na závěr dne si prohlédeme část hlavního města Reykjavík. Zastavíme se u vily Hofdi , u nového archtektonického klenotu, kterým je budova opery Harpa, navštívíme monumentální katedrálu Hallgrimskirkja, místní radnici s přilehlým jezírkem a prohlédneme si  moderní plastiku Sun Voyager . Návrat na ubytování ve večerních hodinách.
3. den: Výlet po jižním pobřeží, kde se střídají nádherné výhledy na hory, ledovce a mořskou hladinu. Tento den nás čeká projížďka po jižní části ostrova až k městečku Vík, kde navštívíme manufakturu na výrobu pletených výrobků – typických islandských prodejních artiklů. Projdeme se po černé pláži Dyrholaey s možností výstupu až k místnímu majáku nad pláží. Následovat bude zastávka ve vesničce Skógar, kde navštívíme skanzen a muzeum a hlavně zhlédneme velkolepý vodopád Skógafoss, který patří mezi jeden z nejfotogeničtějších na Islandu. Na zpáteční cestě si prohlédneme ledovcový splaz a perličkou na závěr bude kouzelný vodopád Seljalandsfoss, u kterého budeme mít možnost projít se za padající vodní stěnou. Návrat na ubytování ve večerních hodinách.
4. den: TOP okružní výlet po tzv. Zlatém okruhu. Dnes zavítáme na tři nejnavštěvovanější místa Islandu . Sněmovní pláň Thingvellir, místo kde vznikl nejstarší parlament na světě a kde se od sebe oddalují severoamerická a euroasijská kontinentální deska. Poté vyrazíme ke slavnému, ale dnes již spícímu Geysiru, který dal jméno všem dalším gejzírům na světě. V jeho sousedství budeme moci napjatě sledovat pravidelné několikametrové výtrysky gejzíru Strokkur a další horké prameny a solfatary. Ještě plni dojmů se přesuneme k další neuvěřitelné ukázce přírodní síly, a to nedalekému vodopádu Gullfoss, dvoustupňovému skalnímu prahu, přes který se valí neuvěřitelné množství vody vytvářející vysokou vodní tříšť. Návrat na ubytování ve večerních hodinách.
5. den: Celodenní výlet na vulkanické Ostrovy západních mužů. Po snídani odjezd z hotelu do přístavu na jižním pobřeží. Lodním trajektem se dostaneme na největší a jediný obydlený ostrov souostroví Vestmannayers – ostrov Heimaey. Projdeme se nad částí ostrova, která byla zasypána při masivní erupci sopky v roce 1973 a vystoupáme na kráter této nově vzniklé sopky, která nese název Eldfell . Najdeme zde ještě stále horká místa na povrchu i teplý vzduch vycházející z některých puklin. Poté projdeme městečkem na druhou stranu ostrova, kde se budeme kochat sílou mořského příboje a budeme moci pozorovat spoustu mořských ptáků (např. papuchálky) . Pro zájemce je zde možnost výstupu na některý z vrcholků, návštěva místního termálního bazénu nebo fakultativní projíždka na člunu kolem ostrovů. Ve večerních hodinách se vrátíme trajektem zpět na Island. Poté odjezd na ubytování.
6. den: Prohlídka nejsevernějšího hlavního města světa a relaxace v Modré laguně. Poslední den dokončíme prohlídku hlavního města návštěvou starého přístavu , kde zájemci o velrybí safari budou mít možnost podniknout tříhodinovou vyjíždku lodí za velrybami, ostatní budou moci ochutnat místní rybí speciality v rybářské baště a projít se pěší zónou se spoustou obchůdků a kaváren nebo starými uličkami. Budeme tak mít jedinečnou příležitost nasát místní atmosféru nebo si detailněji prohlédnout některé z muzeí, expozic nebo např. Volcano House s projekcí filmových záběrů sopečné činnosti. V podvečerních hodinách se přesuneme do  vyhlášené Modré laguny – termálních lázní uprostřed lávových polí . Dle časových možností a počasí pak navštívíme některé místo na poloostrově Reykjanes, např. solfatary a fumaroly Seltun. Poté už bude následovat přesun na letiště a odlet. Program v tento den může být přizpůsoben letovému řádu a situaci na místě. 
7. den: Noční transfer do ČR. Po půlnoci odlet z Keflavíku. Přílet do Prahy v ranních či dopoledních hodinách.