ZA POLÁRNÍ ZÁŘÍ, SOPKAMI A GEJZÍRY NA ISLAND

cestovani
Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

ZA POLÁRNÍ ZÁŘÍ, SOPKAMI A GEJZÍRY NA ISLAND

Láká Vás magická krajina Islandu a světelné divadlo polární záře na obloze? Pak s námi pojeďte levně na Island svozy z různých míst v ČR na blízká letiště v Německu. Odtud se dá letět na Island přímými lety. Během zájezdu navštívíme nejkrásnější vodopády jižního Islandu, mohutné vulkány, černou sopečnou pláž, aktivní gejzír s horkými prameny v jeho okolí či nejstarší parlament světa Alting. Ubytováni budete po 3 nebo 4 noci v hotelu oblasti měst Selfoss a Hveragerdi, odkud budeme vyrážet za poznáním Islandu. Po návratu se můžete vykoupat v termálním bazénu a po večeři budeme vyhlížet polární záři.

Pozn.: *svoz z Jablonce a Liberce při minimálně 2 osobách
Minimální počet účastníků: 8. Garance male skupiny.
Polární záře je přírodní fenomén a její výskyt nelze garantovat.

Program zájezdu

1. den: Dovolená na Islandu začne odletem do Keflavíku. Po poledni je na programu prohlídka hlavního města Islandu Reykjavíku. Uvidíme radnici, parlament, moderní kostel Hallgrímskirkja a vodojem Perlan. Přesun na ubytování (3 nebo 4 noclehy, dle termínů).
2. den: 2. den: Cesta pod světoznámou sopkou Eyjafjallajokull k vodopádům Seljalandsfoss (dá se vstoupit za jeho vodní stěnu) a Skogafoss (výška 62 m) a k ledovcovému splazu. U nejjižnějšího mysu Islandu Dyrholaey vstoupíme na černou sopečnou pláž s čedičovou jeskyni.
3. den: 3. den: Tzv. zlatý trojúhelník: sídlo biskupství Skalholt, oblast Geysiru s aktivním gejzírem Strokkur, impozantní vodopád Gullfoss (voda padá ve dvou stupních do hloubky 32 metrů). Odpoledne se zastavíme v NP Tingvellir, kde se rozestupuje evropská a americká litosférická deska a byl zde v 10. století založen nejstarší parlament světa – Alting.
4. den: 4. den: Procházka mezi horkými prameny ve Hveragerdi. Prohlídka Reykjavíku (radnice, parlament, kostel Hallgrimskirkja a vodojem Perlan). Nakonec možnost koupele v termálních lázních Modrá laguna. V noci odlet.
5. den: 5. den: Ranní přílet do Německa, transfer do ČR.