BABÍ LÉTO U GARDSKÉHO JEZERA

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

BABÍ LÉTO U GARDSKÉHO JEZERA

JEDNA Z NEJKRÁSNĚJŠÍCH OBLASTÍ ITÁLIE!
Jezero Lago di Garda patří k nejkrásnějším koutům Evropy. Pohoří Monte Baldo se říká „Hortus Italiae“ neboli Italská zahrada. Jedinečnému rozhledu odtud se máloco vyrovná. Navíc kouzelná lázeňská městečka kolem Gardy a krásné horské scenérie cestou dělají z tohoto zájezdu neopakovatelnou záležitost. Budete se kochat nádhernými výhledy a fantastickou atmosférou „Riviery de Limoni“. Při tomto toulání si každý návštěvník najde něco pro sebe, ať si chce užívat krásných rozhledů z lanovek, absolvovat jednoduché turistické trasy nebo pouze odpočívat při výborném italském capuccinu na romantické promenádě.

Program zájezdu

1. den: Odjezd večer, noční přejezd.
2. den: Paganella – možnost výjezdu lanovkou – odtud Dolomiti Brenta jako na dlani, Molveno – kouzelné městečko u stejnojmenného jezera. Tignale – procházka k Montecastello – poutnímu kostelíku s fantastickou vyhlídkou. Odjezd na ubytování.
3. den: Lago di Garda – Limone sul Garda – kouzelná kamenná vesnička stísněná na svazích mezi horami a jezerem – prohlídka. Trajekt do Malcesine – dalšího krásného městečka s romantickým hradem Rocca a půvabným starým centrem. Lanovkou na Monte Baldo – fantastické výhledy na jezero, procházka po hřebeni. Trajektem návrat a zpět na nocleh.
4. den: Salo – krásně položené letovisko spojené se jménem Mussoliniho. Gardone Riviera - kdysi nejmódnější letovisko u jezera Garda, které si zachovalo vznešený ráz – elegantní promenáda, kde si posedíte u výborné kávy nebo nějaké italské speciality a budete se kochat výhledem na jezero. Kvetoucí zahrady – návštěva nejexotičtější botanické zahrady u L. di Garda Giardino Botanico Hruska. Z Gardone Riviera potom vyrazíme na okružní jízdu lodí po jezeru Lago di Garda do Sirmione prohlídka – mys 4 km dlouhý s pozůstatky římských lázní, oblíbené místo s nádhernou polohou a pohádkovým hradem Rocca Scalighera. V kostele San Pietro fresky ze 13. stol. Zpět opět lodí kolem Salo a daších středisek na jezeře. Návrat na nocleh.
5. den: Krátká zastávka ve zdejším nejznámějším letovisku Riva del Garda.Přejezd k Bolzanu a výjezd lanovkou na náhorní plošinu Ritten, která je známá pod názvem Riviéra Dolomit. Pokocháme se místní krásnou krajinou, oblast Rittenu je ideální vyhlídkový balkón naproti Dolomitům a budeme pokračovat horským vláčkem do Collalba. Odtud budeme absolvovat lehkou turistickou vycházku k místní světoznámé atrakci - jedinečným zemským pyramidám. Poté přes Brenner, Rakousko a SRN cesta zpět.
6. den: Příjezd v ranních hodinách.