Basilicata - Villaggio Hotel Akiris ****

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Basilicata - Villaggio Hotel Akiris ****

Poloha: Resort umístěný v pěkné udržované zahradě se nachází u jónského pobřeží regionu Basilicata. Disponuje vlastní soukromou pláží, na kterou vede udržovaná cesta lesíkem. Hotel disponuje 82 komfortně zařízenými pokoji a apartmány. Přes den cca každou hodinu jezdí veřejný bus do nedalekého městečka Nova Siri (cena cca 1 Eur/1 cesta).

Doba transferu z letiště do hotelu cca 1 hod. 50 min.

Pláž: Vlastní soukromá písčitá pláž se nachází u resortu, plážový servis (slunečník, lehátko) zdarma. Vlastní cesta z resortu na pláž vede udržovaným lesíkem (cca 250 m).

Popis zájezdu : Basilicata je v programu pro seniory 55+ úplnou novinkou! Jedná se o jihoitalský region, sousedící s oblastmi Kampánie, Kalábrie a Apulie. Doposud není příliš turisticky objevená, proto si ještě senior 55+ může užívat její panenskou přírodu, krásné pláže a i mnohaletou historii v klidu a pohodě. Basilicata je omývána mořem Tyrhénským, kde se nacházejí romantické zátoky a mořem Jonským, kde se pyšní dlouhými písčitými plážemi. Náš hotel Akiris 4* se nachází na pobřeží moře Jonského u krásné písčité pláže, tedy místo pro strávení perfektní dovolené.

Klimatické podmínky jsou v oblasti Basilicata odlišné od ostatních regionů jižní itálie. Zatímco v horách jsou teploty nízké, u moře bývá v létě až 40 stupňů celsia. V červnu a září zde teploty dosahují 28-30 stupňů celsia.

Skalní město Matera

Město Matera je hlavním centrem provincie Basilicata. Nachází se na náhorní plošině Murgia přímo nad údolím Gravina di Matera. V roce 1993 bylo skalní město zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO a to právě díky rozsáhlému souboru podzemních a jeskynních obydlí. Skalní obydlí, částečně tesaná ve skalách a částečně dotvářená z kamene, se nazývají "Sassi" (tedy kamení či skály) a jsou světoznámá.

Craco – mrtvé město duchů

Craco je dlouhá léta opuštěné město ležící v oblasti Basilicata. První písemný záznam o existenci města pochází již z roku 1060. Kolem 19. století žilo ve městě přes 2 000 obyvatel, později ale začali lidé z této neúrodné oblasti hromadně odcházet. Kvůli silnému zemětřesení v roce 1959 bylo město poškozeno především rozsáhlými sesuvy půdy a tak úřady v roce 1963 kvůli bezpečnosti zbylé obyvatele přemístili do nově vystavené obce Craco Peschiera.
V tomto městě se točilo několik světově známých filmů jako například Umučení Krista nebo Quantum of Solace.

Místní kuchyně:
Chléb, těstoviny, sýry, vepřové maso, zelenina, olivy, jehně, koza jsou základní ingredience místní kuchyně, která má několik styčných bodů se sousedními regiony. Potenzu ovlivňuje Kampánie, Materu Apulie, zatímco oblast Pollino a Lagonegro při Tyrhénském pobřeží Kalábrie. Tradiční stůl oblasti Basilicata servíruje jasné domácí produkty a místní si libují v kořeněných jídlech, dochucených různými druhy paprik a v Itálii nezvyklého zázvoru.

Neváhejte tedy tento region objevit. Dovolená a zájezdy pro seniory 55+ do oblasti Basilicata jsou tím pravým pro Vás!
NOVINKA v zájezdech pro seniory 2016!!!

Akce : NOVINKA 2016!!!

PLÁŽOVÝ SERVIS (lehátka a slunečníky) ZDARMA

Svozy na letiště Václava Havla v Praze : NABÍDKA SVOZŮ z/na Letiště Václava Havla Praha:
Trasa 1 - Frýdek – Místek, Ostrava, Opava, Nový Jičín, Olomouc, Prostějov, Brno, Jihlava
Trasa 2 – Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady
Trasa 3 – Plzeň, Rokycany
Trasa 4 - České Budějovice, Tábor
Trasa 5 - Jablonec nad Nisou, Liberec, Česká Lípa, Mělník, Mladá Boleslav
Trasa 6 – Děčín, Ústí nad Labem, Teplice, Most, Chomutov

Další informace vč. konkrétních cen jednotlivých svozů naleznete na http://www.qualitytours.cz/svozy-na-letiste/ .

Stravování: polopenze

polopenze formou švédských stolů + sklenice vody a vína k večeři.

Ubytování: hotel ****

Vybavení hotelu : V hotelu je recepce, 2 restaurace, 2 bary, 2 bazény, 2 dětské bazény, 3 tenisové kurty, 2 fotbalové hřiště, hřiště na volejbal a basketbal, mini golf, parkoviště, bankomat, malé obchodní centrum, sál s TV, Wi-Fi ( ve společných prostorách, prvních 30 minut zdarma, pak za poplatek) Upozorňujeme, že v bazénu může být vyžadováno použití koupací čepice.

V hotelu probíhají animační programy s hudbou do cca 24:00 hod.

Vybavení pokoje : Dvoulůžkové pokoje s možností přistýlky nebo apartmán s vlastním sociálním zařízením jsou vybaveny ledničkou, telefonem, TV, klimatizací, terasou či balkonem.