Itálie - Benátky a ostrov Burano

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Itálie - Benátky a ostrov Burano

Vydejte se s námi do Benátek bez nočního přejezdu. Benátky a ostrovy na laguně, věčná inspirace, jeden z pilířů evropské kultury. Toulejte se s námi jedinečnými uličkami, poznejte chrámy, šikmé věže, ostrovy benátské laguny a rialtský trh. V září shlédneme na Benátské laguně slavnost gondol – Regata storica. Cestou navštívíme romantický zámek Miramare na břehu Terstského zálivu. Uprostřed krásných zahrad nás čeká zámek, který byl osudný pro všechny své majitele.

Poznámka: CK je oprávněna změnit nástupní místo na svozové místo! Nástupní místa se odvíjejí podle počtu přihlášení klientů.

Program zájezdu

1. den: ve večerních hodinách odjezd z republiky do Itálie.
2. den: ráno příjezd do benátského přístavu Fusina. Lodní výlet za klenoty BENÁTSKÉ LAGUNY. Plavba mezi ostrovy benátského venkova na půvabné BURANO, ostrov pestrobarevných domků a ruční výroby krajek. Poté prohlídka historického města BENÁTKY (UNESCO) s průvodcem. Ukážeme si náměstí Piazza San Marco s úchvatnou bazilikou - vzpomínka na spojení Benátek s Byzancí, triumf gotické architektury - Dóžecí palác – symbol slávy a moci Benátek s krásným podloubím ve stylu benátské gotiky nebo Kampanilu - možnost vyjet výtahem na téměř 100 m vysokou zvonici s vyhlídkou, která ilustruje, proč se o Benátkách hovoří jako o městu ostrovů. Jen pár minut chůze je to z náměstí ke Canalu Grande s okázalými paláci. Projdeme se ke slavnému mostu Ponte Rialto. V podvečer návrat lodí k busu a odjezd na ubytování.
3. - 4. den: ráno přejezd kolem vil a zámků na řece Brentě do přístavu Fusina. Přeplutí lodí do centra Benátek. Procházka k největším benátským kostelům Zanipolo a Frari s díly od Veroneseho, Tizoana nebo Donatella, romantická náměstí – campa ve čtvrtích Dorsoduro, San Polo nebo Castello, úzké uličky i honosné paláce, kanály a středověké kostely, opera La Fenice. Možnost návštěvy proslulé obrazové galerie Accademia s kolekcí děl benátských mistrů nebo romantické projížďky na gondole. Večer návrat do přístavu Fusina a cesta do ČR.