Itálie - Pohodový týden - Sardinie - Úchvatná perla Středomoří

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Itálie - Pohodový týden - Sardinie - Úchvatná perla Středomoří

Při cestách po tomto ostrově budeme mít možnost shlédnout jeho pravou identitu. Sardinie je takový svět sám pro sebe. Nabízí nám nádherné pobřežní útesy, divoké hory, nekonečné lesy, průzračné moře a bohatou historii. Jeho obyvatelé jsou na svůj ostrov hrdí, a snaží se pro nás zachovat to nejlepší. A my se společně pokusíme alespoň trochu z toho, co nám tento ostrov nabízí poznat. Podíváme se za historií, užijeme si na nejkrásnějších plážích na Sardinii, a podíváme se na ostrov i z ptačí perspektivy.

Poznámka: možnost svozu z Bratislavy (do Brna).

Stravování: polopenze

polopenze.

Ubytování: hotel

ubytování v hotelu ve 2lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením.

Program zájezdu

1. den: v brzkých ranních hodinách odjezd z ČR do italského Livorna. V případě času prohlídka města Livorno. Trajekt na Sardinii.
2. den: čeká nás turistika v pohoří MONTE ALBO, neboli Bílých Horách. Zde společně zdoláme vrchol PUNTA CUPETTI (převýšení cca 350 m), ze kterého se nám naskytne při krásném počasí pohled na celou severovýchodní část Sardinie. Přejezd do hotelu, ubytování.
3. den: procházka po bývalých hornických stezkách nás přenese do dávné historie, do pravěké vesnice TISCALI, jednoho z divů sardinské archeologie, kterou zde pravděpodobně zanechala civilizace zvaná NURAGHOVÉ (převýšení cca 300 m). Odpoledne zpět do hotelu.
4. den: společně se pokusíme zdolat nejvyšší vrchol Sardinie - PUNTA LA MARMORA (1 834 m), ležící v centrálním pohoří Sardinie, a při příznivém počasí shlédneme mnoho okolních vrcholů, které se nacházejí v největším pohoří na Sardinii - GENNARGENTU (převýšení cca 400 m). Přejezd do našeho hotelu.
5. den: přes vyhlášenou vinařskou oblast Dorgali přijedeme do města na pobřeží CALA GONONE. Odtud nás čeká procházka k nejkrásnějším plážím na východním pobřeží CALA FUILI a CALA LUNA (převýšení cca 100 m). Pro zájemce možnost výletu lodí k jeskyni GROTTA DEL BUE MARINO (cca 21 EUR). Návrat do hotelu.
6. den: výlet do hluboko zaříznuté a majestátně působící soutěsky v pohoří SUPRAMONTE nejhlubší na Sardinii, ale i v celé Itálii - GORROPU. Placený vstup cca 5 EUR (převýšení cca 700 m). Zpět na hotel.
7. den: poměrně lehká túra k 50 m vysokému žulovému útvaru zvanému SA CRABARISSA (převýšení cca 150 m). Zhlédneme stavby, které nenaleznete na žádném jiném ostrově ve Středozemním moři, než zde - NURAGHI. Odpoledne možnost koupání a relaxace. Návrat na hotel.
8. den: procházka po ORGOSOLO - městečku proslavenému díky nástěnným malbám Murales. Odpoledne přejezd do OBLIE, procházka městem a poslední nákupy, trajekt do italského Livorna.
9. den: přejezd přes Itálii a Rakousko do ČR.