Gargano a Apulie

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Gargano a Apulie

divoké útesy, křišťálově průzračné moře, malebná historická městečka a všudypřítomná vůně citrusů

Gargano – Vieste – Peschici – ostrovy Tremiti– Bari – Alberobello – Gallipoli - Lecce

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Brno, Břeclav, Frýdek Místek, Hodonín, Hranice na Moravě, Kroměříž, Kuřim, Mikulov, Nový Jičín, Olomouc, Ostrava, Prostějov, Přerov, Strážnice, Tišnov, Zlín.

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v hotelech ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v odpoledních až podvečerních hodinách.
2. den: V dopoledních hodinách přijedeme na Gargano , do letoviska Rodi Garganico, kde se ubytujeme. Poloostrov Gargano spadá do národního parku Parco Nazionale del Gargano a je vyhlášený svými jedinečnými bílými skalními útesy. Celé pobřeží je obklopeno piniovými lesy, olivovými háji, kaktusy, ale i fíkovníky, pomerančovníky a palmami. Odpoledne využijeme ke koupání a relaxaci na pláži.
3. den: Pobyt u moře, individuální volno.
4. den: Dopoledne si užijeme moře a odpoledne se vydáme na výlet do romantického městečka Vieste, které stojí na vápencové skále a odkud je překrásný výhled na pobřeží. Založil ho mytický hrdina Pizzomunno, kterého žárlivé Sirény proměnily v kámen. Za lásku ke krasavici Crisaldě teď hlídá z výšky 25metrového útesu své město. Zavítáme také do starobylého městečka Peschici usazeného na strmé skále nad mořem. Město je jedním z nejmalebnějších míst v oblasti Gargana, je plné typických bílých domků a úzkých uliček. Večer se vrátíme na ubytování.
5. den: Pobyt u moře, individuální volno k poznávání městečka Rodi Garganico. Zájemci mohou podniknout fakultativní výlet na ostrovy Tremiti, které jsou součástí velké mořské rezervace. V těchto vodách se nachází impozantní mořská socha světce Padre Pia. Dva nejvýznamnější ostrovy ze souostroví Tremiti jsou San Nicola a San Domino, oba jsou proslulé svou krásou, průzračnou vodou a mořskými jeskyněmi. Budeme mít možnost se zde vykoupat, případně si udělat procházku k objevování mnohých romantických zákoutí.
6. den: Po snídani se vydáme do Apulie , které se přezdívá Karibik Středomoří. Po cestě zavítáme do města Bari, kde na nás dýchne atmosféra labyrintu ulic a uliček, uvidíme baziliku San Nicola z roku 1087 a katedrálu San Sabino z konce 12. století, představitele vrcholné románské architektury. Poté přejedeme do vyhlášené oblasti „trulli“ – bílých domků s kamennou střechou a kruhovým půdorysem. S více jak tisíci těmito domky se setkáme v kouzelném městečku Alberobello. Večer přijedeme na ubytování.
7. den: Dopoledne pobyt u moře, individuální volno. Odpoledne se vydáme na průzkum starobylého rybářského města Gallipoli, jehož historické centrum se nachází na ostrůvku v moři. Čeká nás procházka po hradbách, prohlídka katedrály i starověké řecké fontány a nákupy v tradiční prodejně olivového oleje. Poté si užijeme koupání na „karibské pláži“ Baia Verde. Navštívíme také podvečerní Lecce, které je považováno za nejkrásnější město italského baroka. Procházka městem je nezapomenutelným zážitkem. Stavby v Lecce svítí do dálky charakteristickým nažloutlým vápencem a ohromují marnotratnou zdobností. Večer se vrátíme na ubytování.
8. den: Pobyt u moře, individuální volno.
9. den: Dopoledne budeme mít individuální volno a po poledni se vydáme na cestu do ČR.
10. den: Příjezd do ČR v dopoledních hodinách.