Marche - slavnosti sv. Mikuláše

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Marche - slavnosti sv. Mikuláše

lanýže, víno, keramika s pobytem u moře

Rimini - Pesaro - Acqualagna (lanýže) - jeskyně Frasassi - San Marino - San Leo - Urbino - Urbanie (Castedurante) - Ferrara

Slavnosti Sv. Mikuláše – Fiera di San Nicola je tradiční svátek v Pesaru, kdy se ve měste po 3 dny konají velké slavnosti. Na více než 16tis. m2 je po celou dobu více jak 500 stánků s nabídkou místních pochutin, řemeslných výrobků a zboží, či ukázkou starých tradičních řemesel. Večery jsou v parku věnované živé hudbě s možností tance.


Stravování: polopenze

polopenze - kontinentální snídaně a servírované večeře.

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa zdarma Praha, Beroun, Hořovice (Žebrák), Rokycany, Plzeň, Sv.Kateřina.

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v 2 lůžových pokojích s vlastním příslušenstvím v hotelu *** u pláže v Pesaru. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR ve večerních hodinách.
2. den: Ráno příjezd do Rimini, prohlídka historického centra města (Maletestův chrám, Augustův oblouk, Piazza Cavour, ) včetně návštěvy místního hlavního trhu. Odpoledne příjezd do hotelu v Pesaru, ubytování, volno – možnost koupání, večeře.
3. den: Snídaně. Dopoledne prohlídka města Pesaro – historické centrum (piazza del Popolo, Palazzo Ducale, Rossiniho rodný dům, Museo Civico, konzervatoř Rossiniho), návrat na ubytování, odpoledne volno, možnost koupání, večeře.
4. den: Snídaně. Dopoledne odjezd směrem k městečku Acqualagna, světoznámému nalezišti lanýžů. Exkurze do dílny na zpracování lanýžů, ve které se dozvíte o historii, uvidíte názornou ukázku techniky jejich sběru . V ceně exkurze je zahrnuta také degustace lanýžů, sýrů, prosciutta a dalších místních pochutin, spolu se sklenkou výborného místního vína. Odpoledne návštěva jeskyně Frasassi, jedna z největších podzemních vápencových jeskyní v Evropě. Návrat na ubytování, večeře.
5. den: Snídaně. Odjezd k návštěvě San Marina. V rámci prohlídky města je v ceně zahrnuta i ochutnávka místních likérů a vín. V odpoledních hodinách krátká prohlídka středověkého městečka San Leo, návrat do hotelu, večeře.
6. den: Snídaně. Odjezd k návštěvě Urbina, jednoho z nejhezčích měst střední Itálie, zapsaného na seznamu památek UNESCO (Palazzo Ducale, katedrála, rodný dům Rafaela, volno). Poté pokračujeme do Urbanie, původním názvem Casteldurante, města které je již od 16.stol. jedním z největších center majoliky a keramiky. Zde je připravena exkurze a prohlídka keramické dílny. Odpoledne návrat do hotelu. Večeře.
7. den: Snídaně. Individuální volno – možnost koupání, návštěvy slavností svátku sv. Mikuláše. Večeře.
8. den: Snídaně. Individuální volno – možnost koupání, návštěvy slavností svátku sv. Mikuláše. Večeře.
9. den: Snídaně. Odjezd do Ferrary, prohlídka historického centra (Duomo, Palazzo dei Diamanti, Castello Estense, Teatro Comunale). Ve večerních hodinách odjezd zpět do ČR.
10. den: Příjezd do ČR v ranních hodinách.