Krásy jižní Itálie, Řím, Vatikán, Neapol, Vesuv, Pompeje a ostrov Capri, poznávací zájezd, hotel***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Krásy jižní Itálie, Řím, Vatikán, Neapol, Vesuv, Pompeje a ostrov Capri, poznávací zájezd, hotel***

Poznejte krásy jižní Itálie, nejnavštěvovanější památky Evropy i přírodní bohatství.

5-ti denní poznávací zájezd se zkušeným průvodcem, autobusovou dopravou a ubytováním v kvalitním hotelu***+ se snídaněmi za krásami jižní Itálie, kde navštívíme starobylý Řím a Vatikán, uvidíme slavný Vesuv, Pompeje, krásnou Neapol a nádherný ostrov Capri.

Poznáte místa, kde kráčela historie naší civilizace i úžasné scenérie Vesuvu, Pompejí a přírodní krásy ostrova Capri.

Navštívíme věčný Řím, město s osobitým kouzlem i řadou světově unikátních památek, z nichž si prohlédneme ty nejproslulejší.

Prohlédneme si Vatikán, nejmenší stát světa a centrum římskokatolické církve, kde se mimo jiné necháme okouzlit bazilikou sv. Petra na Svatopetrském náměstí, zdobeném elegantní Berniniho kolonádou ze 17. století.

Poznáme krásnou Neapol, která patří mezi nejznámější a nejkrásnější města v Itálii, je také hlavním městem Kampánie a jedním z nejstarších měst na světě.
Projdeme se úžasným jádrem města, které oplývá neobyčejnými historickými památkami. Zdejší památky se staly symbolem celé Itálie - kdo by neznal např. Pompeje či královskou rezidenci Caserta. Historické centrum Neapole bylo v roce 1995 zařazeno na Seznam kulturního dědictví UNESCO.

Jen 9 kilometrů od Neapole se nachází nejznámější činná sopka v Evropě – Vesuv. V nejvyšším místě je sopka vysoká až 1281 metrů. Na sopku se můžete podívat i zblízka, lze se dokonce dostat na samotný okraj kráteru a pozorovat unikající kouře. Zároveň je odtud překrásný výhled na Neapolský záliv. Největší a nejničivější erupce sopky proběhla v roce 79 n. l., kdy doslova srovnala se zemí bájné Pompeje.

Společně se vydáme na Capri - nejkrásnější a nejluxusnější ostrov první kategorie v Itálii, který je vyhledávaným turistickým místem s azurovým mořem a nezapomenutelnou scenérií. Nachází se v Tyrhénském moři, v jižní části neapolského zálivu a je dobře dostupný lodí z Neapole.

Stravování: snídaně

Bohaté snídaně formou bufetu, včetně nápojů.

Doprava: autokarem

Nástupy po trase: z Ostravy přes Olomouc a Brno, Prahu a ve směru k německým hranicím (na dotaz v CK) – časy budou upřesněny dle nástupních míst.
Doprava: je realizována zájezdovými autokary (klima, toaleta, minibar).

Ubytování: hotel ***

Kvalitní hotel*** s klimatizovanými pokoji s vlastním příslušenstvím, minibarem, Wi-Fi internetovým připojením, satelitní televizí, sejfem, vysoušečem vlasů, atd. Samozřejmostí jsou ručníky a osušky na pokojích.
Hotel je umístěn u známých termálních lázní Agnano Terme u Neapole.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR přes den, nástupní místa po trase z Ostravy přes Olomouc, Brno, Prahu a směr Německo. Časy budou upřesněny podle jednotlivých nástupních míst.
2. den: Řím a Vatikán. Příjezd do Říma v ranních hodinách, celodenní prohlídka nejproslulejších míst Říma a jeho antických památek, prohlídka Vatikánu nebo volitelný individuální program. Koloseum, Forum Románum, Kapitol, Kapitolské náměstí, Benátské náměstí, prohlídka Pantheonu, Kostel Santa Maria Maggiore, náměstí Navona a další (dle časových možností a zájmu prohlídka dalších pamětihodností), prohlídka Vatikánu. Odjezd z Říma v podvečerních hodinách na ubytování poblíž Neapole. Pozn. Aktuální průběh programu může být změněn či upraven průvodcem dle aktuální situace v destinaci.
3. den: Pompeje, Vesuv a Neapol. Návštěva archeologického areálu v Pompejích, antického města, které bylo v roce 79 n.l. pohřbeno výbuchem Vesuvu na celých 16. století, po kterých bylo znovu objeveno. Po celou tuto dobu bylo město zakonzervováno vysokou vrstvou popela, proto i dnes můžeme vidět řadu historických památek v téměř původní podobě. Díky metodě sádrových odlitků dutin popela, uvidíte věrné podoby Pompejanů, v jejich posledním okamžiku. Výraz zděšení je jasně viditelný v jejich tvářích. Pohled na tyto odlitky je šokujícím a velmi hlubokým zážitkem. Fakultativně výjezd na Vesuv s nádherným výhledem na Neapolský záliv a ostrovy Capri, Ischia a Procida. Návštěva Neapole, jejíž historické jádro je zahrnuto v seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Procházka kolem hradu Castel Nuovo, Galerie Umberto, Teatro San Carlo, nejstarší činná operní scéna v Evropě. Na Piazza del Plebiscito uvidíte královský palác Palazzo Reale a kostel San Francesco di Paola. Osobní volno. Návrat na hotel. Pozn. Aktuální průběh programu může být změněn či upraven průvodcem dle aktuální situace v destinaci.
4. den: Neapol, ostrov Capri. Po snídani odjedeme do Neapole, odkud se vydáme z místního přístavu na ostrov Capri, jenž je perlou Neapolského zálivu, alternativně osobní volno v Neapoli. Možnost absolvování vyhlídkové okružní plavby okolo ostrova Capri, možnost koupání (dle sezóny), prohlídka stejnojmenného hlavního městečka Capri, popř. klidnějšího Anacapri. Z ostrova Capri odplujeme k večeru zpět do Neapole k odjezdu zpět do ČR. Pozn. Aktuální průběh programu může být změněn či upraven průvodcem dle situace v destinaci.
5. den: Příjezd do ČR. Návrat zpět do ČR do jednotlivých nástupních míst přes den, v odpoledních či podvečerních hodinách.