Pohodový týden v Alpách - Itálie - Alpy a Ligurské moře

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Pohodový týden v Alpách - Itálie - Alpy a Ligurské moře

I v roce 2019 jsme zařadili velice žádanou kombinaci turistiky a pobytu u moře. První část zájezdu strávíte v nádherném prostředí horského střediska Bardonecchia na hranici Itálie s Francií, které je obklopeno dvěma národními parky a to z východní strany Vanoise a ze západní strany Écrins. Je to ideální poloha pro poznání Savojských Alp na francouzské straně i Horních Alp na italské straně. Vcelku příjemnou turistiku nám ulehčí místní lanovky. Poté se přesuneme jen o 200 km dál na pobřeží Ligurské riviéry do městečka Varazze, které je vetknuté do hornatého a skalnatého typického prostředí Ligurské riviéry. Zde strávíme dalších 5 dní. Mimo jiné navštívíme nejhezčí jeskyni Itálie, kouzelný Janov, nebo se můžete jen tak opalovat na břehu moře. ***Hotel v horách nabízí pokoje s vlastním sociálním zařízením, sat.TV. *** Hotel na Ligurské Riviéře je vzdálen jen 50 m. od moře, nabízí pěkné pokoje s vlastním sociálním zařízením, sat.TV, telefonem. U obou hotelů je snídaně formou švédského stolu a večeře menu o 3 chodech.

Poznámka: Dětská cena platí v doprovodu 2 dospělých osob.

Stravování: polopenze

8x snídaně, 7x večeře, snídaně formou švédského stolu a večeře menu o 3 chodech.

Ubytování: hotel ***

***Hotel v horách nabízí pokoje s vlastním sociálním zařízením, sat.TV. *** Hotel na Ligurské Riviéře je vzdálen jen 50 m. od moře, nabízí pěkné pokoje s vlastním sociálním zařízením, sat.TV, telefonem.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR do Itálie.
2. den: ráno příjezd do BARDONECCHIA, dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu, základní varianta (náročnost 1,5 z 5; 3 hod., ^500 m, ˇ500 m): výjezd lanovkou na PIAN DEL SOLE (1 550 m), výstup lesem možný až do sedla PASSO COLOMION (2 054 m) a zpět k horní stanici lanovky, sjezd dolů k hotelu lanovkou nebo pěšky, večeře.
3. den: snídaně, odjezd k lanovce do MELEZETU, výjezd lanovkou na CHESAL (1 800 m), základní varianta (2 z 5; 7 hod., ^600 m, ˇ600 m): tentokrát nádherná túra na italsko/francouzské hranici, výstup do hraničního sedla (2 400 m) a pak sestup buď opět k horní stanici lanovky, nebo pěšky podél potoka až do údolí a pěšky do hotelu. Lehčí varianta (1,5 z 5; 5 hod., ^250 m, ˇ250 m): jen pár set výškových metrů směrem k sedlu na první výhledy do údolí a zpět stejnou cestou k horní stanici lanovky, sjezd do údolí. Všichni odjezd (případně pěšky) do hotelu, večeře.
4. den: snídaně, túra v údolí VALLE STRETTA (1 450 m) na francouzskou část s výstupem k chatě RE MAGI (1 769 m), odtud více možností tras, základní varianta (2,5 z 5; 7 hod., ^750 m, ˇ750 m): k jezeru CHAVILLON (2 150 m) u průsmyku COL DES THURES (2 194 m) a sestup až k hotelu, lehčí varianta (1,5 z 5; 5 hod., ^450 m, ˇ450 m): k mostu PONT DE LA FONDERIE (1 910 m) a stejnou cestou zpět až k hotelu, večeře.
5. den: snídaně, dopoledne odjezd k moři na Ligurskou Riviéru do BORGIO VEREZZI, ubytování dle možností hotelu, odpoledne odpočinek u moře na pláži nebo procházka historickou částí města s možností ochutnávky výtečné zmrzliny nebo kávy na terase některé z restaurací s výhledem na moře, nádherná přímořská riviéra, večeře.
6. den: snídaně, odjezd busem do LOANA - původní římské město, které bylo ve středověku sídlem biskupů s Albengy a patří mezi nejvýznamnější městečka Ligurie. Z historických památek ležících v centru můžete obdivovat zejména barokní kostel SAN GIOVANNI BATTISTA, CASTELLO nebo starou věž s hodinami. Odjezd zpět do hotelu, večeře.
7. den: snídaně, pěšky k nejhezčí jeskyně Itálie jen pár stovek metrů od hotelu, prohlídka vyhlášené jeskyně, návštěva kostela CHIESA DI SAN PIETRO na náměstí, kde se konají vyhlášená divadelní představení, odpoledne již volno u moře, večeře.
8. den: snídaně, fakultativně možnost vlakem do JANOVA, návštěva nejznámějšího městečka Ligurské riviéry, prohlídka DÓŽECÍHO PALÁCE, DUOMO SAN LORENZO, 117 metrů vysokého majáku nebo největšího evropského akvária s 5 000 živočichy, odjezd zpět do hotelu, všichni typická regionální večeře.
9. den: snídaně, dopoledne odjezd k jezeru Lago di Garda, krátká prohlídka PESCHIERY, odjezd do ČR.
10. den: příjezd do ČR v brzkých ranních hodinách.