Itálie - Pohodový týden - Víno a moře Toskánska

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Itálie - Pohodový týden - Víno a moře Toskánska

Společně poznáme nádherný kraj Toskánska - hřebeny hor i nádherná starobylá místa, kterých můžete v Toskánsku najít nespočet, např. Sienu, Volterru, San Gimignano, Florencii atd. Program je přizpůsoben tak, aby si mohl vybrat každý, ať už chce poznat přírodu či historii kraje. Také poznáme krásnou pláž u městečka Castinglioncello. Ubytování máme zajištěno v hotelu s typickou toskánskou architekturou v klidné vesničce San Martino. Pokoje jsou vybaveny vlastní koupelnou se sprchou a WC, sat. TV a ledničkou. Hotel má vlastní restauraci s barem. V areálu hotelu dále naleznete bazén s lehátky, v hotelovém parku pak několik míst na posezení a odpočinek. Snídaně je podávána formou švédského stolu a večeře menu o 3 chodech se salátovým bufetem, 1x pro nás majitelé navíc připraví tradiční místní speciality. Dále budete moci ochutnat vynikající toskánské víno přímo z lokálních vinic nedaleko hotelu.

Stravování: polopenze

snídaně je podávána formou švédského stolu a večeře menu o 3 chodech se salátovým bufetem, 1x pro nás majitelé navíc připraví tradiční místní speciality. Dále budete moci ochutnat vynikající toskánské víno přímo z lokálních vinic nedaleko hotelu.

Ubytování: hotel

ubytování máme zajištěno v hotelu s typickou toskánskou architekturou v klidné vesničce San Martino. Pokoje jsou vybaveny vlastní koupelnou se sprchou a WC, sat. TV a ledničkou. Hotel má vlastní restauraci s barem. V areálu hotelu dále naleznete bazén s lehátky, v hotelovém parku pak několik míst na posezení a odpočinek.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR do Itálie.
2. den: ráno příjezd do SAN MARTINO nedaleko přímořského městečka CECINA, dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu, od hotelu krátkou procházkou po vozové cestě a skrze alej typických toskánských cypřišů do RIBARBELLY, kde nás na uvítanou čeká ochutnávka toskánského vína. Odpoledne zpět na ubytování, odpočinek u hotelového bazénu. Fakultativně (taxi) možnost návštěvy CECINY a procházka po pobřeží. Večeře.
3. den: snídaně, odjezd busem do SIENY, která patří mezi největší klenoty Toskánska a nikdo by její návštěvu neměl vynechat. Ve městě můžete obdivovat řadu uměleckých děl jako jsou DUOMO, který se nachází na náměstí PIAZZA DEL CAMPO, Sál poutníků v SANTA MARIA DELLA SCALA, knihovnu PICCOLOMINI nebo se jen tak toulat starými uličkami a vychutnávat atmosféru v místních kavárnách či ochutnat vynikající vína. Všichni pozdě odpoledne odjezd na hotel, toskánská večeře.
4. den: snídaně, odjezd do FLORENCIE, perly Toskánska, kde strávíme celý den. Florencie patří mezi nejvýznamnější umělecká centra na světě, je domovem mnoha muzeí, galerií, kostelů. Během návštěvy se projdeme po slavném mostě PONTE VECCHIO, podíváme se i na slavné náměstí PIAZZA DEL DUOMO, kde se nacházejí významné památky - katedrála, baptisterium a zvonice. Určitě nesmíme zapomenout na muzeum BARGELLO, kde se nacházejí renesanční sochy včetně mnoha děl od Michelangela. Odjezd na hotel, večeře.
5. den: snídaně, dopoledne odjezd do PISY, prohlídka vyhlášené šikmé věže a přejezd busem na pobřeží do nádherného přímořského městečka CASTIGLIONCELLO, které stojí na ostrohu Ligurského moře, obklopeno borovými lesy a kopci. Najdete zde malé zátoky, zálivy a písečné pláže. Odpolední koupání v čistém moři, ale i krásné procházky podél moře, prohlídka městečka s nádhernou strážní věží či ochutnávka výborné italské zmrzliny. K večeru odjezd na hotel, toskánská večeře.
6. den: snídaně, odjezd busem do města SAN GIMIGNANO, které patří ke klenotům celého Toskánska a stále si uchovává jedinečnou atmosféru starobylých uliček. Město je známé jako místo s krásnými kostely. Můžete vystoupat také do jediné otevřené věže a kochat se dalekými výhledy do toskánské přírody. Přejedeme na ochutnávku sýrů do místní vyhlášené sýrárny PINZANI, poté do majestátného toskánského města VOLTERRA, které leží na skalnatém vrcholku - navštívíme alabastrovou dílnu, shlédneme ukázku práce místního mistra, prohlédneme si středověké opevnění města. Všichni odjezd do hotelu, večeře.
7. den: snídaně, dopoledne relax u bazénu nebo procházka v okolí hotelu, odjezd do ČR.
8. den: příjezd do ČR v brzkých ranních hodinách.