Itálie - Pohodový týden v Alpách - Kouzelné údolí Val Gardena a Piz Boe

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Itálie - Pohodový týden v Alpách - Kouzelné údolí Val Gardena a Piz Boe

Během tohoto zájezdu navštívíme asi jednu z nejkrásnějších oblastí Dolomit - Alta Badiu, která se rozkládá od centra Selly až k úpatí horské oblasti Kronplatz. Společně dosáhneme nejznámějšího vrcholu Piz Boe (3 152 m n. m.), projdeme se po náhorní planině Gherdenacia, poznáme staré obydlí Ladinů, kteří si ještě stále zachovávají svůj jazyk, vychutnáme si pohled na světoznámou Marmoladu a Civettu atd. Ubytování máme v ***hotelu v malém městečku Wolkenstein v nadmořské výšce 1563 m n. m. v elegantních a útulných pokojích se sprchou a WC, telefonem, sat. TV. Snídaně je formou švédského stolu a večeře výběrem z menu o 4 chodech (včetně dezertového a salátového švédského stolu). Jednou místo večeře máme typický místní večer a 1x ochutnávku místní pálenky - grappy.

Poznámka: Vzhledem k tomu, že naplnění turistické nebo cykloturistické části programu je přímo závislé na vhodných povětrnostních podmínkách, CK si vyhrazuje právo na úpravu programu v případě nepříznivého počasí.

Stravování: polopenze

polopenze. Snídaně je formou švédského stolu a večeře výběrem z menu o 4 chodech (včetně dezertového a salátového švédského stolu). Jednou místo večeře typický místní večer a 1x ochutnávku místní pálenky - grappy.

Ubytování: hotel ***

ubytování máme v ***hotelu v malém městečku Wolkenstein v nadmořské výšce 1563 m n. m. v elegantních a útulných pokojích se sprchou a WC, telefonem, sat. TV.

Program zájezdu

1. den: odjezd ve večerních hodinách z ČR do Itálie.
2. den: příjezd do WOLKENSTEINU, dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu, odjezd k lanovce, výjezd na COL RAISER (2 106 m). Základní varianta (náročnost 2 z 5; 4 hod, ˇ 450 m): po cestě na chatu REGESBURGER HÜTTE (2 037 m) s nádhernými výhledy, dále přes chatu JUAC HÜTTE (1 903 m) až do hotelu. Zbytek volného odpoledne lze využít k procházkám např. po staré cestě do PLANU, večeře.
3. den: snídaně, pěšky k údolní stanici lanovky, výjezd do průsmyku GRÖDNER JOCH (2 298 m). Základní varianta (2 z 5; 6 hod, ^ 400 m, ˇ 800 m): po dolomitské cestě č. 2 na chatu PUEZ HÜTTE (2 475 m), dále po stejné cestě, po cca 15 minutách odbočka na cestu č. 16 a nádherným údolím LANGENTAL až do hotelu – překrásná, středně těžká, túra. Lehčí varianta (1,5 z 5; 3 hod, ˇ 500 m): k chatě PANORAMA (2 130 m) - panoramatické výhledy na celé údolí Val Gardena i Langkofel, poté sestup vozovou cestou až do hotelu, večeře.
4. den: odjezd busem do PORDOIJOCH, výjezd lanovkou na SASS PORDOI (2 950 m). Základní varianta (2,5 z 5; 6 hod, ^ 200 m, ˇ 650 m): přes skalní stupně na vrchol PIZ BOE (3 152 m) – nádherný a nezapomenutelný výhled, zpět k chatě RIFUGIO PORDOI (2 829 m), dále strmou sutí na skalní římsu Selly až k chatě FRANZ KOSTNER (2 500 m) - úchvatné pohledy do údolí, sestup kolem jezera LECH DE BOE na CREP DE MONT, sjezd lanovkou do CORVARY - těžší, ale jedinečná túra s fantastickými "panoramaty", lehčí varianta (2 z 5; 6 hod, ^ 350 m, ˇ 350 m): z Sass Pordoi zpět lanovkou, busem do průsmyku CAMPOLONGO (1875 m), výstup kolem chaty KAISER k jezeru LECH DE BOE (2 230 m) pak stejnou cestou jako první skupina, odjezd do hotelu, večeře.
5. den: snídaně, odjezd busem do GRÖDNER JOCHU (2 298 m). Základní varianta (2,5 z 5; 5 hod, ^ 100 m, ˇ 550 m): po severním masívu Piz Boe k nádherným vodopádům a poté sestup do CORVARY. Pro zdatné možnost prodloužení o výstup na vyhlídku CREP DE SELA (1 867 m). Lehčí varianta (2 z 5; 4 hod, ˇ 550 m): z průsmyku pohodlnou cestou pod SAS CRAMPAS a přes chatu EDELWEISS (1 832 m) do CORVARY, zpět do hotelu busem, typická italská večeře.
6. den: snídaně, odjezd busem do sedla SELLA JOCH (2 180 m), základní varianta (2,5 z 5; 7 hod, ^ 200 m, ˇ 200 m): po cestě FRIDRICH-AUGUST-WEG kolem kouzelného velikána LANGKOFEL přes PLATTKOFEL HÜTTE (2 297 m) až k chatě COMICI (2 153 m), odtud k chatě CIAMPINOI (2 254 m), sjezd lanovkou k hotelu - středně náročná túra s fantastickými výhledy. Pro méně zdatné plnohodnotná náhrada - lehčí varianta (1,5 z 5; 3 hod, ^ 100 m, ˇ 100 m): od busu nenáročná túra pod stěnu LANGKOFEL okolo chaty COMICI až k horní stanici lanovky jako první skupina a sjezd dolů, večeře.
7. den: snídaně, dopoledne odjezd do ČR s krátkou zastávkou na procházku ladinskými vesnicemi SERES a MISCI - jedná se o samoty na slunné straně prudkých údolních svahů s krásnými nedávno restaurovanými domy a mlýny. Příjezd do ČR v pozdních večerních hodinách.