Řím, Vatikán, Vesuv, Pompeje, Benátky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Řím, Vatikán, Vesuv, Pompeje, Benátky


Doprava: autokarem

z Brna

Ubytování: hotel

2-3lůžkové pokoje

Program zájezdu

1. den: Odjezd v 8:00 z Brna, Nádražní 16 (bývalé městské lázně na ulici Kopečné), přes Rakousko do Itálie, nocleh u Benátek.
2. den: Snídaně, Benátky, prohlídka města (Rialtský most, Basilika a náměstí sv. Marka, Kampanila, most Vzdechů, Dóžecí palác, Prokurace, Hodinová věž, projížďka lodí po kanálu Grande), nocleh.
3. den: Snídaně, příjezd do Říma, prohlídka města s průvodcem (kostel S. Maria Maggiore, S. Pietro in Vincoli, Koloseum, Kapitol, Lateránská bazilika, Forum Romanum, Benátské náměstí s památníkem krále Emanuella II.), nocleh.
4. den: Snídaně, Pompeje (antické město zasypané popelem při výbuchu sopky v r. 79, návštěva římských vykopávek města, pohřbeného v r. 79 pod vrstvou lávy a popela soptícího Vesuvu. Tato antická katastrofa umožňuje nynějším generacím nahlédnout do každodenního života tehdejších obyvatel. Prohlédneme si Forum, sloužící kdysi jako shromaždiště, Velké divadlo s hledištěm pro 5000 diváků, Malé divadlo, které je ukázkou římského zastřešeného divadla s hledištěm pro 1000 diváků, Stabijské lázně, Faunův dům, amfiteátr, zachovalé ulice s dlážděním, vily s mozaikami a nástěnnými malbami, sádrové odlitky zahynuvších osob), výjezd na Vesuv, procházka kolem kráteru, nocleh.
5. den: Snídaně, prohlídka papežského státu Vatikán (chrám Sv. Petra, Vatikánská muzea, Andělský hrad), odpolední prohlídka Říma (Španělské schody, Pantheon, náměstí Navona s fontánou 4 řek, fontána di Trevi), v 18:00 odjezd do ČR.
6. den: Příjezd do Brna v odpoledních hodinách.