Řím, věčné město

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Řím, věčné město

Věčné město, jedna z kolébek civilizace. Památky od antiky po současnost i velkolepá sochařská a malířská výzdoby vytvářejí doslova živoucí galerii, atmosféra je nezaměnitelná a nezapomenutelná. Někdejší hlavní město císařství, dodnes papežské sídlo a centrum umělců, filmové tvorby i módy.

Pojištění : V ceně je zahrnuto povinné pojištění cestovních kanceláří proti úpadku.
Cena zájezdu nezahrnuje léčebné pojištění a pojištění na storno. Za příplatek lze u CK zprostředkovat komplexní pojištění do zahraničí od pojišťovny UNIQA (balíček obsahuje pojištění léčebných výloh, úrazové pojištění, pojištění na storno a pojištění odpovědnosti za škody).

Stravování: polopenze

polopenze, rozšířená snídaně, večeře menu
Orientační ceny potravin v € :
Káva 1,50-2,50, chléb 1,30, minerálka 1,5 l, dobré víno od 3-4 €, pizza od 8, čtvrtka, těstoviny v restauraci od 7-8, zmrzlina od 1,-, pivo 1,20, salát velký 2,-, večeře od 18, v bufetu od 12.

Doprava: autokarem

klimatizovaným autobusem s možností občerstvení (teplé i studené nápoje za Kč) a DVD.

Ubytování: hotel ***

hotel *** 2lůžkové pokoje s příslušenstvím

Program zájezdu

1. den: 1. den: odjezd z ČR přibl. ve 12 z Prahy (Po, HK, Pa, Br), přejezd
2. den: 2. den: ŘÍM-VATIKÁN (UNESCO), chrám sv. Petra s Michelangelovou Pietou, fakult. Vatikánská muzea a Sixtinská kaple , Andělský hrad, interiéry a výhled z terasy
3. den: 3. den: TIVOLI , letní vily starých Římanů i papežů, Villa d’Este - UNESCO, pozdně renesanční vila a zahrada, fontány a vodopády, variantně Hadriánova vila - UNESCO, anitické sídlo Vila Hadriana císaře Hadriána, odpoledne návrat do ŘÍMA , Koloseum, Forum Romanum, Pantheon, kostel Santa Maria in Cosmedin
4. den: 4. den: ŘÍM, Kapitol , náměstí s nádhernými paláci a jezdeckou sochou Marca Aurelia, Piazza Navona s Berniniho fontánou čtyř řek, Španělské schody, Fontana di Trevi , Piazza del Popolo s barokními kostely, zahrady Borghese či Villa Borghese (pro zájemce nutná rezervace předem v CK), odjezd večer do ČR
5. den: 5. den: návrat v odpoledních hodinách *V říjnovém termínu rozšířená šestidenní verze zájezdu - prohlídka dalších památek, čtvrť Trastavere s nejstaršími kostely Říma, dlážděné uličky, Piazza Santa Maria s fontánou, gastronomické zážitky. Večeř odjezd.
6. den: *6. den: v říjnovém termínu návrat v odpoledních hodinách CK si vyhrazuje právo úpravy programu podle počasí a otvíracích dob.