Sardinie, rajský ostrov nurágů v Tyrkysovém moři, bus hotel

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Sardinie, rajský ostrov nurágů v Tyrkysovém moři, bus hotel

Pobytový zájezd s turistickými výlety po provincii Nuoro a ubytováním v Cala Gonone s průvodkyní Ing. Ivou Bártovou (autorka průvodce Sardinie). Zavedeme vás do jednoho z nejzajímavějších koutů „ostrova nurágů“, do přímořského letoviska Cala Gonone, a to v době kdy ostrov kvete a na podzim moře je vyhřáté a cesty nejsou tak rozpálené. Poznáte celý ostrov, přírodu, památky a kouzelné pláže. Můžete odpočívat u průzračného tyrkysového moře, koupat se v nejprůzračnějších zálivech a slunit se podle libosti na nejbělejších, nejčervenějších a nejčernějších plážích, rozjímat nad nejtajemnější historií ostrova, obdivovat tisícileté nurágy (UNESCO) nebo se toulat čarokrásnou přírodou a romantickým pobřežím.

Olbia - Capo d´Orso - Bonifacio - Castel Sardo - Cala Gonone - Alghero - Porto Torres - Sassari - Bosa - Dorgali - San Giovanni - Cagliari - Barumuni - Casa Zapata - Nora - Arbatax - Fonni

Stravování: polopenze

Polopenze - snídaně a večeře

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Brno, Hradec Králové, Pardubice.

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelu*** Cala Luna v blízkosti pláže ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v časných ranních hodinách, tranzit přes Rakousko do Livorna k trajektu (noční trajekt, 6–8 hodin na lodi a v přístavech) na Sardinii .
2. den: Olbia, kouzlo přístavu, cesta za krásami severního pobřeží ostrova podél Smaragdového pobřeží přes pověstnou Costa Smeraldu na úchvatné Capo d´Orso, procházka skalami, pohledy na ostrovy v průlivu Bonifacio a na Korsiku. Castel Sardo, tradiční sardinský přístav s atmosférou starého města, skalní slon. Cesta do letoviska Cala Gonone, ubytování na nejkrásnějších plážích Sardinie, koupání a odpočinek na růžové pláži.
3. den: Olbia, kouzlo přístavu, cesta za krásami severního pobřeží ostrova podél Smaragdového pobřeží přes pověstnou Costa Smeraldu na úchvatné Capo d´Orso, procházka skalami, pohledy na ostrovy v průlivu Bonifacio a na Korsiku. Castel Sardo, tradiční sardinský přístav s atmosférou starého města, skalní slon. Cesta do letoviska Cala Gonone, ubytování na nejkrásnějších plážích Sardinie, koupání a odpočinek na růžové pláži.
4. den: Pobyt u moře, individuální volno. Fakultativně lodní výlet okolo pobřeží s koupáním k jedinečné jeskyni, ve které se množí mroži (48 €), zpět lodí nebo turistikou při pobřeží (3h).
5. den: Dorgali, kouzelné kamenné městečko plné umělců a řemeslníků, význačné megalitické stavby a toulání exotickou krajinou, turistika k unikátní jeskyni Ispinigoli s říčkou Su Anzu, léčivé termální „lázně“ San Giovanni, koupání v termálech, návštěva nurágové vesnice.
6. den: Pobyt u moře, individuální volno. Fakultativně celodenní výlet na jih ostrova, Cagliari, hlavní město ostrova, vysoko položená čtvrť Castello s úchvatnými výhledy, římské památky a nejrozsáhlejší muzeum ostrova, Su-Nuraxi, nurágový komplex u Barumuni (UNESCO), nejvýznamnější megalitická památka v přírodě nurágového typu, unikátní Casa Zapata, Nora, nejstarší město ostrova, úchvatné mozaiky a antické vykopávky na samém jihu ostrova - a možná uvidíme i plameňáky, variantně celodenní koupání a relaxace na plážích
7. den: Celodenní výlet do hor a dvě sardinská nej: barevné skály mysu Capo Bellavista u přístavu Arbatax, pohoří Gennargentu, turistika s možností výstupu na nejvyšší horu ostrova La Marmora (4 hod. celkem), horské louky s divokými koni, nejvýše položená rázovitá horská víska Fonni s malovanými domy, fakultativně výborná typická sardinská večeře a ochutnávka vín s výkladem.
8. den: Pěší výlet k unikátnímu nurágu Mannu, variantně možnost zapůjčení kol a cesta na vyhledávanou pláž Cala Luna, návrat turistickou cestou, nebo variantně koupání a pěší výlet kolem sopky na unikátní bílou pláž Cala Cartoe plnou rostlinných endemitů, návrat turistickou cestou nebo fakultativní turistika v horách s najatými terénními vozy do odlehlé oblasti Baunei a s pasteveckým obědem a pobytem na pláži Sisine, možnost návratu čluny (60 €).
9. den: Odjezd z Cala Gonone, rozloučení s plážemi, kam se budete chtít jistě vracet, cestou v případě času krátké toulání u přírodní rezervace Capo Comino. Přístav Olbia nebo Golfo Aralci, trajekt ze Sardinie do Livorna, odjezd do ČR.
10. den: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.