Toskánsko – tajemství kraje Chianti, Val Dorcia

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Toskánsko – tajemství kraje Chianti, Val Dorcia

Greve in Chianti - San Donato in Poggio - Castellina in Chianti - Radda in Chianti - San Gimignano - Montalcino – Castelnuovo dell'Abate - Castiglione d'Orcia – Bagno Vignoni - Pienza - Montepulciana – Siena

Stravování: polopenze

Polopenze, snídaně kontinentální, večeře servírované.

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Beroun, Rokycany, Plzeň, Rozvadov.

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelech *** ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Nelze zajistit ubytování 3.osoby na pokoji.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR ve večerních hodinách.
2. den: Návštěva historického statku v oblasti Bagno a Ripoli. Ukázka výroby olivového oleje a vína, degustace místních produktů. Krátká exkurze do vaření toskánského oběda. Florentská oblast Chianti, návštěva Greve in Chianti a prohlídka historického řeznictví Macelleria Falorni, prezentace toskánské šunky, sýrů a salámů. Zastávka v San Donato in Poggio, typické vesnice s vyhlídkou na vinice. Ubytování, večeře.
3. den: Snídaně. Oblast Sienského Chianti. Návštěva Castellina in Chianti, etruského muzea s vyhlídkou na vinice, přejezd do Radda in Chianti, prohlídka středověké vesnice nacházející se uprostřed vinic. Návštěva exterierů hradu Brolio, který patří od roku 1167 šlechtickému rodu baronu Ricasoli, degustace místních renomovaných vín (dle zájmu prohlídka hradu cca 23 EUR). Návštěva San Gimignana (UNESCO), které se řadí mezi nejatraktivnější místa v Toskánsku , hradby, historické věže. Večeře.
4. den: Snídaně. Přejezd do poetické krajiny Val d’Orcia (UNESCO) s bohatou florou. Návštěva městečka Montalcino, pevnost Rocca ze 14. století, místo známé pro skvělé víno Brunello. Zastávka u vesničky Castelnuovo dell’Abate, na jejímž okraji leží opatství Abbazia di Sant’Antimo, klenot toskánské románské architektury. Průjezd přes vesničku Castiglione d’Orcia do Bagno Vignoni, nádherné panoramatické výhledy na oblast. Zastávka v městečku Bagno Vignoni s termálními lázněmi, známého již od středověku. Historické centrum města Pienza (UNESCO), Piazza Pio II, katedrála Santa Maria Assunta. Ubytování v Chianciano Terme. Večeře.
5. den: Snídaně. Návštěva Montepulciana, ulice lemují renesanční paláce a strmá hlavní třída se šplhá až k dómu s řadou cenných děl sienské školy. Z hradeb široširý výhled na okolí, kde se pěstují hrozny pro slavné Vino Nobile. Přejezd do Sieny (UNESCO) s řadou jedinečných památek, náměstí Piazza del Campo a Palazzo Publico s věží Torre del Mangia a muzeem Civico. Sienský dóm patřící k největším a nejkrásnějším katedrálám v Itálii. Bezpečnostní pauza autobusu. Večer odjezd do ČR.
6. den: Příjezd do ČR v poledních hodinách.