Turistika u italských jezer

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Turistika u italských jezer

Tento zájezd do Itálie Vás zavede za romantikou italských jezer, kde se nad modrozelenou hladinou tyčí majestátní vrcholky hor. Pěší turistika v Itálii v kulise této nádhery patří k jedinečným zážitkům.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Den věnovaný výletu v nejkrásnějších partiích vápencového pohoří DOLIMITY . LAGO MOLVENO – krásné jezero v oblasti nedaleko města Trento, nad kterým se majestátně tyčí vrcholky východní stěny masivu BRENTA. Pěší výlet do malebného údolí VAL DELLE SEGHE k horské chatě CROZ DELL ALTISSIMO. V podvečer odjezd na ubytování.
3. den: Putování u jezera LAGO DI GARDA – jednoho z nejkrásnějších italských jezer. Ráno procházka podél jižního břehu malebného jezera LAGO DI LEDRO s výhledy na protější mohutné majestátní vrcholky Cima Peri, Cima d’Oro. Poté pěší výlet skalnatou krajinou s výhledy na okolní přírodu a jezero do lázeňského městečka RIVA DEL GARDA. Možnost procházky k VODOPÁDŮM DEL VARONE. ARCO – malebné, přitažlivé městečko ležící na sever od Lago di Garda, kde najdete kamenné uličky, náměstí, katedrálu. Nad Arcem se vypíná na impozantní skále hrad. Možnost výstupu ke hradu s výhledy na rozeklanou skalnatou krajinu kaňonu vedoucího k Lago di Garda i na sever na Dolomity.
4. den: Výlet do městečka MALCESINE na východním břehu jezera Lago di Garda pod pohořím Monte Baldo. MONTE BALDO – celodenní pěší turistika na hřebeni Monte Baldo. Možnost výjezdu lanovkou, putování krásnou přírodou panoramatickou cestou na CIMA DELLE POZZETE, z vrcholků Monte Baldo se naskýtají nádherné výhledy nejen na Lago di Garda, ale také na masív Brenta a Adamello.
5. den: SIRMIONE – malebné městečko na jihu jezera LAGO DI GARDA vystavěné při termálních pramenech využívaných k léčení, s krásnou pobřežní promenádou mezi palmami. Zastávka v městečku BERGAMO – staré centrum uvnitř původních hradeb se pyšní souborem středověkých budov.
6. den: Celodenní výlet k LAGO DI LUGANO a okolí. Výjezd pozemní lanovkou na MONTE BRÉ (925 m) a pěší procházka s výhledy na Lago di Lugano i do širokého okolí, sjezd do Lugana lanovkou. V LUGANU si prohlédneme starou část města a zajímavý park u jezera. Návštěva MELIDE s expozicí „Švýcarsko v miniatuře“.
7. den: Významné středisko u LAGO DI MAGGIORE STRESSA s krásnými paláci. Výjezd lanovkou na vrchol MOTTARONE – nádherné výhledy na několik velkých jezer a až na vrchol Monte Rosy, 2. nejvyšší vrchol Alp. Možnost sestupu na mezistanici lanovky (zde se nachází alpská botanická zahrada) nebo až do Stressy. Ze Stresy plavba lodí (loď i lanovky se platí na místě) na největší z Boromejských ostrovů ISOLA BELLA k nádherné vile s rozlehlými zahradami. Večer odjezd do ČR.
8. den: Návrat do Prahy ráno.