Velká dolomitská cesta - v čase, kdy rozkvetou Dolomity

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Velká dolomitská cesta - v čase, kdy rozkvetou Dolomity

Itálie 2015
Merano - Tirol - Trauttmansdorf - Bolzano - Brixen - Velká dolomitská cesta - Cortina d´Ampezzo- jezero Misurina - Monte Rite - Malga Ciapela - Marmolada
Jedinečný zájezd za poznáním Dolomit, a to v čase, kdy kvetou, kdy se celé pohoří Dolomit promění v jednu velkou skalku. Zájezd nás seznámí s tím nejkrásnějším, co mohou Dolomity nabídnout. Uvidíme nejvyšší hory, nejkrásnější jezera, světoznámé skalní útvary, nejkrásnější vyhlídky, ale i městečka, hrady a zámky.

Nástupní místa : A, B, G

Ubytování: různé

Hotel*** v Brixenu, 2 noci - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím, bazén a wellness centrum, bohaté snídaně formou bufetu, výborné večeře menu - 4 chody. Hotel u jezera Misurina (300 m), 2 noci - nádherná poloha - 2lůžk. pokoje se soc. zařízením a snídaní. U obou hotelů možnost 3lůžkových pokojů.

Program zájezdu

1. den: zájezdu Odjezd ve večerních hodinách
2. den: zájezdu Ráno příjezd do lázeňského MERANA, procházka historickým centrem pod Ötztalskými ledovci, výjezd malou lanovkou na "jablečnou” náhorní pološinu a pohodová procházka do malebné vesnice TIROL s rodovým hradem Tirolských hrabat - Castle Tirol (možno přejet busem), odpoledne návštěva zámku Trauttmansdorf s nejkrásnějšími zahradami Itálie roku 2005. Odjezd na ubytování do Brixenu.
3. den: zájezdu Po snídani vyjedeme autobusem mezi vinicemi na náhorní plošinu Renon (Ritten) a navštívíme zemní pyramidy, unikátní přírodní útvary připomínající obrovské houby. Odpoledne zajedeme do BOLZANA, procházka malebným historickým centrem, zájemci mohou navštívit Ötziho, legendárního "muže z ledu” starého přes 5000 let. Návrat na hotel, večer v Havlíčkově BRIXENU (vč. procházky s průvodcem).
4. den: zájezdu Po snídani nás čeká VELKÁ DOLOMITSKÁ CESTA, vyjedeme k jezeru Carersee, kde se otevře úchvatný výhled na dolomitský útvar Latemar, pokračujeme na CANAZEI pod Sasso Lungo, vystoupáme do sedla Passo Pordoi (2239 m n.m.), zájemci vyjedou lanovkou na Terasu Dolomit v masivu Sella (Sass Pordoi 2952 m n.m.) s nejkrásnějším výhledem na Dolomity, kolem legendárních míst 1.světové války projedeme na sedlo Passo Falzarego (2105 m n.m), uvidíme Col di Lana, Cinque Torri i Marmoladu. Navečer se zastavíme v malebné CORTINĚ AMPEZZO a dojedeme na ubytování k jezeru Misurina (pod masívy Cristallo a Sorapis).
5. den: zájezdu Ráno vyjedeme autobusem panoramatickou silnicí přímo pod slavné VĚŽE LAVARÉDSKÉ (Drei Zinnen, Tre Cime di Lavaredo 3003 m n.m), zájemci si mohou věže obejít po turistickém chodníku (uvidíme Monte Piano i místa tvrdých válečných střetů). Odpoledne strávíme u jezera Misurina, lze vyjet i lanovou na Col da Varda, přímo nad jezero Misurina, možná turistika v oblasti dle dispozic.
6. den: zájezdu Po snídani odjedeme z hotelu, fakult. místním speciálním autobusem vyjedeme na místo mezi nebem a zemí, na planinu MONTE RITE - místo v oblacích s úžasnými výhledy - Civetta, Marmolata, Monte Pelmo, Tofana di Rozes, Sorapis, Antelao, Marmarole.., kterou si slavný horolezec Reinhold Messner vybral jako místo pro své Dolomitské muzeum, prohlídka. Na závěr dne přejedeme do MALGA CIAPELY a vyjedeme soustavou lanovek na nejvyšší vrchol Dolomit, na MARMOLADU (3342 m n.m.). Přes Passo Pelegrino, Moenu a Cavalese odjedeme zpět do ČR.
7. den: zájezdu Předpokládaný návrat v ranních hodinách.