Laos A Kambodža - Návrat Do Dávných Říší

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Laos A Kambodža - Návrat Do Dávných Říší

LUANG PRABANG • ŘEKA MEKONG • JESKYNĚ PAK OU • SLONÍ VESNICE • VODOPÁDY KUANG SI • VANG VIENG • JEZERO NAM NGUM • VIENTIANE • SIEM REAP • CHRÁM ANGKOR WAT • PHNOM PENH • SIHANOUKVILLE

Program zájezdu

1. den: 1. DEN: Odlet z Prahy/Vídně do Luang Prabang (let s přestupy).
2. den: 2. DEN: Přílet do Luang Prabang ubytování v hotelu. Procházka po Luang Prabang, které je jedním z nejzachovalejších tradičních měst v jihovýchodní Asii.
3. den: 3. DEN: Po snídaní navštívíme chrámy Wat Sene a Wat Xiengthong – ukázka laoské architektury. Poté poplujeme proti proudu řeky Mekong. Dostaneme se do tajemné jeskyně Pak Ou s tisíci Buddhovými sochami. Zastavíme se ve vesnici Ban Xanghai – známé výrobou rýžového vína. Vrátíme se do Luang Prabang a národního muzea v Královském paláci. Vystoupáme na kopec Phousi, kde zažijeme západ slunce s výhledem na město. Večer navštívíme místní trhy.
4. den: 4. DEN: Brzy ráno uvidíme unikátní rituál, při němž buddhističtí mniši dostávají jídlo od místních lidí. Po snídaní se vydáme do Sloní vesnice. Čeká nás projížďka na slonech do džungle. Poté zamíříme k vodopádům Kuang Si – možnost koupání v tyrkysovém bazénu pod vodopády. Dále zastavíme v místních vesnicích etnických menšin s tradičními řemesly. Návrat do Luang Prabang.
5. den: 5. DEN: Po snídani odjedeme do města Vang Vieng a jeho okolí je proslulé krásnou přírodní scenérií a vápencovými skalami podél břehů řeky. Oblíbené je sjíždění vody na kajaku a prohlídka jeskyně Tham Jang. Nocleh ve Vang Vieng.
6. den: 6. DEN: Po snídani odjezd do města Vientiane. Zastavíme se u největšího jezera Laosu Nam Ngum – možnost projížďky po vodě. Dále nám místní obyvatelé ve vesnici Ban Keune ukážou výrobu populární Lao whisky. Večer příjezd na ubytování do Vientiane.
7. den: 7. DEN: Po snídani nás čeká prohlídka hlavního města Laosu Vientiane – chrámy Wat Sisaket, Wat Simuang, Wat Prakeo nebo Presidentský palác. Poté navštívíme památník Patuxay – nazývaný Vítězným obloukem Vientiane a stúpu That Luang. Nocleh ve Vientiane.
8. den: 8. DEN: Ráno transfer na letiště a odlet do Siem Reap. Odpoledne vyrazíme do areálu Angkor se stovkami chrámů z období kmérské říše. Začneme prohlídkou budov Ta Prohm, které jsou obklopené džunglí. Procházka areálem Angkor. Navečer návrat do hotelu.
9. den: 9. DEN: Celodenní prohlídka chrámového areálu Angkor. Nevynecháme komplex Angkor Thom a ústřední chrám Bayon Temple s bohatou reliéfní výzdobou. Dále uvidíme Sloní terasu a Terasu malomocného krále a hinduistický chrám Phimeanakas. Odpoledne projdeme největší a nejzachovalejší chrám Angkor Wat. Večer návrat do Siem Reapu.
10. den: 10. DEN: Ranní pozorování východu slunce nad chrámem Angkor Wat. Po snídani odjezd k jezeru Tonle Sap, projížďka na lodi kolem plovoucí vesnice Choueng Kneas. Odpoledne návrat do Siem Reapu a možnost návštěvy nočního trhu.
11. den: 11. DEN: Dopoledne transfer na letiště a odlet do Phnom Penh. Odpoledne prohlídka míst věnovaných neblahému období vlády Rudých Kmérů – muzeum polpotovské genocidy ve věznici Tuol Sleng a památník Killing Fields s hromadnými hroby za městem. Nocleh v Phnom Penh.
12. den: 12. DEN: Po snídani pokračujeme v prohlídce města Phnom Penh. Navštívíme Královský palác a Stříbrnou pagodu. Odpoledne procházka městem, možnost nákupů. Večer odlet do Prahy/Vídně.
13. den: 13. DEN: Přílet do Prahy/Vídně. Prodloužení o pobyt na pláži:
14. den: 12. DEN: Odpoledne přesun z Phnom Penh do přímořského letoviska Sihanoukville, ubytování v hotelu u pláže.
15. den: 13.-15. DEN: Pobyt a relax na plážích Jihočínského moře v Sihanoukville s možností fakultativních výletů do okolí nebo lodních výletů na některý z nedalekých ostrovů, mezi nimž jsou nejoblíbenější Bambusový ostrov Koh Russay nebo Koh Rong s krásnými plážemi.
16. den: 16. DEN: Odpoledne transfer zpět do Phnom Penhu a večer odlet z Kambodže.
17. den: 17. DEN: Po poledni přílet do Prahy/Vídně. Všechny zájezdy do exotiky je možno zajistit i individuálně s využitím místních průvodců v libovolném termínu.