Vietnam krásný a neznámý + Kambodža

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Vietnam krásný a neznámý + Kambodža

Vietnam, to je země, kterou nemůžete vynechat, pokud jste si oblíbili cesty do Asie. Vietnam se v minulém století tolik změnil jako téměř žádná jiná země na světě. A mění se dál! Metropole Saigon neustále roste, stává kosmopolitním centrem srovnatelným s rozvinutým Singapurem či Hongkongem. Do země proudí stále více turistů, proto vás zveme, abyste se s námi jeli podívat do míst téměř nepoznaných, která zatím nebyla postižena masivním turismem. Naše cesta se proplétá mezi malebnými rýžovými políčky, dokonalými plážemi a prastarými pagodami. Místní lidé žijící v etnických vesničkách jsou i přes své nelehké životní podmínky naplněni optimismem, který snadno přenesou i na vás. Nedotčená příroda potěší všechny milovníky zvířat i rostlin, při romantických plavbách lodičkou v deltě Mekongu i na jezeře se přenesete do dob téměř zapomenutých. Ti, kteří se necítí být ještě plni všech zážitků, nebo mají zájem o navštívení více zemí v rámci jedné dovolené, s námi mohou ještě přeletět do královské Kambodži!

Program zájezdu

1. - 2. den: odlet z ČR, přílet do SAIGONU (HO CHI MINHOVO MĚSTO), přejezd na ubytování, dle času příletu možnost večerní krátké prohlídky největšího vietnamského města přeplněného různorodými motorkami.
3. den: celodenní prohlídka centrální části rušného SAIGONU – Muzeum válečného dědictví, tržnice Ben Thanh, Pagoda Nefritového císaře z jemně vyřezávaného dřeva zahalená v kouři kadidla, vyhlídka z terasy Saigon Skydeck (178 m), Palác sjednocení, Ho Chi Minhovo muzeum atd. Večer možnost návštěvy místního výčepního baru bai hoi nebo ochutnávka vietnamské kuchyně za doprovodu tradiční lidové hudby.
4. den: ráno odjezd na celodenní výlet po okolí Saigonu. Příjezd do vesnice CU CHI, která byla v době vietnamsko-americké války útočištěm bojovníků Vietkongu, kteří si zde vybudovali legendární tunely na ochranu proti Američanům. Projdeme se částí podzimních chodeb, abychom se částečně přenesli do dob kruté války. Poté se přesuneme dále do TAY NINH, abychom si prohlédli barevný velký chrám CAO DAI z r. 1927 a zúčastnili se každodenní bohoslužby společně s věřícími, kteří vyznávají buddhistické, taoistické a konfuciánské náboženství. Návrat zpět do Saigonu.
5. den: přejezd na pobřeží s krásnými plážemi. Po cestě zastavíme u chamských věží PO SHANU z 8. st. s výhledem do okolí, odpoledne procházka po nedotčené pláži v MUI NE, kde se ubytujeme na 2 noci.
6. den: krátký přejezd k slavným bílým a červeným PÍSEČNÝM DUNÁM, které nám připomenou Saharu v Mali, procházka po dunách, možnost koupání. V pozdním odpoledni se vydáme k VÍLÍM PRAMENŮM - úzký potok protékající "pouštní" krajinou bílých a červených písečných dun s vyhřátým pískem, jež jsou večer nejkrásněji zbarvené a umožní nám tak pohádkový výhled.
7. den: prohlídka komplexu velkolepých chamských věží PO KLONG GARAI zdobených reliéfem tančícího Šivy. K večeři dorazíme do příjemného letoviska NHA TRANG s dlouhou pláží s krystalicky čistou vodou Jihočínského moře. Volný program - možnost návštěvy katedrály, pagody Long Son s obřím bílým Buddhou nebo ochutnávka mořských plodů a dalších vietnamských specialit (všude vás doveze velmi levné mototaxi).
8. den: relax na pláži, šnorchlování či návštěva Národního oceánografického institutu nebo zábavního parku Vinpearl. Odpoledne odjezd do lázní THAP BA na koupel v bahně s vysokým obsahem minerálů. Návrat do Nha Trangu.
9. den: odjezd do CENTRÁLNÍ VYSOČINY, do území "bez turistů" obývaného etnickými menšinami. Delší přejezd bude odměněn výhledy na krajinu kávy, čaje, kaučuku a hedvábí. Zastavíme se na prohlídku muzea kávy nedaleko BUON MA THUOT - ochutnáme světoznámou voňavou vietnamskou kávu a seznámíme se s pěstováním a zpracováním kávovníků. Přejezd do vesnice JUN u jezera Lak, nocleh v tradičním dlouhém domě s večeří.
10. den: projížďka loďkou po jezeře LAK, které v minulosti uchvátilo i císaře Bao Dai, jež si postavil palác na kopci nad jezerem. Přejezd malebnou krajinou kolem rýžových polí a vesnic s bambusovými domy na kůlech až k izolovanému vodopádu ANKROET, kde se vykoupeme (v případě dostatku vody) a poté dorazíme do horského centra DA LAT na náhorní plošině Lang Bian v nadmořské výšce asi 1 500 m. Město je plné francouzských koloniálních domů a křivolakých uliček.
11. den: přejezd historickým vlakem do vesnice TRAI MAT, která je hojně navštěvována díky pagodě LINH PHUOC s mozaikami z porcelánu a skla. Poté odjezd již naším minivanem krajinou hustých lesů, plantáží ananasů a kávy až k 80 metrů vysokým vodopádům DAMBRI. Noční příjezd na hotel do Saigonu.
12. den: ranní přejezd do oblasti Devíti draků, kteří symbolizují devět přítoků MEKONGU. Ocitáme se v místech, kde je hlavním dopravním prostředkem loď jakékoliv velikosti. Město MY THO leží na břehu nejsevernějšího přítoku Mekongu, který je nazýván Tien Giang (Horní řeka). Nasedneme na loďku, která s námi bude brázdit řeku a proveze nás kolem několika ostrůvků porostlými mangrovníky a ovocnými plantážemi. Ostrov THOI SON (Ostrov jednorožce) nám nabídne odpočinek a možnost ochutnání místních plodů na březích řeky, které jsou v obležení pestrobarevných motelů a modrých ledňáčků. Želví ostrov QUI je proslulý díky rodinné výrobně kokosových sladkostí, kde se naučíme proces jejich výroby a také si tu nějaké nakoupíme. Odpoledne navštívíme hadí farmu DONG TAM, kde je možné zakoupit krém s kobřím jedem (lék na revma). Odjezd do největšího města delty CAN THO.
13. den: brzy ráno odjezd na plovoucí tržnici CAI RANG, kde se koná ranní trh s ovocem, zeleninou a rybami. Zdejší místo doslova hýří barvami. Následuje přejezd téměř na hranici s Kambodžou, do města HA TIEN. Procházka k 48 vysokému skalnímu výběžku s jeskyní THACH DONG, kterou obývá hejno netopýrů. Je odsud nádherný pohled na okolní rýžová políčka a pohraničí Kambodži. Zdejší památník připomíná 130 lidí, kteří byli nedaleko zabiti Rudými Khmery v roce 1978.
14. den: lodí přeplujeme na rajský ostrov PHU QUOC ležící v Thajském zálivu. Ostrov je lemováný bílými plážemi s palmami a provoněný černým pepřem a proslulou rybí omáčkou "nuoc mam". Ubytování nedaleko pláže. Volný program.
15. den: volný program, relaxace na pláži.
16. den: okružní prohlídka ostrova – město DUONG DONG, továrna na rybí omáčku Hung Thanh, perlová farma, Památník obětem války a bývalé vězení.
17. den: přelet do Saigonu a odlet do kambodžského SIEM REAPU. Návštěva ANGKORSKÉHO NÁRODNÍHO MUZEA s překrásnou Galerií tisíce Buddhů inspirovanou Angkor Watem. Večerní projížďka tuk-tukem uličkami Starého a Centrálního trhu, kde si budeme moci nakoupit tradiční kambodžské suvenýry např. hedvábné výrobky nebo stříbrné schránky na betelové oříšky.
18. den: celodenní nezapomenutelná prohlídka centra Khmérské říše, chrámového města ANGKOR WAT, začne zarostlými ruinami chrámu TA PROHM v džungli, projdeme se chodbami zarostlými kořeny stromů. Nenecháme si ujít ani TERASU SLONŮ, KRÁLOVSKÝ PALÁC, kamenné knihovny či basreliéfy Angkor Watu.
19. den: přejezd zemědělskou krajinou směrem na sever ke krásně vyřezávanému chrámu BANTEAY SREI z 10. st., který je zasvěcen bohu Šivovi a zároveň je rodištěm klasické khmérské architektury. Odpoledne přejezd na opačnou stranu k největšímu kambodžskému jezeru TONLE SAP. Nasedneme na loďku a budeme proplouvat od jedné plovoucí vesničky s domečky na kůlech ke druhé, budeme pozorovat ptáky a zažijeme poklidné životní tempo místních rybářů a prodejů zeleniny a rýže. Zpět na ubytování.
20. - 21. den: odlet ze Siem Reapu do Prahy.