Velký okruh východní Kanadou

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Velký okruh východní Kanadou

Toronto – Kingston – oblast Tisíců jezer – Montreal – Lac St.Jan – Chicoutimi – Tadoussac – Quebec City – Ottawa – Algonquin SP – Midland – Niagarské vodopády – Toronto

Minimální počet 6 osob.

Během zájezdu urazíte cca 1.830 mil ( 2.930 km)

Program zájezdu

1. den: TORONTO 15 mil / 25 km * Odlet z Prahy do Toronta. Po uvítání na letišti průvodcem America Tours transfer do hotelu, ubytování a orientační meeting.
2. den: THOUSAND ISLANDS 280 mil / 450 km * Časně odjezd podél jezera Ontario do historického Kingstonu. Po prohlídce města pokračování cesty po „Thousand Islands Highway do Rockportu. Zde Vás pozveme na osvěžující plavbu lodí územím „Tisíců ostrovů“ k vodnímu zámečku Bold’s Castle. V podvečer příjezd do Montrealu, ubytování.
3. den: MONTREAL 110 mil / 170 km * Prohlídka downtownu Montreal, olympijského komplexu a shlédnutí města z vrcholu Mont Royal. Odpoledne odjezd do Shawiniganu, ubytování.
4. den: LAC SAINT JEAN 220 mil / 350 km * Dnes Vás čeká celodenní putování velkolepou přírodou plnou hlubokých lesů a krásných jezer. Odpoledne příjezd k ohromnému jezeru Lac St-Jean a v podvečer ubytování v městě Chicoutimi.
5. den: PP SAGUENAY, ST.SIMEON 140 mil /230 km * Průjezd oblastí provinčního parku Saguenay. Přejezd lodním trajektem přes fjord Saguenay a návštěva krásného městečka Tadoussac. Zde Vás pozveme k plavbě lodí za velrybami do ústí řeky St. Lawrence – nezapomeňte si dostatek filmů pro zachycení jedinečných momentů!! V podvečer návrat trajektem zpět a nocleh v St. Simeón.
6. den: BEAUPRE, ORLEANS ISLAND 140 mil / 220 km * Ráno odjezd podél řeky Sv. Vavřince do Quebec City. Cestou návštěva soutěsky St. Anne s divokou řekou a visutými mosty (vstup v ceně) a také zastávka v katedrále St. Anne de Beaupré – známém poutním místě. Odpoledne dále navštívíte typický „Sugar Shack“ – farmu na výrobu kanadského javorového sirupu na ostrově Orleans. Večer příjezd do Québec City, ubytování.
7. den: QUEBEC CITY, MONTMORANCY FALLS 30 mil /45 km * Prohlídka centra tohoto krásného historického města, kterému vévodí monumentální hotel Chateau Frontenac. Návštěva mohutných vodopádů Montmorency Falls. Do večerních hodin volno k samostatné prohlídce a odpočinku.
8. den: OTTAWA 280 mil / 440 km * Časně odjezd přes Montreal do Ottawy. Odpoledne po příjezdu ubytování a prohlídka tohoto hlavního města Kanady do večerních hodin.
9. den: PP ALGONQUIN 300 mil / 480 km * Celodenní putování jedinečnou přírodou oblasti provinčního parku Algonquin. Hluboké lesy protkané tisíci jezer Vás budou doprovázet až téměř k cíli dnešní etapy – městečku Midland. Ubytování v odpoledních hodinách.
10. den: GEORGIAN BAY, TORONTO 100 mil / 160 km * Dopoledne Vás čeká plavba na lodi po Georgian Bay oblastí „30000 ostrovů“ – bývalým územím indiánského kmene Huronů (v ceně zájezdu), poté se již vydáte do Toronta. Po ubytování následuje orientační prohlídka centra Toronta. Fakultativně Vám nabídneme jedinečný let helikoptérou nad Torontem a samozřejmě také návštěvu CN Tower - donedávna nejvyšší stavby světa.
11. den: TORONTO, NIAGARA FALLS 100 mil / 160 km * Volné dopoledne v centru Toronta!! Odpoledne Vás čeká přesun k vrcholné atrakci Vaší cesty – Niagarským vodopádům. Po ubytování absolvujete nejprve projížďku lodí pod vodopády (v ceně květen-září), poté i procházku podél vodopádů s průvodcem. Zbytek dne indiv. volno k samostatné prohlídce monumentálních vodopádů.
12. den: NIAGARA FALLS 35 mil / 55 km * Dopoledne máme pro Vás připravený výlet do krásného městečka Niagara on the Lake, jehož součástí je i vzrušující plavba tryskovým člunem do peřejí Whirlpool na řece Niagara (v ceně zájezdu květen-září). Také Vám nabídneme fakultativní let helikoptérou nad Niagarskými vodopády. Odpoledne budete mít volno k relaxaci u vodopádů.
13. den: TORONTO, odlet domů 80 mil / 125 km * Dopoledne indiv. volno, poté transfer na letiště do Toronta a odlet do Prahy.
14. den: Přílet do Prahy v dopoledních hodinách.