Keňa, Tanzánie, Zanzibar

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: vlastní

Popis zájezdu

Keňa, Tanzánie, Zanzibar

Keňou a Tanzánií prochází Great Rift Valley (Velká příkopová propadlina), která je plná vulkánů a na některých místech je hluboká od 100 do 1000 metrů. V propadlině se také nachází většina národních parků a jezer. Národní parky Keni a Tanzánie jsou známé po celém světě. Nesmrtelnost jim propůjčil film Volání divočiny, Vzpomínky na Afriku a především Joy Adamsonová s lvicí Elsou. Na závěr odpočinek na Zanzibaru.

Program zájezdu

1. - 2. den: odlet do NAIROBI - náměstí City Square a Parlament, mešita, městská tržnice, možnost navštívit hadí park a akvárium, nairobské národní muzeum, oslava příletu do Keni v místní stylové restauraci.
3. - 4. den: přejezd savanou na jih, OLOITOKITOK - nejvýchodnější hlavní středisko Masajů, městečko se rozprostírá na samém úpatí KILIMANDŽÁRA (UNESCO, nejvyšší vrchol Kibo Peak je jen 25 km vzdušnou čarou, 5 895 m), nejkrásnější východy a západy slunce se scenérií Kilimandžára, nákup masajských suvenýrů, NP AMBOSELI - veliká stáda slonů putují národním parkem, v pozadí majestátní Kilimandžáro, přejezd do Tanzánie, ARUSHA - město safari a horských treků pod majestátní sopkou MOUNT MERU (druhá nejvyšší hora Tanzánie, 4 585 m).
5. den: odjezd na pětidenní safari, průjezd VELKOU PŘÍKOPOVOU PROPADLINOU do NP MANYARA s alkalickým jezerem, velká populace zvěře - sloni, žirafy, zebry, hejna plameňáků, specialitou jsou stromoví lvi, populární komunitní program ve vesnici MTO WA MBU, seznámíme se s desítkami místních kmenů
6. - 7. den: přejezd do NP SERENGETI (UNESCO) - nejstarší a největší národní park v Tanzánii, obrovské populace zvěře včetně šelem, jeden z nejlepších parků k pozorování divokých zvířat, známý každoroční migrací pakoňů, zeber, impal, které překonávají hraniční řeku Maru mezi Serengeti a Masai Mara v Keni.
8. - 9. den: OLDUVAI (UNESCO) - rokle proslavená nálezy pozůstatků nejstarších předků člověka, NP NGORONGORO (UNESCO) - největší koncentrace zvířat ze všech národních parků Tanzánie, na dně sopečného kráteru o průměru 20 km (,,Noemova archa"), úžasná vyhlídka na dno kráteru, sjezd do kráteru a několikahodinové safari, návrat do ARUSHE.
10. - 11. den: odlet na "ostrov koření" exotický ZANZIBAR - prohlídka kamenného města ZANZIBAR TOWN (UNESCO) - městský palác a muzeum, stará arabská pevnost, typické domy s balkony, úzké uličky, anglikánská katedrála, dům Davida Livingstona, krámky s typickými dřevořezbami (umění Makonde), výlet lodí na ostrov CHANGU - bílé pláže, obrovské sloní želvy, REZERVACE JOZANI - procházka naučnou stezkou s ukázkou několika biotopů (původní les, močály, mangrovy), výskyt gueréz červených, kočkodanů diadémových, štětkounů, antilop suni, SPICE TOUR - výlet do zahrady koření a tropického ovoce (hřebíček, skořice, muškátový oříšek, pepř, kurkuma, kardamom, zázvor, vanilka, rambutan, avokádo atd.).
12. - 13. den: pobyt na severu ostrova v NUNGWI - nejpopulárnější plážový resort na ostrově, relaxace, koupání, možnost různých sportovních aktivit (potápění, jízda na kajaku, windsurfing, aj.), možnost návštěvy rybářské vesnice, dílen s výrobou dřevěných lodí, jezírka s desítkami želv karet pravých a obrovských, možnost celodenního výletu na korálový ostrov MNEMBA se šnorchlováním a grilováním ryb.
14. - 15. den: poslední koupání, cesta na letiště, odlet přes Nairobi a návrat do ČR.