Safari v Keni, Tanzanii a Zanzibar

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: vlastní

Popis zájezdu

Safari v Keni, Tanzanii a Zanzibar

Program : 01. den Letecky Praha – Nairobi.
02.-03. den NP Amboseli
NP v Keni: NP Amboseli stejnojmenné jezero obklopené travnatými pláněmi a fantastické panorama Kilimandžára; stáda kopytníků, lvi, gepardi, hyeny, šakali, paviáni; nejvýznamnější NP východní Afriky s programem na záchranu slonů, jichž se tady toulají stovky doslova na dosah ruky.
04.-05. den NP Tsavo
NP Tsavo částečně hornatý sopečný povrch (až 2500 m) a náhorní rovina Yatta se stromovými savanami (akácie, baobaby, pryšce), výskyt slonů, hrochů, krokodýlů, lvů, buvolů, antilop a jiných zvířat; přejezd do tanzanské Arushy a přílet účastníků varianty bez Keni.
06. den NP Lake Manyara
NP Lake Manyara park rozkládající se kolem mělkého jezera ležícího v jedné z větví Velké příkopové propadliny v masajské stepi; vodní ptáci, mnoho druhů kopytníků včetně slonů, opice, pověstní stromoví lvi; podle aktuálního výskytu zvěře může být návštěva tohoto parku zaměněna za NP
Tarangire, jehož savana s akáciemi a baobaby je vhodným biotopem pro všechny větší kopytníky, ale zejména pro slony, kterým se zde mimořádně daří, což potvrzuje množství samic s mláďaty; druhové zastoupení zvěře je podobné jako v NP Lake Manyara.
07.-08. den NP Serengeti
NP Serengeti – lesnatá savana (900 –1800 m), velká stáda afrických zvířat (zebry, žirafy, antilopy, gazely, pakoně, sloni, buvoli), asi 200 druhů ptáků, faunou nejbohatší NP v Africe (hroši, nosorožci, opice, lvi, leopardi, hyeny a rúzné psovité i kočkovité šelmy, prasata bradavičnatá,
krokodýli atd.), spolu s Ngorongoro biosférická rezervace UNESCO, součást Světového přírodního dědictví; možnost fakultativní návštěvy archeologické lokality světového významu Olduvaitský kaňon, proslavené nálezy pozůstatků nejstarších předků člověka.
09. den Ngorongoro
Ngorongoro – zcela unikátní rezervace rozkládající se kolem jezera na dně sopečného kráteru o průměru 20 km s výškou svahů 600 m; celoroční výskyt zvěře veškerého druhového zastoupení východoafrických NP, velká pravděpodobnost pozorování nosorožců !
10. den Zanzibar
Přelet na Zanzibar; účastníci zkrácené varianty zájezdu odlétají z Arushy do Prahy. Dle času večerní prohlídka města.
11.-14. den Zanzibar
Zanzibar – prohlídka Stone Townu a ostrova s bílými plážemi, množství fakultativních programů: Spice tour – cesta za kořením, Delfin tour – plavání s delfíny (na malé rybářské loďce jen s ploutvemi a šnorchlem), přístrojové potápění nebo šnorchlování na korálové bariéře, Jozani Forest pralesní rezervace s guerézami.
15. den Letecky zpět do Prahy.

Obecný popis : Z nabídky naší partnerské CK Adventura.
Pro zájezdy partnerské CK platí Všeobecné smluvní a pojistné podmínky partnerské cestovní kanceláře.Tyto podmínky jsou součástí cestovní smlouvy.