Kolumbie - Znovuobjevené El Dorado

Vydejte se s námi do magické Kolumbie, která se právem vrací mezi hlavní turistické destinace. Pojeďte do země aktivních sopek, velkých řek a tropických pralesů, do světa zapomenuté koloniální krásy, k lidem, kteří jsou proslulí svou pohostinností a radostí ze života. Tato nádherná země, pojmenovaná po slavném janovském mořeplavci a objeviteli Ameriky, je stále pro mnohé cestovatele velkým tajemstvím. Navzdory nepěkné reputaci z druhé poloviny dvacátého století zůstává Kolumbie synonymem půvabné země mýtů, krajiny spjaté s těžbou zlata a drahokamů, rodištěm Gabriela Garcíi Márqueze, velikána magického realismu a autora románu Sto roků samoty, ale především oním mýtickým El Doradem, které po staletí toužily najít stovky dobyvatelů, cestovatelů, bláznů i romantiků. Ne nadarmo sluje tato úžasná země ještě druhým názvem: Locombia. Přijměte i vy možnost hledat a najít své vlastní El Dorado. Kolumbie je totiž zemí, kde největší nebezpečí... Celý popis

Termíny a ceny

listopad 2024

11.11. - 28.11.2024 pondělí - čtvrtek
snídaně letecky (Praha)
76 990 Kč
cena za 18 dní (17 nocí)

leden 2025

17.01. - 03.02.2025 pátek - pondělí
snídaně letecky (Praha)
78 990 Kč
cena za 18 dní (17 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka Praha-Bogotá vč. let. tax a poplatků v max. výši 25 500 Kč, transfery klimatizovaným minibusem 16x ubytování v hotelu*** se snídaní, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • ostatní strava, vstupné, bakšišné a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 8 900 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně storna zájezdu do 35 000 Kč za 1 800 Kč, do 85 000 Kč za 2 550 Kč

    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Popis zájezdu

Kolumbie - Znovuobjevené El Dorado

Vydejte se s námi do magické Kolumbie, která se právem vrací mezi hlavní turistické destinace. Pojeďte do země aktivních sopek, velkých řek a tropických pralesů, do světa zapomenuté koloniální krásy, k lidem, kteří jsou proslulí svou pohostinností a radostí ze života. Tato nádherná země, pojmenovaná po slavném janovském mořeplavci a objeviteli Ameriky, je stále pro mnohé cestovatele velkým tajemstvím. Navzdory nepěkné reputaci z druhé poloviny dvacátého století zůstává Kolumbie synonymem půvabné země mýtů, krajiny spjaté s těžbou zlata a drahokamů, rodištěm Gabriela Garcíi Márqueze, velikána magického realismu a autora románu Sto roků samoty, ale především oním mýtickým El Doradem, které po staletí toužily najít stovky dobyvatelů, cestovatelů, bláznů i romantiků. Ne nadarmo sluje tato úžasná země ještě druhým názvem: Locombia. Přijměte i vy možnost hledat a najít své vlastní El Dorado. Kolumbie je totiž zemí, kde největší nebezpečí spočívá v tom, že zde budete chtít zůstat. Zájezd provází Kamil Hanák.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy. Přílet do BOGOTY. Ubytování v hotelu a procházka po večerním městě.
2. den: Ponoříme se do koloniální nádhery historického centra BOGOTY. Prohlídku zahájíme v srdci města na PLAZA DE BOLÍVAR (Catedral, Palacio Presidencial, Palacio de Justicia). Po poledni se přesuneme do starobylých uliček čtvrti LA CANDELARIA s mnoha kostely, muzei a stavbami v pestré paletě koloniálních stylů.
3. den: V ranních hodinách zamíříme do kaňonu řeky RÍO BOGOTÁ k vodopádu SALTO DE TEQUENDAMA. Přes scenérie kolumbijského ZABRISKIE POINTU přejedeme do poutního města BOJACÁ a následně do archeologického parku ve FACATATIVÁ. Odpoledne se přesuneme do příjemného koloniálního městečka GUADUAS, kde budeme nocovat.
4. den: Ráno se pokocháme spletí pestrobarevných uliček přístavního města HONDA na březích největší kolumbijské řeky RÍO MAGDALENA. Pak se zastavíme u kamenného kostelíku v MARIQUITĚ a obrovskou lidskou tragedii si připomeneme v památných ruinách městečka ARMERO, zaniklého sesuvem bahna při výbuchu sopky NEVADO DEL RUIZ. Podvečerní AMBALEMA nám připomene zašlou slávu koloniálních dob. Nocleh v IBAGUÉ.
5. den: Po snídani nás čeká panoramatický přejezd úchvatnou tropickou krajinou pohoří CORDILLERA CENTRAL do oblasti KÁVOVÉHO TROJÚHELNÍKU (UNESCO). Na okraji metropole ARMENIA navštívíme vyhlášené MUSEO QUIMBAYA věnované stejnojmennému indiánskému kmeni a přesuneme se do SALENTA, nejmalebnějšího města oblasti. Zbytek dne strávíme v malebném údolí VALLE DEL COCORA s lesem jedinečných voskových palem a, bude-li čas, v městečku FINLANDIA, další klenotnici svérázné architektury kávého regionu.
6. den: Po krátké ranní prohlídce PEREIRY se přesuneme nejprve do termálních lázní TERMALES DE SANTA ROSA s jedinečnými vodopády a pak horským krajem s kávovými plantážemi do dalšího malebného střediska MARSELLA. Odpoledne navštívíme poslední metropoli regionu kávy, město MANIZALES, a na nocleh přejedeme do pohádkové SALAMINY.
7. den: Dopoledne přejedeme do MEDELLÍNU, metropole nejbohatší kolumbijské provincie ANTIOQUIA proslulé těžbou zlata. Navštívíme pseudogotický hrad EL CASTILLO s muzeem, největší cihlovou katedrálu v Jižní Americe, náměstí PLAZA BOTERO (Museo de Antioquia, Ermita de Veracruz a Boterovy sochy), repliku antiošského městečka PUEBLITO PAISA a projedeme se vyhlídkovou lanovkou nad městem. V Medellínu spíme dvě noci.
8. den: Dopoledne strávíme v SANTA FÉ DE ANTIOQUIA, architektonickém skvostu této bohaté provincie. Za městem se pokocháme jedním z prvních vysutých mostů v Americe: PUENTE DE OCCIDENTE. Odpoledne přejedeme k přehradě EMBALSE DE PEÑOL, kde vystoupáme na 200 metrů vysoký žulový monolit EL PEÑÓN připomínající Cukrovou homoli v Riu. V případě časové rezervy bude ještě krátká fotozastávka v antiošských obcích LA CEJA či RETIRO.
9. den: Celodenní přejezd pestrou kolumbijskou krajinou s řadou zastávek na fotografování a občerstvení do CARTÁGENY DE INDIAS. První část dne budeme projíždět horskou krajinou CORDILLERY CENTRAL, další část podél břehů řeky RÍO CAUCA a posléze krajinou rovinatých savan na severu země. Na dvě noci se ubytujeme v Cartageně.
10. den: Celý den strávíme prohlídkou města CARTAGENA DE INDIAS (UNESCO), perly Karibiku a jednoho z nejkrásnějších měst Nového světa. Projdeme si chrámy, muzea i uličky jednotlivých čtvrtí starého města (EL CENTRO, SAN DIEGO, LA MATUNA a GETSEMANÍ) a odpoledne vyrazíme lodí na ostrov ISLA DE TIERRABOMBA s pevností FUERTE SAN FERNANDO.
11. den: Na okraji CARTAGENY si ještě prohlédneme pevnosti CASTILLO DE SAN FELIPE i FUERTE DE SAN SEBASTIÁN a vyjedeme na vyhlídku ke klášteru CONVENTO DE LA POPA. Na pobřeží se zastavíme v autentické černošské rybářské vesničce LA BOQUILLA a cestou do největšího kolumbijského přístavu BARRANQUILLA zastavíme u populární bahenní sopky EL TOTUMO.
12. den: Po ranní prohlídce dvou svérázných chrámů v BARRANQUILLE přejedeme nejdelším kolumbijským mostem řeku RÍO MAGDALENA a napříč bažinatou lagunou CIÉNAGA GRANDE se vydáme do SANTA MARTY, nejstaršího koloniálního města v Kolumbii. Odpoledne nás čeká PARQUE NACIONAL TAYRONA, skalnaté pobřezí na okraji džungle s pohádovými karibskými plážemi.
13. den: Ráno se zastavíme v rodném domku GABRIELA GARCÍI MÁRQUEZE v městečku ARACATACA, jež bylo předobrazem fiktovního MACONDA v románu Sto roků samoty, a vyrazíme k jednomu z ramen řeky RÍO MAGDALENA do městečka MOMPÓS (UNESCO), plným názvem SANTA CRUZ DE MOMPOX. V tomto městě, kde se zastavil čas a které proslulo symbiózou stavebních stylů španělské a indiánské provenience, budeme nocovat.
14. den: První část dne nás čeká dlouhý přejezd do provincie SANTANDER, kde se krátce zastavíme v Bolívarově muzeu v metropoli BUCARAMANGA a na nocleh zamíříme do vkusně zrestaurovaného městečka GIRÓN s bezpočtem mostů a bílých domů obývaných především umělci.
15. den: V ranních hodinách vyrazíme do úchvatného KAŇONU ŘEKY CHICAMOCHA a půvabného starosvětského městečka BARICHARA situovaného na vrcholu hory nad říčním meandrem. Odpoledne se přesuneme v čase o třista let zpět ve výletním letovisku VILLA DE LEYVA, které díky svým památkám a muzeím patří k nejoblíbenějším destinacím v Kolumbii.
16. den: Po snídani se necháme augustiniánskými mnichy provést po klášteře LA CANDELARIA a po duchovní meditaci se přesuneme k posvátnému jezeru LAGUNA DE GUATAVITA, právě do míst, kde se zrodila bájná legenda o mýtickém EL DORADU. Posledním zastavením na poznávacím okruhu bude jedinečná podzemní katedrála v solných dolech v ZIPAQUIRÁ. Na nocleh se přemístíme do Bogoty.
17. den: Dopoledne zasvětíme opět BOGOTĚ. Nejprve vyrazíme k Bolívarově vile QUINTA DE BOLÍVAR a od univerzity se vydáme na vrcholek CERRO DE MONTSERRATE s úžasnými výhledy na město. Zbytek dne bude volný program v moderní čtvrti CENTRO INTERNACIONAL s mrakodrapy, koloniálními chrámy a bohatým NÁRODNÍM MUZEEM. Ve večerních hodinách odlet do Evropy.
18. den: Přílet do Prahy.

Podobné zájezdy