PETROHRAD A OKRUH POBALTSKÝMI REPUBLIKAMI S NÁVŠTĚVOU FINSKA bus

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

PETROHRAD A OKRUH POBALTSKÝMI REPUBLIKAMI S NÁVŠTĚVOU FINSKA bus

TRAKAI • VILNIUS • ŠIAULIAI • PARNU • TALLINN • HELSINKY • LAHTI • SAVONLINNA • PETROHRAD • PETRODVORCE • PUŠKIN • PSKOV • RIGA

VYUŽIJTE MAXIMÁLNÍ SLEVU DO 31. 12. 2018 ZÁLOHA JEN 1 500 Kč NA OSOBU : K přihlášení na zájezd a přiznání jakékoliv slevy stačí zaplacení
zálohy ve výši 50 % z celkové ceny. Zákazníkům, kteří se přihlásí
na zájezd do 31. 12. 2017, stačí pro přiznání slevy zaplacení
zálohy ve výši 1.500 Kč na osobu, přičemž musí do 31. 1. 2018
uhradit zbývající částku do výše 50 % z celkové ceny.

Program zájezdu

1. den: 1. DEN: Odjezd v odpoledních hodinách z Brna, další nástupní místa: Praha, Poděbrady, Hradec Králové, Pardubice, Holice, Litomyšl, Svitavy, Olomouc, Hranice, Nový Jičín, Frýdek-Místek, Ostrava (vše zdarma). Tranzit přes Polsko.
2. den: 2. DEN: Ráno příjezd do Litvy. Návštěva sídla litevských knížat – vodního hradu Trakai, modlitebny a muzea tajemného etnika Karaimů. Odpoledne Vilnius, hlavní město Litvy, prohlídka nejvýznamnějších pamětihodností – Katedrální a Radniční náměstí, věž Gedimino, Pilies gatve (Hradní ulice). Ubytování v hotelu u Vilniusu.
3. den: 3. DEN: Krátká zastávka v Šiauliai – Hora křížů – symbol utrpení a útlaku litevského lidu. Odpoledne Lotyšsko, zámek Rundale „Versailles Pobaltí“, letní rezidence kuronských vévodů. Cestou do Estonska vyzvednutí účastníků programu A v hotelu v Rize. Večer Estonsko, oblast kouzelných pláží město Pärnu – ubytování v hotelu.
4. den: 4. DEN: Odjezd k prohlídce Tallinu, města ležícího u Finského zálivu. Navštívíme opevněné Staré město, městské opevnění, bránu Viru, Radniční náměstí s gotickou katedrálou, hanzovní cechovní a kupecké domy. Odpolední trajekt Tallinn – Helsinky. Večer ubytování v hotelu v Helsinkách.
5. den: 5. DEN: Navštívíme hlavní finské město Helsinky, prohlédneme si okolí přístavu, Uspenskou katedrálu, navštívíme i Skalní chrám, halu Finlandia, Olympijský stadion, Sibeliův monument. Přemístíme se do střediska zimních sportů Lahti, které je zároveň vstupní branou do finské jezerní plošiny. Nádhernou krajinou pokračujeme na ubytování do oblasti Savonlinny.
6. den: 6. DEN: Návštěva jednoho z nejhezčích finských měst Savonlinny, vystavěného na dvou ostrovech mezi jezery. Dále zastávka u impozantního vodního hradu Olavinlinna. V podvečerních hodinách přijedeme do Petrohradu, ubytování a osobní volno.
7. den: 7. DEN: Prohlídka Petrohradu. Okružní jízda městem – domek Petra I. Velikého, Smolný klášter, Křižník Aurora. Prohlídka nejvýznamnějších pamětihodností města: Ermitáž, jedno z nejslavnějších světových muzeí a galerií, Zaječí ostrov s impozantní Petropavlovskou pevností a katedrálou sv. Petra a Pavla s hrobkou P. Velikého a dalších ruských carů, vězení Trubeckého bastionu. Fakultativní lodní projížďka po Něvě. Návrat na nocleh.
8. den: 8. DEN: Letní rezidence Petra Velikého – Petrodvorce, prohlídka grandiózního parku, jemuž dominuje Velká kaskáda (37 zlacených soch, 64 fontán a 142 vodotrysků). Odpoledne náměstí sv. Izáka s jezdeckou sochou Petra Velikého a monumentální katedrálou Sv. Izáka – z její kopule se skýtá fantastický výhled na město a sousední Admiralitu a Ermitáž. Něvský prospekt – nejslavnější ulice v Rusku, individuální volno. Fakultativně výlet na noční otevírání mostů na Něvě s projížďkou nočním městem. Návrat do hotelu okolo 02:00 hod.
9. den: 9. DEN: Městečko Puškin, jižně od Petrohradu, velkolepé sídlo ruských carů Carskoje Selo. Prohlídka Kateřinského paláce carevny Kateřiny II. Veliké – mistrovské dílo baroka s Jantarovou komnatou. V podvečerních hodinách odjezd na ubytování do města Pskov, jednoho z nejstarších ruských měst, s nespočtem církevních staveb.
10. den: 10. DEN: Brzy ráno odjezd z hotelu do hlavní město Lotyšska a největší město Pobaltí Riga. Středověké jádro města s nejstaršími kamennými domy v zemi, ulice Kalku, červený cihlový kostel sv. Petra, ulice Skarňu, gotický dům Černohlavců, trojice domů Tři bratři na Maža Pils, spleť uliček, nábřeží, individuální volno, atmosféra města. Ve večerních hodinách odjezd do ČR.
11. den: 11. DEN: Návrat do ČR v odpoledních hodinách.