Maďarsko - Dunajským obloukem z Visegrádu do Budapešti a jezero Velence

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Maďarsko - Dunajským obloukem z Visegrádu do Budapešti a jezero Velence

• Dunajský Monmartre a maďarské Rimini
• královská města
• hradní pevnost Visegrád
• nejmodernější cyklostezka okolo jezera Velence
Vychutnejte si malebný Dunajský oblouk s historickými městy, útulnými vesnicemi, úctyhodným Dunajem, sevřeným romantickou soutěskou mezi mohutnými pohořími Pilis a Börzsöny, město umělců Szentendre i metropoli Budapešť.

Povrch a profil : asfalt, MTB varianty šotolina, profil rovinatý podél Dunaje a jezera, v okolí Dunaje kopcovitý.

Poznámka : Tento zájezd je pořádán ve spolupráci s CK Trip.

Stravování: polopenze

2x polopenze formou bufetu ve Visegradu, 1x snídaně formou bufetu ve Velence. Oběd a večeře v četných restauracích a csárdách na trase a v místě ubytování.

Ubytování: hotel

3x v 2lůžkových pokojích s příslušenstvím ve ****hotelu ve Visegrádu (2x) a ve ***+hotelu u jezera Velence (1x). Povlečení a ručníky v ceně. V hotelu zdarma WIFI.

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd z ČR ve večerních hodinách, noční přejezd. Putování zahájíme v OSTŘIHOMI, rodišti prvního maďarského krále Štěpána, s monumentálními památkami, ale i s hospůdkami a obchůdky v uličkách. Podél Dunaje s využitím 2 přívozů přes Nagymaros do našeho pobytového VISEGRÁDU (30 km), kdysi římského sídla, ve středověku hlavního města Maďarska. Výstup pěšky či na kole na Citadelu. Pro zdatné MTB okruh 18 km.
3. den: po Podunajské cyklostezce po levém břehu Dunaje do historického městečka VÁC (Vítězný oblouk), trajektem na 31 km dlouhý dunajský ostrov, hospůdka u dalšího přívozu a návrat do Visegrádu (32 km), přídavek podél lesní úzkokolejky a k hradu NÓGRÁD (+40 km).
4. den: na kole či busem do horské vesnice PILISSZENTLÁSZLÓ (14 km), příjemným sjezdem do Szentendre, "Montmartre Dunaje" s galeriemi a hospůdkami v půvabném bludišti uliček (12 km, bus). Po Podunajské cyklostezce kolem římských vykopávek Aquincum do BUDAPEŠTI (cca 25 km z Szentendre, možno též naším busem), prohlídka na kole či pěšky. Večerní přejezd busem do hotelu u jezera Velence.
5. den: okruh po nové cyklostezce kolem jezera VELENCE přes lázeňská letoviska i hnízdiště vodního ptactva a úbočím vinohradů, zastávka u vinaře (40 km), odjezd do ČR.