Termální lázně HARKÁNY, hotel ÁTRIUM ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Termální lázně HARKÁNY, hotel ÁTRIUM ***

Popis : Celosvětově uznávané maďarské termální léčebné lázně
ve městě Harkány s více než 2100 hodinami slunečního svitu ročně, leží v údolí obklopeném vinicemi a jsou bezesporu perlou mezi maďarskými lázněmi. Je vyhledávaným a oblíbeným místem nejen pro stálost teplého počasí, ale zejména pro složení místní termální léčivé vody s velkou koncentrací síry rozpuštěné ve formě plynu. Karbonylsulfid, který je obsažen v této vodě, se absorbuje cca 150x rychleji než rychle se odpařující sulfát nebo síra, čímž dochází k rychlejšímu vstřebávání do lidského organismu. Uvedený karbonylsulfid se v této formě nenachází nikde jinde na světě! Léčebnou kúrou se dosahuje výborných výsledků v léčení těchto nemocí a chorob: záněty kloubů, revma, rehabilitace po úrazech
a operacích, nemocí páteře, ischias, kožní nemoci (lupen-ka a pod.), gynekologické záněty, určité druhy neplodnosti, prevence poruch lymfatického oběhu. Jako pitná kúra je účinná pro léčení katarů zažívacího ústrojí, a také v případech nemocí žlučníku a jater. Pobyt v termální vodě naopak není doporučován těhotným ženám a dětem do 14 let a při těchto nemocech: nakažlivé nemoci, zhoubné nádory, poruchy srdce a krevního oběhu, vysoký krevní tlak, trombóza, epilepsie, otevřené vředy. Areál termálních lázní se rozkládá na ploše 13 ha včetně parku. K dispozici jsou bazény ke koupání, termální bazény, plavecký bazén a bazén pro děti. K dispozici je pěkný nově zrekonstruovaný 3patrový krytý lázeňský komplex s bazény a balneoterapií, kde je možné si objednat speciální léčebné procedury jako elektroléčbu, masáže, masážní koupele apod. za přijatelné ceny. Lázně jsou rozděleny na 2 části - rekreační a léčebnou. V areálu se nachází celkem šest termálních bazénů (35 - 37°C), pět rekreačních bazénů s čirou vodou (25 - 35°C) a bazény vč. perličkové koupele, bazénu pro plavce, sauny, odpočívárny a oddělené plochy pro nudisty. Harkánská termální voda má velmi silné léčebné účinky, proto se v ní doporučuje pobýt max. 20 minut a poté si odpočinout. V areálu lázní je možnost stravování - buď v samoobslužné restauraci, cukrárně, nebo v několika stáncích s posezením. Ve městě je několik restaurací, kde je možnost prožití příjemného večera s hudbou, tancem, dobrým jídlem a pitím. Tipy na výlety: V okolí stojí za návštěvu město Pécs s památkami na dobu turecké vlády, hrad Siklös, či vinařská obec Villány.

Poloha: Menší hotel s klidnou domácí atmosférou se nachází v centru Harkán, pouhých 60m od termálního areálu.

Vybavení: Restaurace, bar, internet, bar, sluneční atrium, uzavřený dvůr se zahradou.

Stravování: polopenze

Polopenze, snídaně formou švédských stolů, večeře.
Hotelová restaurace nabízí jídla maďarské a středomořské kuchyně

Doprava: autokarem

luxusním zájezdovým autobusem

Ubytování: hotel ***

dvoulůžkové pokoje, některé s možností přistýlky, jsou vybavené vlastním sociálním zařízením, lednič-kou a TV-SAT, většina pokojů má balkon orientovaný do atria.