Maďarsko » Západní Maďarsko - Bükkfürdö - Termály Bükkfürdö, Apartmán hotel ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Maďarsko » Západní Maďarsko - Bükkfürdö - Termály Bükkfürdö, Apartmán hotel ***

Popis : Za svou existenci vděčí lázně u městečka Bük šťastné náhodě: jako výsledek výzkumných ropných vrtů, vytryskl v roce 1957 z hloubky 1282 metrů na povrch vodní sloupec vysoký 65-70 m. Poklad o teplotě 58 °C a s obsahem minerálů téměř 14 000 mg/l otevřel novou kapitolu v životě města i přilehlých obcí. Dnes je zde rozsáhlý areál léčebných lázní na 14 hektarech a lázeňským komplexem se 32 bazény a vodní plochou přesahující 5200 m2. Rozsáhlou rekonstrukcí v minulých letech vznikla soustava termálních a zážitkových bazénů – venkovních, polokrytých i vnitřních pro celoroční využití s teplotou vody od 26°C do 38°C. Rovněž i nové wellness centrum, saunový svět (tepidárium, parní sauna, infračervená i finská sauna, ledová kabina, aromatická sauna, vnitřní či venkovní ochlazovací bazén, Jacuzzi nebo Kneippův bazén a odpočinková zóna vnitřní i venkovní), solná jeskyně, solná kabina, fitness, termoterapie. Wellness centrum nabízí klasické i exotické masáže, včetně ayurvédské terapie.). Léčivá voda v Bükfürdő s její unikátním složením, obsahujícím i v mezinárodním srovnání mimořádné množství minerálů včetně alkalického-hydrokarbonátu, vápníku, hořčíku a fluoru, mají jedinečný pozitivní účinek na organismus. Chlorid sodný je vysoce účinný při zmírňování zánětů, vápník a fluor hrají důležitou roli v metabolismu kostí, hořčík má pozitivní vliv na činnost svalů a oxid uhličitý obnovuje krevní oběh. Voda je vhodná k léčbě všech onemocnění pohybového ústrojí a může být použita při: artróze, osteoporóze, diskopatii, lumbagu (houser), Bechtěrevově chorobě, chronické artritidě, dně, rehabilitaci po ortopedických a neurochirurgických operacích, následné péči po úrazech, chronických gynekologických a urologických zánětech, chronické žaludeční chřipce, vředech, nemocích oběhové soustavy, poruchách trávení, nemocích pohybového ústrojí a revmatických onemocněních. Léčivé vody lze použít také při pitné kúře k léčbě chronické gastritidy, vředů a špatného trávení a pro prevenci osteoporózy. Lázně kromě wellness služeb a koupání v bazénech s různě teplou minerální vodou poskytují lékařské prohlídky, ucelené léčebné kúry, hydroterapie, elektroléčbu, fyzikální léčbu, zdravotní gymnastika, laser, bahenní zábaly, parafango, ultrazvuk, trakce a další. V areálu je mnoho možností stravování: samoobslužná restauraci s teplými jídly, mnoho kiosků a bufetů s kvalitním lehkým občerstvením a posezením za výborné ceny (oběd vyjde na 80 Kč). Navíc se zde domluvíte i česky a jídelní lístky jsou v češtině.

Poloha: 100 km jižně od Bratislavy (1,5 hod jízdy).

Vybavení: Výtah, restaurace, kavárna, Wi-Fi (zdarma), hlídané parkování (zdarma), dětské hřiště, sluneční terasa, dětské hřiště a plocha na míčové hry. Za poplatek: Půjčování kol, masážní křesla a masážní lehátka. V budově A jsou dva bezbariérové pokoje.

Stravování: vlastní

Bez stravy

Doprava: autokarem

Trasa C: Karviná, Č. Těšín, Třinec, F. Místek, Havířov, Ostrava KD, Ostrava – Jih, Olomouc, Brno.
Možnost zakoupení místenky na sedadlo v autobusu za cenu 100 Kč na osobu.

Ubytování: hotel ***

Apartmanhotel Bük je komplex 4 sousedících budov se společnou recepcí (24 hod.) v klidné části městečka, cca 5 minut (250 m) od termálního areálu. Velmi dobře vybavené dvoulůžkové apartmány s kuchyňským koutem s veškerým nádobím, lednicí, TV, rádiem, telefonem, vlastním WC a sprchou, balkonem nebo terasou.

Jednopokojový apartmán je určen pro 2 dospělé osoby s možností ubytování další dospělé osoby, nebo dvou dětí mladších 12-ti let na roztahovacím gauči.
Dvoupokojový apartmán je určen pro 4 dospělé osoby s možností ubytování další dospělé osoby, nebo dvou dětí mladších 12-ti let na roztahovacím gauči.

Další vybavení hotelu: hlídané parkování u objektu zdarma, dětské hřiště, půjčování kol zdarma, masážní křesla a lehátka za příplatek, sluneční terasa, dětské hřiště a plocha na míčové hry.V budově A zdarma WiFi, dva bezbariérové pokoje. Součástí hotelu je i Kavárna Calvados (italské kávy, alkoholické i nealkoholické nápoje, pivo, kvalitní vína z oblasti Vas a pálenky, zmrzlina, hifi, obrazovka o ploše 2x2m, pro hosty hotelu pravidelné akce! V bloku „A“ jsou k dispozici pro tělesně postižené hosty 2 speciálně upravené pokoje v prostorách pro ně zpřístupněných.