Srí Lanka, Maledivy - Cejlon - tropický ráj zvířat s plavbou na Maledivách

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Srí Lanka, Maledivy - Cejlon - tropický ráj zvířat s plavbou na Maledivách

Srí Lanka, Maledivy - Cejlon - Tropický ráj zvířat + Maledivy

Program zájezdu

1. - 3. den: let do Colomba, návštěva pevnosti ztracené v džungli Yapahuwa, starověká města Mihintale (poutníky navštěvovaná kolébka ostrovního buddhismu, přírodní park) a Anuradhaphura (buddhistické svatyně, dagoby, chrámy, nádrže, nádherné kamenické práce).
4. - 5. den: socha Buddhy v Aukaně, hlavní město sinhálských králů Polonnaruwa, možnost ranní projížďky na slonech, návštěva pozoruhodné skalní pevnosti Sigiriya (schodiště hlídané obrovským kamenným lvem, fresky z 5. století), jeskynní chrámy a kláštery v Dambulle, návštěva zahrady koření, příjezd do KANDY.
6. - 7. den: sloní sirotčinec v Pinnewalle a koupání slonů v řece Ma Oya, botanická zahrada Peradeniya se sbírkou orchidejí a palem, večerní taneční představení, prohlídka města Kandy sevřeného v náručí tropické vegetace (chrám Buddhova zubu, vyhlídka Upper Kandy, pestrobarevná tržnice), odjezd do hor.
8. - 9. den: možnost výstupu na poutní horu Adam’s Peak s otisky nohou Adama (2 243 m, údajně první místo, kam Adam vkročil po vyhnání z ráje), jízda vláčkem svěží krajinou čajovníkových plantáží z Hattonu do Nuwara Eliya, exkurze do čajové továrny, horské městečko Haputale, výlet Šrílanskou vysočinou na náhorní plošinu Horton's Plains a lehká túra na vyhlídku "Konec světa" nebo výlet mezi nejkrásnější čajovníkové plantáže na vyhlídku Lipton´s Seat a horské středisko ELLA s vodopádem Rawana.
10. - 11. den: 170 m vysoký vodopád Diyaluma, prohlídka Buddhových soch v Buduruwagala, chrámové obřady v buddhistickém, hinduistickém i muslimském duchovním centru Kataragama, ranní safari v NP Yala (volně žijící zvířata - sloni, opice, levharti, krokodýli, varani atd.), cesta podél pobřeží, mořský gejzír Blow Hole, maják na nejjižnějším mysu Dondra, rybáři na kůlech, příjezd do UNAWATUNY.
12. - 14. den: koupání a odpočinek na bílých plážích Indického oceánu v Unawatuně, prohlídka koloniální holandské pevnosti Galle, stanice pro záchranu mořských želv, možnost plavby mezi mangrovníky po řece Madu Ganga, fakultativně návštěva deštného pralesa SinharAja.
15. - 16. den: vyhlídková jízda hlavním městem ŠRÍ DŽAJAVARDANAPURA KOTTE, krátká návštěva největšího města Colombo, noc v plážovém letovisku Negombo, přelet na Maledivy, přivítání na tradiční lodi "dhoni", plavba k atolu Jižní Malé, oběd na palubě, napříč atolem k opuštěné písčině u ostrova Fihaalhohi, odpoledne koupání a šnorchlování, uvítací večeře, noc na zakotvené lodi.
17. den: ranní pozorování delfínů, po snídani plavba k atolu Felidhoo, cesta vnitřkem atolu k nádhernému piknikovému ostrovu Vashugiri, šnorchlování u písčiny Kunaavashi (želvy, žraloci útesoví), po obědě plavba dál na jih k písčině Raggadu, šnorchlování mezi hejny pestrobarevných ryb, obrovské deskové korály, večeře a noc na zakotvené lodi.
18. den: po snídani plavba k piknikovému ostrovu Ambaraa, úžasné šnorchlování na kolmém korálovém útesu, po obědě plavba k opuštěnému ostrovu Bodumohoraa, odpočinek na liduprázdných plážích, koupání, šnorchlování, opalování, grilování (v případě dobrého úlovku) a slavnostní večeře na pláži, noc na lodi v laguně nebo přímo na pláži pod hvězdami.
19. den: snídaně a šnorchlování na útesu u malého ostrůvku Ruh hurihuraa, plavba napříč atolem k trojici domorodých ostrovů  Keyodhoo, Felidhoo a Thinadhoo, po obědě šnorchlování a podvečerní návštěva obydleného ostrova Fulidhoo (seznámení s místním obyvatelstvem, procházka po ostrově), večeře a noc na zakotvené lodi.
20. den: po snídani pozorování delfínů, skvělé šnorchlování na korálové stěně u ostrova Thinadhoo (nekonečná hejna pestrobarevných ryb, murény), oběd a plavba na obydlený ostrov Felidhoo, koupání a šnorchlování (trnuchy, želvy), procházka po ostrově, seznámení s domorodci a jejich tradičními řemesly jako například stavba lodí, po večeři představení  Bodu Beru (tradiční  bubnování a zpěvy domorodců, které mají původ v Africe), noc na zakotvené lodi.
21. den: po snídani plavba směr atol Jižní Malé, po obědě šnorchlování u resortu Embudu Village, večeře a noc na zakotvené lodi.
22. - 23. den: po snídani odjezd k letišti a odhlášení z lodi, návštěva hlavního města Malé (islámské centrum, muzeum, pestrobarevný místní trh s rybami a ovocem, nákupy) nebo odpočinek na plážích umělého ostrova Hulhumalé, odlet, návrat do ČR.